YKS (AYT-TYT-YDT) ne zaman? 2022 Üniversite sınav takvimi ÖSYM tarafından açıklandı!

Hayallerindeki üniversitelerde eğitim almak isteyen milyonlarca lise mezunu ve 12. sınıf öğrencisi önümüzdeki sene düzenlenecek YKS sınavlarına katılım sağlayacak. Sınav hazırlıklarına erkenden başlayan öğrenciler çalışma planlarını tarihlere göre şekillendirecek. Yükseköğretim Kurumları sınavları, Alan Yeterlilik (AYT), Temel Yeterlilik (TYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda düzenlenecek. ÖSYM 2022 yılı sınav ve başvuru takvimini duyurdu. Peki 2022 YKS sınavı ne zaman?

YKS (AYT-TYT-YDT) ne zaman? 2022 Üniversite sınav takvimi ÖSYM tarafından açıklandı!
YKS (AYT-TYT-YDT) ne zaman? 2022 Üniversite sınav takvimi ÖSYM tarafından açıklandı!
GİRİŞ 06.01.2022 09:15 GÜNCELLEME 07.01.2022 16:56
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

2022 YKS sınav tarihleri, yeni yıla kısa bir zaman kala öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Üç oturum şeklinde düzenlenen sınav sonrasında elde edilen puanlar ile birlikte adaylar yerleşmek istedikleri üniversiteleri tercih edecekler. Başvurular ÖSYM AİS üzerinden alınırken sınava girecek adayların gerekli sınav ücretini anlaşmalı bankalardan veya e-Ödemeler kısmından yatırmaları gerekmektedir. Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testlerinde öğrencilere farklı derslerden sorular yöneltilecek. Geçtiğimiz sene üniversite sınavına yaklaşık 4.5 milyon aday katılım gösterirken bu yıl bu sayının 5 milyon seviyelerine çıkması öngörülüyor. Peki 2022 YKS sınavı ve başvuruları ne zaman? İşte ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimi...

Yarıyıl tatili 15 günden fazla mı sürecek? MEB'den milyonları ilgilendiren Sömestr açıklaması!Yarıyıl tatili 15 günden fazla mı sürecek? MEB'den milyonları ilgilendiren Sömestr açıklaması!

2022 YKS Sınavı Başvuruları Ne Zaman?

ÖSYM'nin duyurduğu takvime göre YKS (üniversite ) sınavı başvuruları 11 Şubat-7 Mart tarihlerinde alınacak. T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sisteme giriş yapan öğrenciler aktif başvurularda bulunan YKS sınavına müracaat edebilecekler. Sınav başvurusunun ardından belirlenen tarihlerde adayların gerekli sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

Sınav ücreti anlaşmalı bankaların internet bankacılığı, şube veya ATM'leri üzerinden yatırılabilir. Henüz 2022 yılı YKS sınav ücreti belirlenmedi. Başvuru kılavuzunun yayınlanması ile birlikte sınav ücretleri açıklanacak. Sınava başvuru yapacak adaylar istedikleri takdirde ÖSYM e-Ödemeler bölümünde banka/kredi kartıyla sınav ücretlerini yatırabilir.

2022 YKS Sınav Tarihlerini ÖSYM Açıkladı!

ÖSYM 2022 yılı sınav takvimini açıkladı. Üç oturum şeklinde düzenlenecek üniversite sınavı tarihleri de belli oldu. İşte detaylı sınav tarihleri;

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran Cumartesi 2022,

Alan Yeterlilik Testi (AYT) 19 Haziran Pazar 2022,

Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran Pazar 2022 günü düzenlenecek.

Sınav Sonuçları 20 Temmuz'da Açıklanacak!

Sınavların düzenlenmesinin ardından sınav sonuçları 20 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Adaylar sınavdan elde ettikleri puanlar ile birlikte üniversite tercih listelerini ÖSYM'ye iletecek. Tercihler sonucunda yerleşemeyen adaylar için ÖSYM ek yerleştirme hakkı tanıyacak. Ek yerleştirme tarihleri, 2022 YKS başvuru kılavuzunun açıklanması ile belli olacak.

Üniversite Sınavında Kaç Soru Soruluyor?

Üniversite sınavı soru sayıları ve sınav süresi girilen oturuma göre değişiklik göstermektedir. Temel Yeterlilik Testinde (TYT)  120 soru soru yöneltilirken sınav süresi 135 dakika olarak belirlenmiştir. Alan Yeterlilik Testinde (AYT) öğrencilere 160 soru sorulacak ve bu soruların çözümü için 180 dakika sınav süresi verilecek. Yabancı Dil Testi (YDT) ise 80 sorudan oluşacak ve 120 dakika sürecek.

YORUMLAR 22
  • DİLARA 2 yıl önce Şikayet Et
    2022 Taban Puanı Kaç ? Bide Açıköğretim Üni için Bilgi Verir Misiniz?
    Cevapla
  • Yks mağduru 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu yıl değer
    Cevapla
  • Şuayip 2 yıl önce Şikayet Et
    Ücretler tahminen ne kadar olucak bir bilginiz var mı.
    Cevapla
  • Bahar 2 yıl önce Şikayet Et
    Min 300 olur bence
    Cevapla
  • Ayşegül genel 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar benim sorum soyle lise mezunuyum açık uniye girmek icin yks ye girmem gerekiyormu tekrar dan yoksa okul puanı ile de acik fakülteyi kayıt yaptirabilirmiym biliyorum yks ye girmek şart fakat liseden mezun olupta okul puanı ile acik fakülteye kayıt yaptirabilirmym
    Cevapla
  • Furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlara girmesen bile sınav ücretlerini ödemek zorundasın. Ödemeyince sisteme seni düşürmüyorlar. Ödeyip girmeden kayıt yapabiliyorsun eski tyt notunda. Ama 2 yıl geçmemiş olması gerekiyor.
    Cevapla
  • Sosyalbiri 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet yaptırabilirsin .
    Cevapla
  • Uzman 2 yıl önce Şikayet Et
    YKS 'ye girmeden tercih yapamazsın o yüzden sınava girmek mutlak suretle şarttır.
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    Açıköğretim lisesi bitmeden üniversite sınavına girilebilir mı?
    Cevapla
  • Aktepe 2 yıl önce Şikayet Et
    evet giriliyor ama 31.12.2022 tarihine kadar mezun olursanız girebilirsiniz
    Cevapla
  • Eriii 2 yıl önce Şikayet Et
    1 sene içinde bitirsen girebirisn
    Cevapla
  • Sefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır, kesinlikle
    Cevapla
  • Hümeyra 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır giremezsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt