Diyarbakır annelerinin çağrısı PKK'lıları korkuttu: Örgüt içinde 'iletişim' yasağı geldi!

PKK, Diyarbakır annelerinin yaptığı çağrıların duyulmasını ve bu çağrılar nedeniyle yaşanan örgütten kaçışları engellemek için teröristlerin iletişim araçlarını kullanmalarını yasakladı.

GİRİŞ 02.01.2022 11:27 GÜNCELLEME 02.01.2022 11:53
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, güvenlik güçlerince yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla PKK'nın terörist sayısı en düşük rakamlara indi. Ayrıca eylem yapamaz hale gelen PKK'dan kaçışlar hızlandı.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen ikna çalışmalarıyla geçen yıl 200, son beş yılda da 1065 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Başarılı operasyonlar ve ikna çalışmalarının yanı sıra Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları evlat nöbeti de örgüt içinde paniğe neden oldu.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 853'üncü gününde sürüyor.

6 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Rojhat için eylem yapan Necibe Çiftçi, 19 Aralık'taki açıklamasında oğluna "Teslim ol" çağrısında bulunmuş, "Oğlum HDP ve PKK tarafından kaçırılarak dağa götürüldü, oğlum için buradayım. Yaz, kış, soğuk, pandemi demeden bu mücadeleye devam ediyoruz, devam da edeceğiz. Ciğerimi benden aldılar. Oğlum için elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullanmıştı.

ÇAĞRILARIN DUYULMASINI ENGELLEMEK İÇİN TEDBİRLER ALINMAYA BAŞLANDI

Çiftçi ile diğer Diyarbakır annelerinin çağrıları örgüt içinde korkuya neden oldu.

PKK, örgütten kaçışları ve Diyarbakır annelerinin çağrılarının duyulmasını engellemek için çeşitli tedbirler almaya başladı. Ailesi evlat nöbetinde bulunan örgüt mensuplarına psikolojik baskı uygulayan PKK, aileleriyle haberleşmenin engellenmesi amacıyla da teröristlerin iletişim araçlarını kullanmalarını yasakladı.

PKK'nın, tehdit ettiği örgüt mensuplarına "kendi iradeleriyle örgüte katıldıklarını, kendilerine destek verilmesini istediklerini" belirten videolar çektirdiği belirlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • #vatansever# 2 yıl önce Şikayet Et
    hdp pkk'nın sehirdeki eleman tedarikçisi hepsinin canı cehenneme
    Cevapla
  • Seni 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum da burada bile PKK sempatizanları yorum yazıyor ama ne ederseniz edin ne imamaplu ne Kılıçdaroğlu nede taşmanızı elinde tutanlar sizi kurtaramıcak
    Cevapla
  • KKTC kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden bu it'lere fare dediik, fistanli dediiik, E şimdi de köstebek mı oldunuz heeee..
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    anneler şöyle bir bildiri sunsalar daha iyi..evlatlarımız bir yanlışın peşinden gittiniz sizler bu vatanın şerefli evlatlarısınız ..şerefinizi temiz tutmak istiyorsnız elinizde silahlarınız dolu sizi bu karanlığa sürenleri tek tek silahlarınızla öldürün deseler daha etkili olurdu..pkk ben, kaçırıcak ve o dağalrda fare gibi yaşıyacağım öylemi bana ilk silah verdiklerinde yanımdakileri komple indiririm ölsem de enazından bir kaç şerefsz teröristi öldürürüm bu da onalrı paniğe sürükler her kaçırdıkları çocuk doğal olarak direkt tehdit demektir..ey kürt çocukları sizi kaçıran pkk bir kürt hareketi değildir bir ermeni kuruluşudur uyanın
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    Teslim olanlar ne oldu...Aklandı paklandımı...Allah bilir çoğu şehir yapılanmaları için çalışıyordur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...