Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik kararları açıklıyor...

Milyonlarca yurttaş Kabine Toplantısı ne zaman? sorusunu araştırıyor. Hatırlanacağı üzere, önceki toplantıda ekonomik meseleler gündeme alınmış, TL saatler içerisinde hızla değer kazanmıştı. Türkiye'nin yeni gündeminde ise hızla yayılan Omicron varyantı, memura yapılacak zammın oranı ve ekonomide yeni hamleler yer alıyor. Öte yandan, ülkemizdeki yüz binlerce öğrenci uzaktan eğitime dönülüp dönülmeyeceğini de merak ediyor. Vakaların 40 bin bandına çıkması öğrencileri ve velileri tedirgin etmişti.

Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik kararları açıklıyor...
Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik kararları açıklıyor...
GİRİŞ 03.01.2022 11:13 GÜNCELLEME 03.01.2022 11:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki milyonlarca yurttaş, Beştepe'de yapılacak Kabine Toplantısı'nda alınacak kararları bekliyor. Bu nedenle, "Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?" sorusu gündemin ana başlıkları arasında. Öğrenciler, Omicron varyantının günlük vakalara yansıması nedeniyle kapanma olup olmayacağını araştırıyor. Geçtiğimiz hafta, vakaların 40 bine dayanması bu beklentide etkili olmuştu. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, vatandaştan yeni varyanta karşı en az 3 metrelik sosyal mesafenin oluşturulmasını istemişti. Binlerce memur da yeni bir zam gelişmesi olup olmayacağını bekliyor. Öte yandan, son toplantıda TL vadeli mevduat hesabının açıklanmasının akabinde döviz kurunda ciddi değişim yaşanmıştı. İşte, Kabine Toplantısı takvimine dair merak edilenler...

Kabine Toplantısı Ocak 2022 Ne Zaman Yapılacak?

Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı 3 Ocak Pazartesi günü tarihinde yapılacak. Toplantının öğleden sonra başlayıp akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde toplanacak Bakanlar Kurulu, iç ve dış gelişmeleri ve Omicron varyantının gidişatını masaya yatıracak. Öte yandan, ekonomik gelişmelere yeni bir müdahale de bulunup bulunulmayacağı da şimdilik gizemini koruyor.

Yeni Yılın İlk Kabine Toplantısı

2022 yılının ilk Kabine Toplantısı 3 Ocak Pazartesi günü Beştepe’de organize edilecek. Hatırlanacağı üzere, 2020 yılından itibaren uygulanan Kabine Toplantıları, zaman zaman pandemi; zaman zaman da farklı konular üzerinden şekillenmişti. Bazı dönemde 2 haftada bir yapılan bu toplantılar, bazen ayda bir yapılacak şekilde ayarlanmıştı. 15 günlük uzun sokağa çıkma yasağı, hafta sonu kısıtlaması ve diğer belli başlı kararlar da yine Kabine Toplantıları aracılığıyla alınıp, halka aktarılmıştı. En son, Aralık ayında yapılan ve ekonomiyi baz alan Kabine Toplantısı’nın akabinde TL hızla değer kazandı.

Başkentin Gündeminde Neler Var?

Beştepe'deki toplantı öncesinde Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi gündem maddelerine yoğunlaşacağı da araştırılıyor. Öngörülen konu başlıkları şu şekilde:

  • Ekonomi,

  • Uzaktan eğitim

  • TURKOVAC

  • Memur

Önceki toplantıda ekonomi konusunun ana gündem olarak belirlenmesi, yeni toplantıda da bunun süreceğine yönelik işaretler veriyor. Vakaların 40 bine dayanması da öğrencileri ve öğretim görevlilerini uzaktan eğitim seçeneğine yoğunlaştırdı. Ayrıca, yerli inaktif aşı TURKOVAC'ın vatandaş nezdindeki gidişatı ve memura yapılacak olası zam da diğer maddeler arasında. 

YORUMLAR 12
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Elin dolarını düşürecem diye Merkezin parasını tüketiyorsunuz yahu. Oraya akıtılan parayı emekliye verin 2023 ü garantile yahu. Dolar zengininden bize ne...
    Cevapla
  • Üniler 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler online olsun, Çocuklar için ilkokul ortaokul yüzyüze devam etmeli, ama kendi çalışabilen ünililer için online olsun.
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten yılbaşından önce kapatılmalıydı geç kalındı
    Cevapla
  • online sınav 2 yıl önce Şikayet Et
    online olsun sınavlar bitik durumdayız ALLAH yardımcımız olsun lütfen sesimizi duyun
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Memurlara yüzde 50 zam verilmelidir
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    pensivania memurlarına %100 zam verilsin yani omuluk fiyatı iki dolara cikarilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!