Son dakika: Yunan'ın sınırdaki yeni skandalı ortaya çıktı! Onlar geçerken kapatıyorlar...

Yunanistan, Avrupa’ya gitmeye çalışan mültecilere karşı kullandığı kulakları sağır eden sonik silahları, önceden bilgileri gelen FETÖ'cülerin geçişi sırasında devre dışı bıraktığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 04.01.2022 07:11 GÜNCELLEME 04.01.2022 09:07
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Avrupa Gazeteciler Derneği Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin sistemin Türkiye sınırında kullanıldığını söyledi. Tahsin, “Bu cihazlar (LRAD) Türkiye tarafına doğru 3 kilometre derinliğe varan ses dalgası yayabiliyor. Bu silahlar kullanıldığında Yunan tarafında bir sorun yaşanmadı yani burada hedef Türkiye tarafı. Sınırda hareketlilik görüldüğü andan itibaren bu silahın kullanımına başlıyorlar” dedi. Tahsin, aynı sistemin FETÖ’cülerin geçişi sırasında devre dışı kaldığını söyledi.

Yunanların sınıra kurduğu LRAD cihazı 162 desibele kadar ses çıkarıyor.

FETÖCÜLER FERECİK'E GELİYOR

FETÖ’cülerin Ferecik kasabasındaki merkeze bilgilendirme yaptığını hatırlatan Tahsin, "Bu bilgilendirmeden sonra FETÖ’cüler Meriç’i rahatça geçerek Yunanistan’dan sığınma talep ediyor. Ferecik’te işlemler tamamlandıktan sonra Atina’ya Dedeağaç Havalimanı’ndan veya karayoluyla ilerliyorlar. FETÖ’cülerin kaç kişi halinde Yunanistan’a geleceği önceden biliniyor. İnsanlar arasında niçin çifte standart uygulanıyor, FETÖ’cülere niçin geçit veriliyor. AB üyesi Yunanistan’ın insan ayrımcılığı yapıyor" ifadelerini kullandı.

KALICI HASAR BIRAKABİLİR

LRAD cihazının kulaklarda çınlama hissi oluşturduğuna dikkat çeken Güvenlik Uzmanı Turan Oğuz ise, desibelin yüksek tutulmasının kalıcı sağırlığa yol açabileceğini söyledi. Kalıcı sağırlık için 160 desibel yeterken, aygıt 162 desibele kadar ulaşıyor.

30 derecelik açının dışında kalanlar sesten etkilenmiyor. Bu sistemlerin ciddi rahatsızlık oluşturacağını ifade eden Oğuz, “Bu sistemlerden korunmak için özel yapılmış kulaklık kullanmak gerekiyor. Bölgede görev yapan askeri gücümüzde bu tip kulaklıklar vardır ama mülteciler savunmasız. Ayrıca Türk askerine bu şekilde zarar verilirse bunun bazı sonuçları da olur” şeklinde konuştu.

Bu silahların 7/24 kullanılamayacağını kaydeden Oğuz, sınırda kalabalık gördükleri anda bu cihazların kullanılabileceğini aktardı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 26
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani yunanlılar bize karşı bu silahla saldırıyorlarsa biz bişey yapamıyormuyuz?
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sesler benim sınırda yaşayan vatandaşlarımızı rahatsız ediyorsa bu sesler kestirililmelidir.
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Abi bu cihazın muadilini yapmak TÜRK MÜHENDİSİ için kaç günlük iş.Hamaset değil realite.
    Cevapla
  • can bey 2 yıl önce Şikayet Et
    madem Frtöcülerin gecis güzergahi biliniyor, Türkiye tarafindan neden önlem alinmiyor….
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'den Irak'tan gelen özellikle Irak'tan gelenler uyuşturucu işi ile uğraşıyor bunların en iyisi berzaniye çalışıyor derhal alayını sınırdışı edin hainlikte sinir tanımıyorlar Bizim milletimizin ahlakında bozuyorlar ismi Ahmet mehmet içi Yunan Rum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak