Diyarbakır annelerinden kararlılık mesajı

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemini 857'nci gününde de sürdürüyor.

GİRİŞ 06.01.2022 16:14 GÜNCELLEME 06.01.2022 16:51

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlatlarına kavuşmak istiyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 857'nci gününde sürüyor.

Diyarbakır anneleri.

Oğlu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçdağ, 3 yıldır çocuklarına kavuşmak adına eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.

Diyarbakır anneleri, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemini 857'nci gününde de sürdürüyor.

Tek dertlerinin evlatları olduğunu ifade eden Üçdağ, "Evladımızı istiyoruz. Almadan da gitmeyiz. Yaz kış demeden oğlum için buradayım. Hiçbir zaman evladımın peşini bırakmadım." dedi.

Üçdağ, oğlunu çok özlediğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Aklıma her düştüğünde içim paramparça oluyor. Ona sarılmak, onu doya doya koklamak, dünya gözüyle görmek istiyorum. Diğer aileler gibi oğluma kavuşmayı arzuluyorum. Oğlum, sen de annen kadar mücadele et. Onlardan ayrıl, gel."

Diyarbakır anneleri, 857 gündür oturma eylemine devam ediyor.

Dağa 7 yıl önce götürülen oğlu Erhan için Hatay'dan gelerek eylem yapan baba Ekrem Artık da evladına kavuşmak istediğini belirtti.

Diyarbakır annelerine destek büyüyerek devam ediyor.

"HDP tarafından kandırılıp dağa götürüldü ve PKK'ya teslim edildi." diyen Artık, "Hangi hakla çocuklarımızı götürüyorlar, bu kadar anayı ağlatmaya ne hakları var, nerede insan hakları? Neden bizi görmüyorlar? Evlatlarımızı HDP'den istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır anneleri dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapıyor.

Artık, evladına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı