Son dakika: Süresiz nafaka bitiyor, işte yeni formül! İki taraflı mağduriyetler bitecek...

Çekişmeli boşanmalar ve süresiz nafaka düzenlemesinde sona gelindi. Süresiz nafakanın sona ermesinin planlandığı düzenlemede kademeli formül öne çıktı. Nafaka süresine üst sınır ya da evlilik süresine göre nafaka seçenekleri masada.

GİRİŞ 07.01.2022 10:05 GÜNCELLEME 07.01.2022 11:23
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... AK Parti, çekişmeli boşanma davalarının uzun sürmesinden kaynaklanan mağduriyetleri giderecek düzenleme üzerinde çalışmalara hız verdi.

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı’ndaki faaliyet başlıklarından olan “uzun süren boşanma davaları”na yönelik düzenlemeyle, sürecin kısaltılması hedefleniyor.

Boşanma davalarındaki mağduriyetlere karşı AK Parti çalışma başlattı

Özellikle çekişmeli boşanma davalarında “tazminat, velayet, nafaka, eşler arasında kusurun kimde olduğu” gibi nedenlerle süre yıllarca uzayabiliyor. Yapılacak düzenlemeyle, boşanmak için tüm anlaşmazlıkların karara bağlanması beklenmeyecek. Bu usul hükümleri ana davadan ayrılacak. Yani kusur, tazminat ve diğer uyuşmazlık konularında, boşanma gerçekleştikten sonra karar verilecek.

Boşanma davalarında sürecin kısalması için çalışılıyor

BOŞANDIKTAN SONRA BAKILACAK

AK Parti’nin hukukçu kaynakları, düzenlemeye ilişkin, “Boşanma süreçleri yeni sorunlara yol açıyor. Şiddete ve kadınların ekonomik sıkıntılar yaşamasına neden oluyor. Ya da boşanma gerçekleşmediği için ikinci evliliğini yapamıyor. Hakim vicdani kanaatine göre evlilik birliğinin fikren ve ruhen bittiğini, sadakatin kalmadığını tespit edebiliyorsa kusur oranlarına bakmadan boşanma kararı verebilecek. Kusur oranlarını, gerek nafaka talepleri, gerek velayet ilişkisi, gerekse tazminat ilişkisini ise boşanma sonrasında değerlendirecek” dedi.

NAFAKADA KADEMELİ FORMÜL

Süresiz nafakayı sona erdirecek düzenleme üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda kademeli bir formül öne çıkıyor. Nafaka ödeme süresine üst sınır konulması ya da evlilik süresine göre nafaka ödenmesi seçenekleri gündeme gelirken, evlilik süresine göre kadını mağdur etmeyecek oranların belirlenmesi de üzerinde tartışılan bir başka formül.

Süresiz nafakanın rafa kalkması için çalışmalar devam ediyor

Örneğin; 3 yılın altındaki evliliklerde 5 yılın altında nafaka olamaz, 7 yılın altındaki evliliklerde 5 ila 10 yıl arasında nafaka verilmesi gibi süreler belirlenebilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 122
  • Nuray 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu nafaka var diye evlikler uzun sürmüyor kadın buzamanda madur falanda değil yalandan kadın madur diyorlar sevgilisiyle geziyor boşandığı eşinden aldığı parayı başkasıyla yiyorlar adil değil haksızlık erkek ler asıl mağdur dur
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    eşimi trafik kazasında kaybettim 2 tane ikiz kız cocugum annesiz kaldı daha sonra yeniden bı yuva kurup evlenelim dedik evlendik keşke evlenmez olaydık 8 ay evli kaldım 9 senedir nafaka ödüyorum nerde adalet nerde o yetim çocuklarımın hakkı ben yeri geliyo çocuklarımın ihtiyaçlarını alamıyorum ama devlet maaşımdan nafakayı günü gecmeden kesip o kadına veriyor ben haram ediyorum
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum kardeşim benim yuvamı yıkan anası babası oldu arkasında biz varız bize bir şey olsa aslan gibi abisi var dediler aslanlar gibi baksınlar o zaman 3 sene evli kalmışız 1000 tlnafaka 150 milyarda tazminat istiyorlar mikroplar
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bi hukukunun kalmadığı kişiye bu süreler de fazla bence boşanan erkekler yolunacak kaz gibi görülüyo
    Cevapla
  • efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Süresiz Nafaka yüzünden ikinci evlilikler yapılamıyor.Artık çıksın nafaka yasası.Bitsin haramzadelerin süresiz nafaka alarak bizleri hortumlaması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?