Bilim Kurulu'ndan uyarı: Daha önceki dalgalara benzemeyecek

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, artan vakalarla ilgili, "Bu dalga daha önceki dalgalara çok benzemeyecek. 'Omicron'un etkisiyle çok daha yüksek sayıda hasta olacak görünüyor" dedi.

Bilim Kurulu'ndan uyarı: Daha önceki dalgalara benzemeyecek
Bilim Kurulu'ndan uyarı: Daha önceki dalgalara benzemeyecek
GİRİŞ 08.01.2022 13:41 GÜNCELLEME 08.01.2022 13:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Önce Afrika daha sonra da Avrupa'yı etkisi altına alan Omicron, Türkiye'de de vaka rekorlarının kırılmasına neden oluyor.

'DAHA ÖNCEKİ DALGALARA BENZEMEYECEK'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Omicron' varyantının hakim olmasıyla 2-3 günde bir vaka sayılarının katlanarak arttığını söyledi.

Prof. Dr. Özlü'nün çarpıcı açıklamaları şöyle: 

  • Dünyada 2,5 milyonu geçen vaka sayısı oluştu. Bu daha önce en yüksekliklerde gördüğümüz vaka sayılarının 2 katından daha fazla. Görünen o ki bu yükselme devam edecek gibi görünüyor.
  • Daha yüksek pik değerlerine ulaşacağız. Öyle anlaşılıyor. Türkiye'de bakarsanız vaka sayıları gerçekten katlanarak artıyor.
  • Ülkelerde 'Omicron'un hakim hale gelmesi ile birlikte 2-3 günde bir vaka sayılarının katlanarak arttığını görüyoruz.
  • Nerede duracak, ne kadar yükselecek? Bunları tahmin etmek de oldukça güç ama görünen o ki bu dalga daha önceki dalgalara çok benzemeyecek. 'Omicron'un etkisiyle çok daha yüksek sayıda hasta olacak görünüyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü

'DİKKATLİ OLMALIYIZ'

Çevrede hastalığın yayıldığının görüldüğünü kaydeden Prof. Dr. Özlü, "Zaten çevrenize, çevremize bakarsak hepimizin tanıdığı arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız, komşularımız, apartman komşularımız, köyümüzde, mahallemizde tanıdıklarımız, akrabalarımız, dostlarımız arasında aile boyu bu hastalığa yakalanmış pek çok kişiyi duyuyoruz, görüyoruz. Somut ve yakın bir tehdit olarak artık virüsle karşı karşıyayız. 'Omicron' çok kolay bulaşıyor, çok kısa sürede bulaşıyor. Ve hızlı bir şekilde yayılıyor. Dikkatli olmamız lazım” dedi.

YORUMLAR 13
  • Trtr 2 yıl önce Şikayet Et
    söylüyoruz kardeşim kapatmayın ülkeyi sürü bağışıklık olmadan bu hastalık geçmez eğer kapatılırsa ki buda emperyalistlerin aşıyla korkutma tuzağı kapattırmak için bahaneleri hazır bakın 1.5 senede enflasyon % kaç oldu kendiniz gördünüz 3-4 katına çıkar eğer kapatılırsa geçen sene aşı yoktu bu kadarda vaka yoktu hatırlatırım bu arada
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olan virüsü yaymıyormu
    Cevapla
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkez Turkovac veyahut Biontech ile aşısını olsun aşı olanlar virüsü kapsa bile hastalığı kolay atlatıyorlar! Virüsten daha hızlı ülkede kızıl emperiyalist çin propaganda yayılmakta. Takma Türk ismi kullanarak yalan ve asılsız iddialarda bulunuyorlar başta ABD, Bill Gates, Gurbetçi Uğur Şahin , M-RNA, Aşı, Maske takma, Türk ,Alman, Israil ve Anti semitizm, polemiğı yaparak kamuoyumu manipule etmekteler. Maksat milletin aklını çelmek etkili aşıları karşı şüphe oluşturmak! Herkez bir kere "google" de ingilizce " The disinformation tactics used by China" arayın ve google translate ile tercüme ettirin! Türkçe tercümesi Çinin dezenfermasyon ve yanliş bilgilendirme taktiği!
    Cevapla
  • Gribin asisi yok 2 yıl önce Şikayet Et
    İki sen boyunca hiç aşı olmadık iki kere hasta olduk ve çok hafif atlattık. Bildiğiniz grip bu. İnsanları korkutup yanlış ilaçlar verip yoğun bakıma düşürüyorlar. Orada da hortumu sokup nefesini kesiyorlar
    Cevapla
  • ismayil 2 yıl önce Şikayet Et
    covit yasaklarına ve aşılarına harfiyen uyuyoruz.lakin hem aşı olmayanlar hem maske mesafe hijjen tanımayanlara omicron affetmiyor...mademki oyun oynuyorlar.sonucunada katlanacaklardır..
    Cevapla
  • @HayatiSir 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan eğer dar görüşlü ise önce kendine zarar verir! Eğer bu görüşlerini kamuya açıyorsa da! Hepimize zarar verir. Gerçek bilgi emek ister! Resmi bütünlemeden bir kanıya varmışsanız erkendir! Susun! İçinizden konuşun! Ve önyargılarınzdan kurtulun! İşte o zaman ufkunuz genişler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar