Son dakika haberi: Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik ücretini 55 bin 194 lira olarak açıkladı.

Son dakika haberi: Bedelli askerlik ücreti belli oldu
Son dakika haberi: Bedelli askerlik ücreti belli oldu
GİRİŞ 08.01.2022 17:12 GÜNCELLEME 20.02.2022 13:26
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aralarında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerle ile bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar - Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bakan Akar, ''Yeni askerlik sistemi ile er olarak girip generallik seviyesine kadar yükselebiliyorsunuz. Bedelli askerliğin ücreti 6 asteğmen maaşı. Buna göre 55 bin 190 TL oldu. 2021 yılında bedelli askerliğe başvurularda yüzde 57 artış oldu'' diye konuştu.

Savunma ve güvenlik konularının günlük siyasetin dışında tutulması gerektiğini ve polemik konusu yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Akar, "Savunma güvenlik konusu 84 milyonun konusu. Bütün alanların, kesimlerin meselesi" dedi.


Güvenlik ortamının ve güç dengelerinin yeniden şekillendiğini belirten Akar, milletin hak ve menfaatini korumak için her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

YORUMLAR 22
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede terörle mücadeleye harcanan parayı düşününce bu ücret normal. Ülkenin gelirinin büyük bir kısmı terörle mücadeleye harcanıyor. Hala paralar nereye gidiyor diye soranlar var. Siz gidin ibb ye ekoya sorun yurtdışından aldığı borçları nereye harcadı. İstanbul'da hiçbir hizmet yok. Otobüslere iki yıldır bakım yapılmıyor. Tasarruf diye dikey bahçeler dahi söküldü. Halk ekmek üretim kapasitesini de ekmeğin gramajını da düşürdü. Hamidiye su kalitesi de pet şişe kalitesi de düştü. Öz kaynaklarıyla yönetileceği iddia edilen İstanbul yapılan borçlara rağmen yönetilemiyor.
    Cevapla
  • mslcc 2 yıl önce Şikayet Et
    odedik parasini gecen mayıstan beri sıra bekliyoruz. insanlar işe almiyor askerlik var diye daha ne kadar bekleyecegiz..
    Cevapla
  • montna tony 2 yıl önce Şikayet Et
    her sey zam her sey vergie bu paralar nere gidiyor kimin cevine gidiyor bide tr gelissiyor diyoruz yazik insanmarin haklarini baska yerlere harcamayin bi allah vatanini seven vtana millet icin calisan birisinj nasip etsin bi kilo kiyma 80 tl olurmu bu nerde gorulmus bisey
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir yöntem, Milli Savunma Bakanlığının yükü bir nebze hafifler
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir yöntem, Milli Savunma Bakanlığının yükü bir nebze hafifler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması