Son dakika haberi! Akçakale'de teröristlerden alçak saldırı: 3 askerimiz şehit oldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Akçakale'de teröristlerin saldırısı sonucu 3 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Son dakika haberi! Akçakale'de teröristlerden alçak saldırı: 3 askerimiz şehit oldu
Son dakika haberi! Akçakale'de teröristlerden alçak saldırı: 3 askerimiz şehit oldu
GİRİŞ 08.01.2022 20:13 GÜNCELLEME 08.01.2022 21:24
Bu Habere 257 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Şanlıurfa/Akçakale sınır hattından acı haber geldi... 

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Edinilen bilgiye göre olay, Suriye sınırında yer alan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi 3'üncü Hudut Alay Komutanlığına bağlı Gültepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde yaşandı. Askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından sınır hattındaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı (EYP) patlatıldı. Sınır hattındaki güvenlik duvarının da yıkıldığı patlamada Teğmen Murat Alyakut, erler Enes Koç ile Ertuğrul Ulupınar şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Yaralı asker Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.



Patlama sonrası bölgeye güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi. Şehit askerlerin cenazeleri, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken bölgede arama ve tarama çalışması başlatan ekipler, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

ŞEHİTTEN GERİYE KALAN SON GÖRÜNTÜLER...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit düşen askerlerden sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar’ın (22) şahadet haberi Mersin’in Gülnar ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehitten geriye, bir şehidin annesi için yazdığı duyguları okulda öğrencilere anlattığı görüntüler kaldı.

Alınan bilgiye göre, Akçakale Hudut hattında askeri araç geçişi sırasında, teröristlerce döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askeri personel yaralandı. Yaralı askerler Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 asker şehit düştü. Şehit düşenlerden sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar’ın acı haberi memleketi Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi’nde ikamet eden baba Nebi ile anne Şadiye Ulupınar’a Kaymakam Yunus Emre Bayraklı, Belediye Başkanı Alpaslan Ünivar ile emniyet personeli tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

Haber verilmesinin ardından şehidin baba evi ile sokaklara Türk bayrakları asıldı. Şehidin bekar ve 2 kardeşi olduğu öğrenilirken, babasının da MHP Gülnar eski ilçe başkanı olduğu belirtildi.Şehit Er Ertuğrul Ulupınar'ın Mersin'deki baba evine Türk bayrağı asıldı.

Şehitten geriye 17 Aralık 2016’da Kayseri’deki bombalı saldırıda şehit düşen Afyonkarahisarlı er Kamil Tunç’un annesine hitaben sosyal medyasına yazdığı duygularını 4 yıl önce okulda öğrencilere anlattığı görüntüler kaldı. O anlar izleyenleri duygulandırdı.

KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye'nin Tel Abyad kentinde sınır duvarı yakınlarındaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut'un (26) acı haberi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki baba ocağına ulaştı. 

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında, Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu’nda askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu.

ŞEHİDİN EŞİNE ACI HABER VERİLDİ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut'un eşine acı haber verildi.

Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri ve askeri yetkililer, Atatürk Mahallesi Sağlık Sokak'ta yaşayan Gülsüm Alyakut'a eşinin şehadet haberini iletti.

Ailenin evi ve bulunduğu binaya Türk bayrakları asıldı.

3. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Alpay Gültekin, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Elgün, İlçe Emniyet Müdürü Murat Yücel ve Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, şehidin ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Türkiye'yi yasa boğan haberin ardından siyasilerden taziye mesajları gelmeye başladı.

KAYNAK: AA, HABER7, İHA
YORUMLAR 257
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHÜ TEALA rahmet eylesin ailesine sabır versin, bütün teröristleri gebertseniz öfkem hıncım kızgınlığım geçmez !..
    Cevapla
  • Şehitlere rahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp sırtını Hdp ye dayıyor. Hdp de sırtını Pkkya dayıyor. Yani sonuçta Chp sırtını Pkkya dayamış oluyor, pkklı lbgtli cinsi sapıklara da sırtlarını dayıyorlar, onlara fondaş oluyorlar. Onlara can suyu oluyorlar. Şehitlerin ardı arkası da kesilmiyor. İnkılap tarihi kitaplarında Chpnin reklamı yapılmasın. İş bankasıda chpden koparılsın. Diplomalı cahiller oylarını düşünmeden chp ye veriyor. Fondaş gazeteciler içinde tedbir alınsın. Bunların ajan olma ihtimalleri kuvvetli. Kanuna uydurulmuş maaş sistemi kurmuşlar. Eski Cıa başkanı türkiyede 3500ün üzerinde ajanımız var demişti.
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşaallah.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    dogru konuş ve dogru olanını yap bunu sadece Allah için yap
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimiz merak etmesin, onlar 1 öldüler ama devletimiz onların yerine 1000 Türk dışı etnik unsuru yerine koyar. Hele Mersinli kardeş sınırı korumak sana mı düştü? Mersin’de Türklük mü kaldı? Suriyeli ve doğu’dan göç edenler senin yerine en az 5 çocuk yapar. Olan sana oldu Türk kardeşim.
    Cevapla
  • Kayar 2 yıl önce Şikayet Et
    allah seni nasıl bilirse öyle yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz