Son dakika... Bakan Çavuşoğlu: Kazakistan'a her türlü desteği vereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı son dakika açıklamada "Temennimiz bir an önce Kazakistan'ın istikrara, huzura, barışa kavuşmasıdır. Bunun için Türkiye ve Türk Devletleri Teşkilatı olarak her türlü desteği vereceğiz." dedi.

GİRİŞ 09.01.2022 11:46 GÜNCELLEME 09.01.2022 17:34
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Kazakistan'da üst üste akaryakıta gelen zam nedeniyle ortaya çıkan protestolar çatışmalara dönüştü, ülke genelinde 'yüksek tehlike alarmı' nedeniyle güvenlik önlemleri arttı.

Türk Devletleri Teşkilatı

Kazakistan'ın en büyük kenti Almatı'da ve başkent Nur Sultan'da polis kontrol noktaları kurulurken güvenlik güçlerinin sıklıkla devriye gezdiği biliniyor. Ülkede kaos hakimken ilk günden beri birçok ülkenin destek olmak istediğini belirttiği Kazakistan'a ilişkin Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da bir açıklama geldi.

Rusya'dan ABD'ye Kazakistan yanıtı: ABD evinize girdiğinde tecavüze uğramamak zordurRusya'dan ABD'ye Kazakistan yanıtı: ABD evinize girdiğinde tecavüze uğramamak zordur

Lebedev: Kazakistan’da haydutlar yurt dışından destek aldıLebedev: Kazakistan’da haydutlar yurt dışından destek aldı

Kazakistan'ın bir an önce istikrara, huzura, barışa kavuşması temennisinde bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Bunun için Türkiye ve Türk Devletleri Teşkilatı olarak her türlü desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Küresel denklemde artık zorunlu: Türk Askerî Gücü kurulmalı

KAZAKİSTAN'DA SON DURUM

Bazı işyerlerinin açıldığı bilinen ülkede halk yiyecek almak için dışarı çıkmaya başladı. Benzin istasyonlarının önünde ise araç kuyrukları oluşmaya başladı. Akaryakıt istasyonlarının kapanmasının, yaklaşık 2 milyon nüfuslu kentteki gıda dağıtımını kesintiye uğrattığı belirtiliyor. Ülke genelinde ise internet kesintisi devam ediyor.

Kazakistan'a büyük sevkiyat! Uçaklar peş peşe iniyor

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ise şiddet olaylarına karışan teröristlerle herhangi bir görüşme yapılmayacağını, terörle mücadelenin süreceğini söyledi:

"Teröristler polisleri ve genç askerleri öldürüyor. idari binaları ateşe veriyor, dükkanları yağmalıyor. onları öldürmeliyiz." Ayrıca Tokayev, Almatı halkına güvenliği sağlamak için evde kalmaları çağrısı yaptı.

Kazakistan'da son durum

Rusya'da Kazakistan'a tank sevkiyatı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 133
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ne sesteği verecen rusya ermenistan çötü bile
    Cevapla
  • Japon Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    sıfata bak anca konuşursun kazakistanı göster desem çine bakarsın önceden
    Cevapla
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya da olayları iyice körüklemesin orda kalmak için
    Cevapla
  • AFILLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Turk biriliği asker gondermeli hemen cok acil.
    Cevapla
  • env 2 yıl önce Şikayet Et
    bin yıllık tarihi incelediğimiz zaman önemli bir geçmişi, kültürü, devletçiliği veya devlet yapılanması olmadığını gördüğümüz rusya hep masum rolü oynayarak gerek moğol kökenli hanlıklardan gerekse osmanlıdan imtiyazlar görerek ayağa kalktığı ve bundan sonra son iki yüz yıldan beri de bugünlere geldiğini göreceğiz. kırım ukrayna vs. derken devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...