Rize'den dikkat çeken koronavirüs açıklaması!

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nce koronavirüs salgınıyla ilgili yapılan açıklamada “Hastalarımızın yüzde 90’ından fazlası ya tamamen aşısız ya da aşılarını tamamlayarak eksik aşılı kimselerdir” ifadeleri kullanıldı.

GİRİŞ 11.01.2022 13:07 GÜNCELLEME 11.01.2022 13:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte son günlerde vaka sayılarında 'Omicron' varyantının etkisiyle hızlı artış sürecine girildiği belirtildi.

Açıklamada, “Pozitif vakalarda ve bu kişilerin temaslılarında karantina süreci 7 gün. Son 3 ay içerisinde hatırlatma dozunu almayan kişiler de önceden aşılarını olmuş olsalar dahi 7 günlük karantina sürecine sabit tutulacaktır. Covid hastalığını ağır geçirip, bu yüzden hastanelerimizde yatarak tedavi olmak zorunda kalan hastalarımızın yüzde 90’ından fazlası ya tamamen aşısız ya da aşılarını tamamlayarak eksik aşılı kimselerdir. Aşılarını olmuş kişilere Covid hastalığı bulaşsa dahi hastalığı hafif bir şekilde geçirdikleri net bir şekilde gerçektir” denildi.

Hatırlatma dozu çağrısında bulunulan açıklamada, “Tüm vatandaşlarımızın zaman kaybetmeksizin hiç aşı olmayanların aşı olmaları, öncesinde aşı olup üzerinden 3 ay geçmiş kişilerin de hatırlatma dozunu bir an evvel yaptırmaları gerekmektedir” denildi. 

YORUMLAR 4
  • rizeliiii 2 yıl önce Şikayet Et
    Rize sokaklarında herkes maskesiz nerdeyse , esnaf olayı aşmış maske yok , gençler zaten takmıyor , herkeste bitti havası var ... sokaklarda sadece ben takıyor gibi hissediyorum.resmi dairelerde keza memurlar çalışanlar odalarında maske takmıyor.maske mesafe hijyen kurallarını ikaz edende olamyınca çok normal
    Cevapla
  • Kuş beyinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Belliki büyük bir ticaret donuyor , asida asi ,ee sonuç ??? Birde asili olanlarin sin7clarini paylasinda aydinlanalim
    Cevapla
  • 68Kt 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan nasıl olsa bedava, cezası yok. Çıkar göster belgesini, konuşmaya herkes konuşur.
    Cevapla
  • SERSERIKRAL69 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi aşısızı anladık ta tam aşısız ne oluyor ki. 5 doz mu tam aşı... yalan açıklama yapmaya gerek yok. rize de yüzde seksen 2 doz aşı oranı mevcut. tek dozda yüzde 95 tir blkide.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak