Tuzla'da avukat kadını öldüren saldırgan adliyeye sevk edildi

Tuzla'da avukat Dilara Yıldız'ı öldüren saldırgan Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Dilara Yıldız'ın dayısı, yeğeninin kendisine "Dayı beni kurtar" diye mesaj attığını ama yetişemediğini söyledi.

GİRİŞ 11.01.2022 16:34 GÜNCELLEME 11.01.2022 16:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tuzla'da avukat Dilara Yıldız öldüren saldırgan adliyeye sevk edildi.

Gayrettepe Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanan Oktay Dönmez (29) Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. 

NE OLMUŞTU?

Tuzla'da gerçekleşen olay, saat 22.00 sıralarında Tuzla Cami Mahallesi Sahilyolu Caddesi'nde bulunan bir restoranda gerçekleşmişti.

İstanbul Barosuna kayıtlı Avukat Dilara Yıldız (29) eski nişanlısı Oktay Dönmez (29) tarafından yemek yedikleri restoranda tabanca ile ateş açılarak öldürülmüştü.

ESKİ NİŞANLI MAL VARLIĞINA EL KOYMAK İSTEDİ

5 ay önce ayrıldığı eski nişanlısını tabanca ile vurarak öldüren Oktay Dönmez'in kendisini Yıldız'a uzman çavuş olarak tanıttığı, fakat fuhuş çetesine üye olduğu iddia edildi.

Avukat Dilara Yıldız

Dilara Yıldız şehir dışında olduğu zaman kapıyı zorlayarak eve giren ve içeride tek başına 10 gün kalan Dönmez'in, mal varlığına el koymak için Dilara Yıldız'ın başına silah dayayıp senet imzalatmaya çalıştığı öğrenildi.

Yıldız'ın ise o durumdan kedisini kurtarmak için Dönmez'i ikna ederek polis karakolunun yakınındaki bir restorana getirdiği, cinayetin bu restoranda gerçekleştiği öğrenildi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI VARDI

Ayrıca Dilara Yıldız'ın daha öncesinde Oktay Dönmez'den defalarca kez şikayetçi olduğu ve Dönmez hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu öğrenildi.

"'DAYI BENİ KURTAR' DİYE MESAJ ATTI BEN YETİŞEMEDİM"

Dilara Yıldız'ın dayısı Mahmut Akyel, "Dilara daha önce nişanlandı, ayrıldı. Adam takıntılıydı, sürekli tehdit mesajları attığını söylüyordu. Tam bilgi vermiyordu. Adam 10 gündür evinde kalıyormuş. Evinde darbederek silah zoruyla o restorana getirmiş. Sonra ablam aradı beni, 'kurtar' diye. Ben Kadıköy'den Tuzla'ya gidene kadar cinayet işlenmiş, yetişemedik. Annesini aramış herhalde, tam net konuşamadık. Gittiğimde vefat etmişti. 'Dayı beni kurtar' diye mesaj attı ama ben yetişemedim. Yargılanmasını istiyoruz. Böylelerinin asılması lazım. Kadına herkesin gücü yeter. Onun ona gücünün yeteceğini bildiği için böyle bir şey yaptı. Biz yetişemedik 5 dakikam daha olsaydı bunu yapmasına izin vermezdim. Daha 28 yaşındaydı pırlanta gibiydi, çok beklentisi yoktu hayattan, 'çocuğum olsun evleneyim mutlu olayım' diyordu" dedi. 

Öte yandan Avukat Dilara Yıldız'ın arkadaşlarıyla birlikte hayvan beslemeye çıktığı, kedi beslediği cep telefonu kamerasına yansıdı. Yıldız'ın daha önceden katıldığı davetten özel bir televizyon kanalına röportaj verdiği anlara ait görüntülerdeki neşeli halleri dikkat çekti.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Polis ne zaman gitmedi kardeşim
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi zaten polislerimiz de koşa koşa giderdi
    Cevapla
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    idam, idam, idam. referandum yapsınlar%90 halk bu gibi durumlar için idam yasasını destekler.
    Cevapla
  • aycan 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah çok yaşamazsın sen
    Cevapla
  • Rüzgar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav dayı bey o kadar yol gideceğine polisi arasaydınya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?