Son dakika: 15 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 15 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 15 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 15 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 15.01.2022 20:45 GÜNCELLEME 15.01.2022 20:46
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 384 bin 263 Kovid-19 testi yapıldı, 63 bin 967 kişinin testi pozitif çıktı, 177 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Salgının ilk dönemlerine kıyasla, enfekte olanların daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor. Oran düşük olsa da, vaka sayısı çok yükselirse, yatan hasta sayımız bundan etkilenecektir. Bu hastalardan biri siz olabilirsiniz. Tedbir ve aşıyla olumsuz ihtimalleri azaltın.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. Son 24 saatlik verilere göre 63 bin 967 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 177 oldu. Bir günde toplam 384 bin 263 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 52 bin 16 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 83.96 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92.23 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 139 milyon 71 bin 821'e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre ile Türkiye'de yüzde 88,3’le en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye'yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Elazığ'da

Bakanlığın tablosuna göre ile Türkiye'de yüzde 69.8'le en az aşılamanın gerçekleştirildiği Elazığ'ı Ağrı, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa takip etti.

YORUMLAR 28
  • Tuba 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşmesinin sebebi bir çok şeyde pcr testinin zorunluluğunun kaldırılması olmasın? Artık nihayetinde sadece belirti gösterenler test yaptııryor
    Cevapla
  • Arif 5 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok insana kdtilmamak elde değil. Sürü bagisik ligin döndürdü nuz işi. Yegenim in sınıfı karantinaya alınmış ve kapanmış. Çocuk , başım ağrıyor, sürekli uyku hali ve hastaneye gidildiginde hele hele bir deckwt hastanesinde 12 yaş ve altı birada test yapılmıyor denilerek gönderiliyor. Biliyormusunuz imkan varmi kaç km yol gitmeye vs vs. Alt tarafı bir süprüntü alacaksınız ya. 184 du aradim donus yaptılar ama nafile. Semptomlar yoksa vs vs. Evet sürüyü gerekli olan sürü bağışıklığı. Saygilarimla
    Cevapla
  • Kaan Çağlayan 2 yıl önce Şikayet Et
    Veriler gösteriyor ki Biontec aşısı istenilen sonucu vermedi Devlet artık millî aşımız Turkovak aşısını ücretsiz karşılamalı diğer aşılar tercihe bağlı eczanelerden temin edilerek vurulmalı
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim milletimiz zamlarla mücadele ede ede bağışıklık sistemi güçlü olunca virüs vuramıyor. Başka devletlerde bu kadar çok zamlarla mücadele etmeyince bağışıklık sistemi düşük. Böyle olunca virüs çok etkiliyor. Haa bizim milletimiz aynı zamanda nefislede mücadele ediyor.
    Cevapla
  • abuzer 2 yıl önce Şikayet Et
    sürü bağısıklığı olsunda kim kime dum duma olun diyorlar bunu yazıncada hemen devlt düşmanı derler
    Cevapla
  • Aynen öyle 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum gerçekleri söylüyorsun adam diyor esnaf ne durumda sen biliyormusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü