Böyle hazımsızlık görülmedi: Selçuk Bayraktar'a eğitim verdiğimiz için utanıyorum

ABD'nin dünyaca ünlü üniversitesi Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) görev yapan profesör Max Tegmark'tan Selçuk Bayraktar'la ilgili skandal bir çıkış geldi.

GİRİŞ 17.01.2022 00:32 GÜNCELLEME 17.01.2022 00:32
Bu Habere 811 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin teknolojik olarak bağımsızlaşması amacıyla yerli ve milli üretimden yana çalışan Baykar, geçtiğimiz 35 yıl içinde Türkiye’de savunma ve havacılık alanında dönüşüm olacak bir ivmenin öncüsü haline geldi. Türk İHA-SİHA'ları dünyada tüm dengeleri bir anda değiştirdi.

AKINCI TİHA

Türkiye'nin gücüne güç katan BAYKAR'ın ürettiği Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'lar tüm dünyada konuşulmaya devam ederken, çok sayıda ülke Türk SİHA'larına sahip olmak için sıraya girdi.

Bu başarı hikayesinde, Massachusetts Institute of Technology'de de eğitim gören Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar önemli bir yere sahip.

Washington Post'tan Bayraktar TB2 manşeti: Moskova'yı alarma geçirdiWashington Post'tan Bayraktar TB2 manşeti: Moskova'yı alarma geçirdi


MIT PROFESÖRÜNDEN SKANDAL ÇIKIŞ

Baykar ve Selçuk Bayraktar'ın başarısı dünyadaki büyük yankı uyandırırken, kendi alanında dünyanın en iyi üniversitelerinden olan Massachusetts Institute of Technology’deki (MIT) fizik profesörü İsveç kökenli ABD'li Max Tegmark'tan skandal bir çıkış geldi.

Max Tegmark, Almanya'da günlük yayımlanan Handelsblatt Gazetesi'ne verdiği röportajında, ''Selçuk Bayraktar'a burada eğitim verdiğimiz için utanıyorum.” ifadelerini kullandı.



SELÇUK BAYRAKTAR'IN MIT (Massachusetts Institute of Technology) EĞİTİMİ

Selçuk Bayraktar, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi aldı.

Bayraktar, MIT’deki eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürüttü.



2006’da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını aldı. MIT sonrası Georgia Institute of Technology’de (Georgia Tech) devam ettiği doktora çalışmalarını 2003 yılında Baykar bünyesinde başlayan milli ve özgün insansız hava aracı teknolojileri geliştirme faaliyetlerini yürütmek için dondurarak 2007’de Türkiye’ye döndü.

Selçuk Bayraktar, 2007 yılından bu yana Baykar bünyesinde teknoloji liderliği görevini yürütüyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 811
  • Osman K A Y A 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler istemezse de ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR. İnşa allah
    Cevapla
  • Arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Elin Gavuru dan başka ne beklenir ki :Darbelerle yıkamadıklarını ancak yetişmediği ciğere: mundar diyen nankör kedi gibiler
    Cevapla
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani okul öncesi dini eğitim alanlar bilimin B sinden anlamazdı. Dindarlar hangi kurumun başına geçse orası şahlanıyor. Bu işler sadece zeka ile olmaz her millette zeki insanlar olur. dinsiz imansız insanlardan ne asayiş beklenir ne de yükseliş. Vatan hainleriyle bu işin olmayacağına geçmiş yüzyıl şahit
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Mandacı zihniyet varlık göstereni sevmez. Bizde senin böyle düşünmenden utanç duyuyoruz. Senin akademisyenliğini kınıyoruz.
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yüzden vatan düşmanı içinde hdp nin olduğu şer ittifakını destekliyorlar . millet cephesi denen amerikan cephesi iktidar olduğunda amerika yine içimizde dal budak salacak . ne iha ne siha nede vatan severler bir şekilde imha edilip ayıklanacaktır .tıpkı aselsanda ölen mühendisler gibi . içimiz amerikan uşağı amerikaya hayran aşağılık hain dolu .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor