Kayseri depremi sonrası korkutan açıklama!

Kayseri’de meydana gelen deprem sonrası gözler İç Anadolu’ya çevrildi. Uzmanlara göre, sarsıntının meydana geldiği fay zonu 7’ye varan depremler üretebilir.

GİRİŞ 18.01.2022 18:25 GÜNCELLEME 18.01.2022 18:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Deprem gerçeği kendini unutturmuyor. Marmara, Doğu Anadolu, Ege derken İç Anadolu Bölgesi’nde de depremler kaydedilmeye başladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre saat 02.28’te Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı büyük endişe yarattı.

Bölgede geçtiğimiz kasımda, Konya Meram’da 5,1; Eylül 2020’de Niğde’de yine 5,1 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Bu iki sarsıntının ardından kaydedilen son deprem, “İç Anadolu Bölgesi’nde daha büyük bir deprem riski olabilir mi?” sorusunu beraberinde getirdi.

İç Anadolu’da daha büyük depremler görülebilir mi?

İÇ ANADOLU DEPREM AÇISINDAN RİSKLİ

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Kayseri depremini TRT Haber’e değerlendirdi.

Depremin Kayseri’den geçen kuzeydoğu-güneybatı hatlı bir fay zonunun üzerinde meydana geldiğini ifade eden Prof. Dr. Ersoy, “İç Anadolu’nun da depremler açısından riskli olduğunu bu depremle görüyoruz. Daha önce Niğde’de, Konya’da, benzer örneklerde bunu görmüştük. Ama bu depremin olduğu fay zonu daha büyük depremler de oluşturabilir. Bu 5’le sınırlı bir yer değil; 6’nın üzerine çıkan, hatta 7’ye varan depremler de oluşturabilir. Bu anlamda gözlenmesi, izlenmesi gereken yerlerden bir tanesidir” diyor.

Bölgede yer alan Erciyes Volkanı’na dikkat çeken Prof. Dr. Ersoy, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Kayseri’de meydana gelen deprem, Erciyes Volkanı’ndan itibaren kuzeye, Sivas’a doğru giden bir fay zonu üzerinde meydana geldi. Sık deprem gördüğümüz yerlerden bir tanesi değil. Fakat burada pek çok fay zonu var. Bu fay zonlarının üzerinde de depremini bekleyen süreçler var, bu açıdan önemli.

TÜRKİYE JEOLOJİK AÇIDAN DİNAMİK BİR ÜLKE!

“Depremin sadece Marmara’da ve Ege’de değil, İç Anadolu’da da meydana gelebildiğini bu örneklerle görüyoruz” diyen Prof. Dr. Ersoy, Türkiye’nin deprem gerçeğine dikkat çekiyor:

“Türkiye jeolojik açıdan dinamik bir ülke, çok haraketli bir yer. Türkiye’nin yüzde 100’ünü deprem bölgesi olarak ifade etmek yanlış olmaz. Dolayısıyla kentsel dönüşüm ya da buna ilişkin bütün hazırlıklarda Türkiye’nin yüzde 100’ünün deprem bölgesi olduğunu unutmamak gerekiyor.”

YORUMLAR 13
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala uyariyorum ic anadoluyu gecin ordaki faylar 5 siddetinden fazla olmaz esas tehlike bingol yedisu fayi ama devlet hala uyuyor bu yazdigimi not edip saklayin adamin biri burda yazip uyarmisti diye
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    not edildi
    Cevapla
  • hayri 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlerimizin yaraları derhal sarılmalı. izmir van malatya elazığ'da olduğu gibi
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Azgınlık ve haramzadelik hat safhada ondan olmasın.
    Cevapla
  • Fakir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorma azgınlık yüzsüzlük o kadar hat safhada ki sözleşmeyi imzasını inkar eden firmalar var.
    Cevapla
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu gunler iyi gunlerimiz
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzın bal yesin. Konuş kardeş
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu depremler neden hep Türkiye de acaba
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    sen bu yorumunla akıllı yorumlar kategorisinde giness rekorlar kitabına girersin artık.
    Cevapla
  • Vatandaş 37 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberleri bırakıp müzik ve televole haberleri izlersen dünyadan habersiz kalırsın. Ülkendeki deprem haberlerinden de sosyal medya üzerinden haber alırsın. Sonrada depremler neden sadece türkiyede oluyor dersin.
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Güldüm valla...Sen çok yaşa emi...Tarihte Şili depremi bilinen en şiddetli ve yaklaşık 9.5 şiddetinde olan 10dk süren depremdir...Alaska 9.2..Kamçhatka 9.1..lizbon 9.0...Dünya da her an irili ufaklı depremler yaşanmaktadır...
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    senin dunyadan haberin yok galiba,biraz acta haber izle, dunyada olan depremleri gorursun.
    Cevapla
  • Uyarı 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olup her türlü ahlaksızlığa hayasızlığa çıt çıkarmadıkları için üreticiden tüketiciye kadar herkes nankör ve şükürsüz olduğu için rızkı verenin Allah olduğunu unuttuğu için olabilir......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı