ABD istedi, Sezgin Baran Korkmaz davasında DW işgüzarlığı

Avusturya'daki Wels Bölge Mahkemesi, Türkiye ve ABD tarafından kara para aklama soruşturması kapsamında aranan Sezgin Baran Korkmaz'a yönelik ABD'nin iade talebine ilişkin mahkemenin henüz kararını vermediğini belirtti.

ABD istedi, Sezgin Baran Korkmaz davasında DW işgüzarlığı
ABD istedi, Sezgin Baran Korkmaz davasında DW işgüzarlığı
GİRİŞ 18.01.2022 18:00 GÜNCELLEME 19.01.2022 00:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Wels Savcılığı Basın Birimi Müdürü savcı Silke Enzlmüller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin Korkmaz'a yönelik iade talebine ilişkin hukuki sürecin sürdüğünü bildirdi.

Enzlmüller, Türkiye'nin iade talebinin mahkeme tarafından kabul edildiğini ancak ABD'nin bu yöndeki talebine ilişkin hukuki sürecin sürdüğünü, mahkemenin henüz kararını vermediğini söyledi.

DW HABERİ YALANLANDI

Bu arada dün Alman Deutsche Welle (DW) Türkçe'nin ABD'nin iade talebinin Wels mahkemesi tarafından kabul edildiğine ilişkin haberi, Korkmaz'ın Avukatı Murat Volkan Dülger tarafından gerçek dışı olarak değerlendirildi.

Dülger, Twitter'dan yaptığı açıklamada, davayı gören hakimin bu yönde bir karar vermediğini, gerçek dışı haber yapan DW'nin özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "DW’nin haberi maalesef gerçek dışı. Keşke savcılığın basın sözcüsünü ya da avukatları arayıp sorsalardı. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek gerekir." dedi

 AVUSTURYA'DAKİ HUKUKİ SÜREÇ

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesinde 17 Mayıs'ta Korkmaz ve 3'ü yabancı uyruklu 10 kişiyle, bu kişilerle bağlantılı "malen sorumlu" şirketler hakkında Amerika'dan haksız kazançla elde edilen "mal varlığı değerini aklama" suçundan hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşmasında, mahkeme, Korkmaz'ın yokluğunda tutuklanmasına hükmetmişti.

Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Korkmaz, 19 Haziran'da Avusturya'nın başkenti Viyana'ya yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta bir kasabada emniyet güçlerince gözaltına alınmıştı.

Önce başkent Viyana'ya getirilen Korkmaz daha sonra yakalandığı Wels'e gönderilmiş burada 5 Temmuz 2020'de yapılan duruşmada tutukluluk halinin sürmesine hükmedilmişti.

Wels'de tutuklu tutulan Korkmaz'ın davasının görüldüğü Wels mahkemesi, Ağustos 2020'de Türkiye'nin iade talebini kabul etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • yok artık 2 yıl önce Şikayet Et
    dağılın beyler adam ayakkabı boyacılığından geldi buralara :))
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    SBK ilk icraatı müşteriden gelen yarısı yenmiş döner i biriktirip iş çıkışı satmak bor a jet e çökmek
    Cevapla
  • Yusuf Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Marifet gibi yüzü kızarmadan kendi anlatti üstelik. Üstelik markasıyla satıyor
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane hayırsever iş adamınız da temiz çıkmayacak mı? Reza , sezgin maşallah ne güzel işler yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • ibrahim Y 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçim meydanlarında şeriat diye bağıran üst düzey (derken rahmetli hocanın sağ kolu olduğu için diyorum,yanlışlık olmasın .... Aslında çukur)adamınız doğru çıkmayacak mı? Abdüllatif,Abdulkadir,Abdullah,Cemil,Oğuzhan,Cemil,Recep,Bekaroğlu vs. gibi isimler Partiye olan sarsılmaz imanınızda hiç mi leke bırakmıyor... Şu an kadrolu liderinizi hiç saymıyorum bile!
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    alamanlar 2.dünya harbinden butarafa hiç bukadar tedirgin olmamıştılar! önümüzü kesmek için 24 ülkeyle bir olup h2ile çalışan sistem ortaya koymak istiyorlar 9 miliyarı bunun için devlet gözden çıkarmış görünüyor!
    Cevapla
  • Erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    İsmi Türk ruhunu şeytana satan foncikler
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk pasaportu taşıyor, ama aslını bir araştır bakayım ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar