Kar yağışı sonrası peş peşe kaza haberleri! Karayollarında ulaşım aksıyor

SON DAKİKA HABERİ: Yurdu etkisi altına alan kar yağışı ulaşımda ciddi aksamalara da neden oluyor. Kar yağışı sonrası birçok şehirden peş peşe kaza haberleri gelmeye başladı. Kar Yağışının ne kadar süreceği de belli oldu.

GİRİŞ 19.01.2022 17:02 GÜNCELLEME 19.01.2022 17:02
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Yurdu etkisi altına alan kar yağışı karayollarında aksamalara neden oluyor. Birçok ilde karayollarında ulaşım dururken, peş peşe kaza haberleri gelmeye başladı. Ankara, Bolu, Bursa, Düzce, Bartın, Zonguldak, Sakarya, Mardin, Van, Bitlis, Siirt, Hakkari, Tunceli, Sivas, Elazığ gibi şehirlerde yoğun şekilde devam eden kar yağışı sonrası okullar tatil edildi. Kar yağışının etkisi ile ulaşımda aksamalar yaşanan şehirleri sizler için derledik...

İstanbul dahil çok sayıda ilde 6 gün boyunca kar yağışı! MGM'den haritalı uyarıİstanbul dahil çok sayıda ilde 6 gün boyunca kar yağışı! MGM'den haritalı uyarı

BOLU

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oluyor. Kar yağışı, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunda tipi şeklinde etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığının 60 santimetreyi geçtiği bölgede, bazı araçların yolda kalması nedeniyle trafik akışında aksamalar yaşanıyor. Van - Bitlis ve Van - Hakkari yolu fırtına ve tipi nedeniyle kapandı.

MARDİN

Mardin'de İpekyolu'nun Kızıltepe mevkisinde yoğun kar yağışı ve buzlanma zincirleme kazaya neden oldu. TIR, yolcu otobüsü ve otomobillerin karıştığı kazada ölü ve yaralılar var. 

KARAYOLLARINDA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Kar yağışı özellikle Kaynaşlı, Bakacak, Darıyeri Hasanbey, Karanlıkdere, Sarıçökek mevkilerinde etkisini artırırken, D-100 kara yolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. Anadolu Otoyolu'nda ise ağır tonajlı araçların kontrollü geçişi sağlanıyor. Karayolları ekipleri, otoyolda ve D-100 kara yolunda kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Trafik polisleri de sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıyor.

Bolu - Ankara otoyolunda kar küreme çalışması

BOLU - ANKARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı, TEM yolu ve D-100 yolu geçişlerinde ulaşımı aksattı. TEM yolunun Bolu Doğu gişeleri ile Yeniçağa arasında çok sayıda TIR'ın kayması nedeniyle Ankara yönü ulaşıma kapandı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, Karayolları ekipleri de kayan TIR'ları çekmek için çalışma başlattı. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmalarına rağmen yoğun kar yağışı nedeniyle yollar, yine beyaz örtüyle kaplandı. D-100 yolunun Bolu merkezi geçişinde de kayan araçlar nedeniyle Ankara yönü, ulaşıma kapandı. Ekipler, yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

BURSA-ANKARA YOLU DA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Karın yoğun olduğu Bursa-Ankara kara yolunun Mezitler mevkisinde, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri tuzlama çalışması yapıyor. Mezit Vadisi Bakımevine bağlı ekipler, 3 tuzlama aracının yanı sıra 3 küreme aracı ve greyderle yolun ulaşıma açık kalması için çaba sarf ediyor. Polis ekipleri de yolda kalan sürücülere yardım ediyor. Bursa kent merkezi ve çevresinde de Büyükşehir Belediyesi, 123 iş makinesi ve 396 personelden oluşan 75 ekiple özellikle yüksek kesimlerdeki yolların kapanmaması için çalışıyor. Ekipler, dün akşamdan beri 108 kırsal mahalle yoluna müdahale etti. 32 mahalle yolunda ise çalışmalar devam ediyor. Merkez ilçelerdeki ana arterlerde kapalı güzergah bulunmuyor.

4 farklı kazada 11 araç birbirine girdi

Ayrıca TEM Otoyolunda sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı sebebi ile 4 farklı trafik kazasında 11 araç birbirine girerken, kazalar maddi hasar ile atlatıldı. Polis ekipleri TEM otoyolu Ankara istikametine tır, kamyon ve uzun araçların geçişine izin vermezken güzergah üzerinde bulunan uzun araçları da Kaynaşlı TEM Otoyolu gişelerinden çıkartıyor.

Düzce'de D-100 kara yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle kayan TIR, TOMA ile müdahaleyle hareket ettirildi. Kentte kar yağışı etkili olurken, D-100 kara yolu Düzce geçişinde araçların kayması sonucu zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Yolda kalan araçlar için Karayolları, İl Özel İdaresi, belediyeler, trafik ve jandarma ekipleri seferber oldu. D-100 yolu Doğanlı mevkisinde kayan TIR'ı kurtarmak için İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA devreye girdi. TOMA TIR'ın dorsesine destek verdi, sürücü de aracını hareket ettirdi. 

MARDİN'DE ZİNCİRLEME KAZA

Mardin’de yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda 5'i TIR, 1'i yolcu otobüsü, 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Kaza, öğle saatlerinde Mardin-Şırnak kara yolunun Demiryolu mevkisinde meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda 5 TIR ile 2 otomobil ve 1 yolcu otobüsü, birbirine girdi. Araçların hurdaya döndüğü zincirleme kazada 13 kişi yaralandı. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalenin ardından yaralılar, ambulanslarla Mardin ve Nusaybin devlet hastanelerine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan henüz isimleri öğrenilemeyen 3 kişi yaşamını yitirdi. Kaza nedeniyle kapanan kara yolu, araçların çekicilerle yoldan kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Yolda trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

Mardin'de zincirleme trafik kazası

SİİRT - BATMAN KARAYOLU MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Siirt-Batman kara yolunda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 2'si ağır tonajlı 8 araç kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, geceden itibaren etkili olan kar nedeniyle Siirt'ten Batman istikametine giden 2'si ağır tonajlı 8 araç, Kurtalan ilçesi Teylan köyü mevkisinde mahsur kaldı. Yetkililere haber verilmesi üzerine Karayolları 94. Şube Şefliği ekipleri yolu ulaşıma açtı, mahsur kalan araçlar kurtarıldı.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Öte yandan Bolu'da TEM Otoyolu’nda kar yağışından dolayı yoldan çıkarak bariyerlere çarpan otobüste kapılar açılmayınca mahsur kalan 27 yolcu, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Kaza, dün gece TEM Otoyolu Dörtdivan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Van'a seyir halinde olan Bahattin Cancan idaresindeki 35 AAE 560 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı sebebiyle yoldan çıkarak bariyerlere çarptı.

Kazada otobüste bulunan yolcular yara almazken, çarpmanın etkisiyle otobüsün kapıları açılmadı. Yolcuların mahsur kaldığı otobüste kurtarma çalışması yapılması için olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin bariyerleri kesmesi sonucu kapıları açılan otobüsteki 27 yolcu güvenli şekilde tahliye edildi. Otobüs, vinç yardımıyla yola çekilmesinin ardından yoluna devam etti.

VAN BİTLİS KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van kırsalında sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve tipi, öğlenden sonra etkisini artırdı. Van-Bitlis karayolu, kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş ilçesi yakınlarında, Van-Hakkari karayolu ise kent merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kurubaş Gecidi'nde ulaşıma kapatıldı.

İSTANBUL'DA DA BAZI İLÇELERDE ULAŞIM AKSADI

Çatalca'da gece boyunca devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Çatalca'nın bazı mahallelerinde yolda kalan araçlar traktörlerle çekilerek, kurtarıldı.

Silivri'de sabah saatlerinde itibaren kar yağışı etkili oldu. İlçe merkezinde kar yağışı görülmezken, Ortaköy, Kavaklı, Akören gibi birçok mahalle beyaza büründü. Çocuklar kar topu oynadı. Öte yandan ekipler kar küreme araçlarıyla yolların kapanmaması için çalışma yaptı.

DOĞU'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

TUNCELİ

Tunceli'de, 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 342 köy ve 907 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Kapalı yolları açmak için çalışmalar sürdürülürken, kar kalınlığı da kent merkezinde 70 santimetreye kadar ulaştı. Karda aracının kaybolduğunu belirten Cemal Elcan, "Geceden beri arabamı arıyorum. Rengi beyaz olduğu için bulamadım" dedi. Valilik, yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli-Pertek, Pertek-Hozat, Hozat-Çemişgezek, Tunceli-Ovacık, Tunceli-Nazımiye, Tunceli-Mazgirt ve Tunceli-Hozat yollarının ikinci duyuruya kadar araç trafiğine kapatıldığını açıkladı. Acil durumlar dışında sürücülerden seyahatlerini ertelemeleri istenilen valilik açıklamasında, "Yolda kalan tüm vatandaşlarımız kamu misafirhanelerimizde ve uygun konaklama tesislerinde AFAD İl Müdürlüğümüz ve Kaymakamlıklarımız koordinesinde misafir edileceklerdir. Lütfen kurallara uyalım, görevli arkadaşlarımıza yardımcı olalım" denildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da, jandarma ve İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kar yağışı nedeniyle birçok noktada mahsur kalanlar için seferber oldu. Jandarma ekipleri, Palu ilçesine bağlı Kayaönü köy yolunda mahsur kalan 5 kişiyi kurtardı. Baskil ilçesine bağlı Harabakayış köyünde de rahatsızlanan kişi için İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kardan kapalı köy yolunu açarak, ambulansa ulaştırdı. Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz da ekiplere eşlik etti.

Elazığ Valiliği'nce çevre iller ile bağlantılı yollarda ağır tonajlı ve kar lastiği bulunmayan araçların geçişi yasaklandı.

SİVAS

Sivas'ta kar nedeniyle 780 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kapalı yolların açılması için 93 araç ve 136 personelle çalışmalar sürdürülüyor. Yol açma çalışmasında ekipler, hastalık, doğum ve ölüm gibi olaylara öncelik veriyor. Bu arada, il merkezinde de etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı. Belediye, 70 iş makinesi ve 300 personelle çalışmalarına devam ediyor.

SAKARYA, DÜZCE, BARTIN, ZONGULDAK'TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR!

Sakarya, Karabük, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ta etkili olan kar nedeniyle 796 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Sakarya'da Geyve ilçesinde 17, Kocaali'de 15, Taraklı'da 12, Akyazı'da 10, Hendek'te 7 ve Pamukova'da 6 olmak üzere 67 yerleşim birimi ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kırsal bölgelerdeki mahalle yollarında ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük

Karabük'te Yenice'de 28, Merkez'de 33, Ovacık'ta 41, Eskipazar'da 43, Eflani ve Safranbolu ilçelerinde 52'şer olmak üzere 249 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bartın

Bartın'da etkisini artıran kar yağışı yüzünden 138 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Ulus'ta 68, Merkez'de 51, Kurucaşile'de 10 ve Amasra'da 9 köy yolunu açma çalışmaları, İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi ekiplerince yürütülüyor.

Zonguldak ve Düzce

Zonguldak'ta 154 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Devrek'te 60, Ereğli'de 29, Çaycuma'da 27, Alaplı'da 13, Merkez'de 10, Gökçebey'de 8 ve Kozlu'da 7 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karla mücadele görevlileri, kapalı köy yollarını açmak için greyder, yükleyici, dozer, kar bıçaklı kamyonla 48 ekip halinde çalışmalarını sürdürüyor.

Düzce'de ise 278 köyden 188'i ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, 51 iş makinesi ve 180 personelle karla mücadele çalışması yürütüyor.

KARADENİZ'DE DE ULAŞIM DURDU

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1644 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Artvin, Giresun, Samsun ve Sinop'ta ise eğitime ara verildi.

Karadeniz Bölgesi'nde soğuk hava ile birlikte kar yağışının etkisi arttı. Yağış nedeniyle Giresun'da 492, Gümüşhane'de 267, Trabzon'da 250, Rize'de 239, Sinop'ta 206, Ordu'da 76, Artvin'de 73, Bayburt'ta 41 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kapanan köy ve mahallelerdeki yollar için belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, harekete geçti. Ekipler, yoğun mesai harcayıp, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreye ulaştığı yolları açarak, bölge halkını kar esaretinden kurtarmaya çalışıyor. Öncelik ise hastaların bulunduğu mahalle ve köylerdeki yollara veriliyor. 

Kar yağışı nedeniyle ulaşım aksadı

SERDUVAL GEÇİDİ'NDEN ZİNCİRSİZ ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN YOK

Akdeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan Mersin'in Mut ilçesindeki Sertavul Geçidi'nde dünden bu yana yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar lastiği ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Bölge Trafik ekipleri, seyir halindeki araçları Alahan ve Sertavul Geçidi'nde durdurarak, otomobil ve küçük araçlara kar lastiği ve zincir takmaları konusunda uyarıyor. Karayolları ekipleri, yoldaki kar ve buzlanmayı önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sertavul Geçidinde iş yerleri bulunan esnaf ise yolların kapalı olduğundan dolayı evlerine gidemediklerini, iş yerlerinde kalmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Mersin Büyükşehir ekipleri ise kırsal mahalle yollarının kapanmaması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Serduval Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu

KONYA - ANTALYA YOLUNDA ULAŞIM NORMALE DÖNDÜ

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanan Konya-Antalya kara yolunda trafik akışı normale döndü. Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir-Antalya kara yolunun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde, dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. Kara yolları ekiplerinin yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından yol trafiğe açıldı. Polis ekipleri, yaşanabilecek trafik kazaları nedeniyle yolun trafiğe kapanmaması için sürücüleri dikkatli gitmesi ve araçlarında zincir bulundurması konusunda uyarıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    isvicre dag ve kar ülkesi burda olsa asla zincirsiz birakmaz büyük kücük fark etmez birde kar lastigi olmasi sart yoksa sigorta ödemez , insanlar sanki canindan aciz zincir takmak istemiyorlar, isin asil ölümcül tarafi Gerederlen yollari temizliyorlar buda buz yapiyor tuz atmiyorlar zincirde yok lastik yok
    Cevapla
  • rauf 2 yıl önce Şikayet Et
    takoz zincir halat yok yol çalışmaları yok tuzlama yok şuçlu kar nıye yagdı kuraklık lazım bize,susuzluk lazım bize çöl sıcakları lazım bize ozaman mennun oluruz demı
    Cevapla
  • muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    oylanızı chp ye verinde neler oluyor görün..anlamaz bu millet ...
    Cevapla
  • Düzce 2 yıl önce Şikayet Et
    Her sene yağan karı her seferinde ilk defa görmüş davranan belediyeleri Allah bildiği gibi yapsın, kar yağdıktan sonra değil yağmadan önce iş yapılır hala öğrenemediler.
    Cevapla
  • Kaşif 2 yıl önce Şikayet Et
    Yağan karlar bereket olsun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!