İsviçre'de Başkan Erdoğan'ı hedef gösteren pankarta ilişkin dava ertelendi!

İsviçre'nin başkenti Bern'de 2017'de ülkedeki aşırı sol gruplarca Federal Parlamento binası önünde yapılan "Hayır" mitingi sırasında açılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren pankarta ilişkin dava ertelendi.

İsviçre'de Başkan Erdoğan'ı hedef gösteren pankarta ilişkin dava ertelendi!
İsviçre'de Başkan Erdoğan'ı hedef gösteren pankarta ilişkin dava ertelendi!
GİRİŞ 19.01.2022 20:10 GÜNCELLEME 19.01.2022 20:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Bern Bölge Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren pankarta ilişkin davada 4 sanığın ifadeleri tamamlandı. Hakim, iki savunma tanığının ifadelerini de dinledi.

TSİ 18.00'e kadar süren savunmaların ardından mahkeme başkanı, duruşmaya ara verdi. 18.30'da kararı açıklayan hakim, mahkemenin ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

İSVİÇRE POLİSİNDEN DURUŞMANIN İKİNCİ GÜNÜNDE DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

25 Mart 2017'de düzenlenen mitinge İsviçre'deki sol gruplar katılmış, mitingde terör örgütleri PKK, DHKP-C ve YPG'ye ait bayrak ve flamaları taşıyan örgüt sempatizanları da yer almıştı.

Siyah fon üzerine hazırlanmış pankartta, başına silah doğrultulmuş Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Erdoğan'ı öldürün" yazısı, altında da "Kendi silahlarıyla" ifadesi yer almıştı. Bern Savcılığı, olayda sorumluluğunu tespit ettiği 4 sanık hakkında Mart 2021'de bir ceza kararnamesiyle "suç işlemeye ve şiddete alenen tahrik" suçundan ceza tayin etmişti.

Suç konusu pankartı hazırlayan ve İsviçre basınında "sol kanattan aktivistler" olarak takdim edilen sanıkların itirazı üzerine dava açılmasına karar verilmişti.

Edinilen bilgiye göre, mahkemenin kararını bir sonraki duruşmada açıklaması bekleniyor.

Savcılık makamı, 4 sanık hakkında hazırladığı iddianameyi, "özel hayatın gizliğinin korunması" gerekçesiyle basınla paylaşmadı.

İsviçre basınının ilgi gösterdiği davada, sanıkları desteklemeye gelen pek çok kişinin de mahkeme salonunda yer aldığı görüldü.

Dün başlayan davada, basın mensuplarına zanlılara ilişkin hiçbir bilgi (yaş, ırk, renk ve cinsiyet vs) yayımlamayacaklarına dair belge imzalattırılmıştı.

Mahkemede, medya mensuplarına, "mahkemenin gidişatını etkileyecek" haberler konusunda sınırlandırmalar getirilmişti.

İsviçre polisi, duruşmanın ikinci gününde de mahkeme içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

DIŞİŞLERİ, İSVİÇRE'DE ERDOĞAN'I HEDEF ALAN GÖSTERİYİ PROTESTO ETMİŞTİ 

Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca miting düzenlenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterilerek "Kill Erdogan (Erdoğan'ı öldürün)" pankartı açılması Ankara'da tepkiyle karşılanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, 26 Mart 2017'de İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner'in şehir dışında olması nedeniyle yardımcısını çağırarak Türkiye'nin konuyla ilgili tepkisini iletmişti.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 27 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankartı açan şüpheli ya da şüpheliler hakkında soruşturma başlatmıştı.

Söz konusu pankartı açan şüpheli veya şüpheliler hakkında "terör örgütüne üye olmak", "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından işlem yapılacağı kaydedilmişti.

Savcılığın, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderdiği yazılı talimatta başlatılan soruşturma kapsamında, suça konu olayla ilgili pankartı açan şüphelilerin kimlik ve kişisel bilgilerinin tespit edilerek Başsavcılığa gönderilmesi istenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Şems 2 yıl önce Şikayet Et
    Kininizede geberin sefil olacaksınız
    Cevapla
  • Alim 2 yıl önce Şikayet Et
    isveç yanacak bizde izleceğiz..
    Cevapla
  • Selamun aleyküm 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısas a Kısas Allah ın kanunu
    Cevapla
  • fahri 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı ülkelerinin yaptığı ve göz bu ihanetleri unutacak değiliz. Bir gün Türkiyenin büyüklüğünü ve değerini anlayacaklar elbette.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Emniyetimiz yapacagı en güzel iş bu ülkeden Türkiyeye gelecek Terörisatleri yurda almayacak veya dogrucas kodese gönderecek..Mit kiölerin oldugunu biliyordur inşaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"