Konya'ya "Necmettin Erbakan Müzesi" kurulacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Müzesi'nin inşası için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Konya'ya "Necmettin Erbakan Müzesi" kurulacak
Konya'ya "Necmettin Erbakan Müzesi" kurulacak
GİRİŞ 19.01.2022 21:40 GÜNCELLEME 19.01.2022 21:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Zorlu, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, üniversitenin 2021 yılını değerlendirdi.

NEÜ'yü marka üniversite haline getirecek çalışmalar yaptıklarını, son 3 yılda büyük bir yol katettiklerini dile getiren Zorlu, "Hedefimiz Türkiye'de ilk 10, dünyada ilk 500 üniversite arasında girmek. İddiamız ve idealimiz var." dedi.

Erbakan Müzesi için arsa tahsis edildi

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hatırasını yaşatmak için 2014'te müze yapılması girişiminde bulunduklarını ifade eden Zorlu, "Karatay Belediyesi bize şehrin tam merkezinde yer tahsis etti. Mevlana Müzesi ile Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi arasında, ana arter üzerinde ve tramvay yoluna paralel bir yer. Karatay Belediyesine teşekkür ediyoruz. 3 bin metrekarelik arsada müze inşası için teşebbüste bulunduk. Ailesi, Erbakan'ın kişisel eşyalarıyla 2 aracını da müzeye bağışlayacak. Gelecek nesiller, dijital arşivlerin de yer aldığı müzede Erbakan Hoca'yı tanıma fırsatı bulacak." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • tuşpalı 2 yıl önce Şikayet Et
    bence sen kasaplığa devem et koçum
    Cevapla
  • ilk 500 nedir? 2 yıl önce Şikayet Et
    niye sayılı üniv ilk 500'de sözünü kabul etmiyoruz. Niye ilk 100 de değil, ilk 10 da kaç üniversitemiz var diye sormalıyız...
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir girisim
    Cevapla
  • Kasap 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık çiçek böcek peşinde koşar olduk. İcraat deyince aklımıza müze, anıt, park, bahçe gibi olsa da olur olmasada olur şeyler geliyor. İleri gitmek için daha iş gücünü aktifleştirmek gerekiyor. Gençlerin en büyük eksikliği çalışmayı bilmemek. Çok tembel bir hayatımız var. Geçinemiyorum diyen gençlere iş bulalım, para nasıl kazanılır gösterelim, yardımcı olalım. Avrupayı örnek alan gençler çalışmadan para gelsin peşindeler. Gençleri aktif olarak 4 saat 5 saat gibi sürelerle görevlendirelim.
    Cevapla
  • gassal 2 yıl önce Şikayet Et
    kasabın yorumunu birde 5 kişi beğenmiş. Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 2 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi cahiller yüzünden bir yere gidemiyoruz. batının gelişmesinin en önemli sebebi müze galeri sergi salonu ve parklardır. kültürel olarak gelişmeden sanayi olarak gelişmek imkansızdır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak