Son dakika: 21 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 21 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Bakan Koca ''Omicron varyantının yayılma hızı dikkate alınarak maske kullanımında ısrar edilmelidir." dedi.

Son dakika: 21 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 21 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 21.01.2022 19:34 GÜNCELLEME 21.01.2022 19:52
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı'nın son dakika açıkladığı Günlük Koronavirüs Tablosu'na göre, son 24 saatte yapılan 416 bin 453 testte 72 bin 555 vaka tespit edildi, 181 kişi hayatını kaybetti.

21 Ocak  koronavirüs tablosu

BAKAN KOCA'DAN UYARI: MASKE KULLANIMINDA ISRAR EDİLMELİ

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Omicron varyantının yayılma hızı dikkate alınarak maske kullanımında ısrar edilmelidir. Maske en pratik ve etkili korunma yöntemidir. Fakat kuralına uygun olarak, ağzı ve burnu kapatacak şekilde takılmalıdır. Maskenin koruyuculuğundan tam yararlanmak için özenli olun. '' ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan Omicron uyarısı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 21 Ocak’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 72 bin 555 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 181 oldu. Bir günde toplam 416 bin 453 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 87 bin 192 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalaması yüzde 84,17 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,36 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 140 milyon 556 bin 373’a yükseldi.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA OSMANİYE VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

 

 

 

YORUMLAR 31
  • Asilar tehlikeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Asilarin zararlarini oldurebilecegini ispatlayan doktorlar arastirmacilar islerinden oluyor.
    Cevapla
  • efgan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün Almanya'da vaka sayısı 140 bin kimsenin umurunda değil bizde ise kimin nereden maddi manevi çıkarı varsa onu istiyor.
    Cevapla
  • Gürkan Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı oranları çok yüksek artık bütün kısıtlamalar kalkmalı, maske kullanma zorunluluğuna son verilmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar cahil insanlarsınız
    Cevapla
  • Hakan Tan 2 yıl önce Şikayet Et
    Veriler gösteriyor ki Biontec aşısı istenilen sonucu vermedi Devlet artık millî aşımız Turkovak aşısını ücretsiz karşılamalı diğer aşılar tercihe bağlı eczanelerden temin edilerek vurulmalı
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Statları boşaltın vakalar düşer...
    Cevapla
  • Asilari olduruyor 2 yıl önce Şikayet Et
    Guldurme. Dunyada hicbir vaka olmasa bile masonlarin sistemine hizmet eden ulkeler var Turkiyemizin saglik bolumu de bunun parcasi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor