Sedef Kabaş’a tepki yağıyor... "Akıl fukarası zavallı"

Ahlaksız sözlerle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ve hakkında soruşturma başlatılan Sedef Kabaş’a bir çok kesimden peş peşe tepki yağdı.

GİRİŞ 21.01.2022 22:28 GÜNCELLEME 22.01.2022 13:06
Bu Habere 333 Yorum Yapılmış

Bir televizyon kanalında Sedef Kabaş’ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. 

BAKAN GÜL: HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI BULACAKTIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, skandal ötesi açıklamalarda bulunan Sedef Kabaş'a ilişkin açıklama yaptı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" ifadelerini kullandı.
 

Ömer çelik

ÖMER ÇELİK: BU AHLAKSIZLIĞI LANETLİYORUZ

Kabaş'ın küstah sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de tepki geldi. Çelik, "Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz" dedi.

OSMAN NURİ KABAKTEPE: ÜSLUB-U BEYAN, AYNIYLE İNSAN

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Geleneğimiz “Üslub-u beyan, ayniyle insan” der. Sedef Kabaş'ın çirkin sözleri, nazarımızda sadece sahibini yansıtmaktadır! Milyonlarca insanın sevgisi ve güvenine yapılan bu hadsizlik, milletimizin vicdanında ve hukuk karşısında hak ettiğini bulacaktır.

RAVZA KAVAKÇI KAN: AKIL FUKARASI ZAVALLI

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan: Demokrasiyi içine sindirememiş, akıl fukarası zavallılara ithaf olunur. “Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım lâf mı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı diye!”

MAHİR ÜNAL: ÇİRKİN DİLİN SOMUTLAŞMIŞ ÖRNEKLERİNDEN BİRİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: Sedef Kabaş;bu ülkede uzun zamandır sürdürülen ilke, ahlak, hukuk tanımayan çirkin dilin somutlaşmış örneklerinden biri sadece. Konvansiyonel ve dijital mecralarda ahlak yoksunu bir siyasetçi ya da yorumcu veya haber spikeri kılığında ortaya çıkıyorlar. #HaddiniBilSedefKabas

İBRAHİM KALIN: ZAVALLI VE MÜPTEZEL BİR HAL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecek.

EMİN AKBAŞOĞLU: CEVABINIZI AZİZ MİLLETİMİZDEN ALACAKSINIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu: Hadsiz ve densizlerin seviyesiz ifadeleri ancak kendi sıfatlarını ortaya koyar. Milletimizin Sn Cumhurbaşkanımıza olan sevgisi ve desteği, kin ve nefretinizi daha da artırmış görünüyor. Her zaman olduğu gibi yine cevabınızı aziz Milletimizden alacaksınız!

FAHRETTİN ALTUN: ZAVALLILAR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Siyasetin de muhalefetin de gazeteciliğin de bir ahlakı vardır. Bu ahlakı bu ülkeye çok görenler, kendilerine saygıları olmayan zavallılardır. Bir sözde gazeteci, nefret saçmak dışında bir hedefi olmayan bir televizyon kanalında arsızca sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık: Hadsizzz..

JÜLIDE İSKENDEROĞLU: İNSANDA YOK ISE EDEP, NEYLESİN MEDRESE MEKTEP

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu: İnsanda yok ise edep, neylesin medrese mektep… Gazeteci, iletişim uzmanı vs vs… Bir ünvan sizi her şey yapabilir ama hiç bir ünvan olmayanı  ‘insan’ yapmaz.. 

ALPAY ÖZALAN: TERBİYESİZLİK DİZ BOYU

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: CHP yandaşı sözde gazeteci Sedef Kabaş, rezil sözlerle Cumhurbaşkanımıza saldırdı. Terbiyesizlik diz boyu... Seviyesiz Sedef Kabaş, haddini bil! 

BELMA SATIR: SİZE TAHAMMÜL EDEMİYORUZ ARTIK!

AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır: Size tahammül edemiyoruz artık ! Cehaletinize, kötülüğünüze, hadsizliğinize tahammül edemiyoruz !

'PUL KADAR DEĞERİ YOKTUR'

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden Sedef Kabaş’a sert tepki gösterdi.
 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan sosyal medya hesabundan yaptığı açıklamada “Belirli bir kesim arasında son zamanlarda ahlaksızlık ve hadsizlik moda oldu. Cumhurbaşkanımıza aşağılıkça dil uzatanın pul kadar değeri yoktur. Lanetliyoruz. AK Gençlik’in var olan güçlü sabrı sizin çirkinliklerinizle sınanmak için değildir!” ifadelerini kullandı.

AYD: PESPAYE NEFRET DİLİNİ KINIYORUZ

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da Cumhurbaşkanlığı makamına ağır hakaretlerde bulunan Sedef Kabaş’ı kınadı.

Dernek merkezinde konuyla ilgili basın toplantısı yapan Burhan, Sedef Kabaş’ın kullandığı dilin, bir gazetecinin dili olamayacağını belirterek "Bu dil bir kadının dili, bir insanın dili asla olamaz. Bu dil argo bir dildir, kirli bir dildir şovenist bir dildir, bu dil çirkef bir dildir , bu dilin gazetecilikle alakası olamaz. Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu çirkef dili kınıyoruz" dedi.

Burhan sözlerine şöyle devam etti:

“Sedef Kabaş yapmış olduğu açıklamalarla bir siyasi parti mensubu gibi hareket etmekte, hatta siyasi partileri bile zora sokacak, Türkiye’yi kutuplaştıracak  bir dil kullanmaktadır. Bu dilin sağ ya da sol hiçbir siyasi partiye faydası yoktur.”

Ben vicdanı olan, ahlakı olan tüm kesimlerin bu dili kınadığını düşünüyorum. Bu dil twetter da, youtube de takipçi arttırmak adına ucuz pespaye bir dildir. Bu pespaye dili şiddetle kınıyoruz.

"TEPELİ ELEŞTİREBİLİR AMA HAKARET EDEMEZ"

Öte yandan bir gün öncede FOX TV’de Selçuk Tepeli yapmış olduğu açıklamalarla hükümeti yerden yere vuruyor, eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz, eleştirebilirsiniz ama düşmanlık yapamaz.

Kullanmış olduğu ifade şu: "yemişim swapını" böyle bir ifade olabilir mi? Siz siyasi parti genel başkanı mısınız? Hani nerede gazetecilik, objektiflik, tarafsızlık? 

Bu pespaye dili Anadolu Yayıncılar Derneği olarak kınıyoruz."

YORUMLAR 333
  • Erz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne demiş üstad Necip Fazıl kimileri alçak gönüllüdür kimilerinde alçak olmaya gönüllüdür Bu Sedef denen kadının alçaklık ruhuna işlemiş
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ifadesi alınıp serbest bırakılırsa şuna emin olun ,bundan sonra hakaret etme küfür etme yarışına girerler bunun önü alınamaz biraz edep yahu edep biraz hayâ ne olduk biz böyle tayyip hepimizin cumhurbaşkanı sevmiyorsan sandıkta hesaplasirsin hakaret etmeye hakkın yok bende sana sonuna kadar hakaret ederim ama terbiyem musade etmiyor
    Cevapla
  • Yüksel ERZİNCAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Küpün içindeki , küpün dışına sızmış. Bu hastalıklı zihniyet sahipleriyle ittifak kuran şuursuzdur...Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 2 yıl önce Şikayet Et
    Beraber ağlamazsın, sonra, kör dersin, sağır dersin. Bu hissizlikten insanlık hem iğrensin, hem ürpersin! Ne ibret, yok mu, bir bilsen kızarmak bilmeyen çehren? Bırak tahsili, evladım, sen ilkin bir haya öğren!Haya sıyrılmış inmiş, öyle yüzsüzlük ki heryerde Ne çirkin yüzleri örtermiş, meğer o incecik perde Vefa yok, ahde hürmet hiç, EMANET lafe-i bi medlul Yalan raiç, hiyanet mültezem, heryerde hak meçhul Ne tüyler ürperir ya rab, ne korkunç inkılab olmuş Ne din kalmış ne iman, din harab, iman türab olmuş
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 2 yıl önce Şikayet Et
    Beraber ağlamazsın, sonra, kör dersin, sağır dersin. Bu hissizlikten insanlık hem iğrensin, hem ürpersin! Ne ibret, yok mu, bir bilsen kızarmak bilmeyen çehren? Bırak tahsili, evladım, sen ilkin bir haya öğren!Haya sıyrılmış inmiş, öyle yüzsüzlük ki heryerde Ne çirkin yüzleri örtermiş, meğer o incecik perde Vefa yok, ahde hürmet hiç, EMANET lafe-i bi medlul Yalan raiç, hiyanet mültezem, heryerde hak meçhul Ne tüyler ürperir ya rab, ne korkunç inkılab olmuş Ne din kalmış ne iman, din harab, iman türab olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!