Kadıköy'de kar altında kira yardımı isteyen çiftin videosu kurgu çıktı

Sosyal medyada dolaşıma giren bir videoda, Kadıköy'de yaşlı bir çiftin sokakta kar yağarken kira yardımı istediği görüntüler gündem oldu. Haluk Levent, olayın araştırıldığını ve videonun kurgu olduğunu dile getirdi.

GİRİŞ 22.01.2022 15:00 GÜNCELLEME 23.01.2022 18:00
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde etkili olurken, sosyal medyada yayılmaya başlayan bir video herkesi hüzünlendirdi. Kadıköy'de çekildiği belirtilen görüntülerde yaşlı çiftin karlar altında yardım istediği görüldü.

Video kısa sürede çok sayıda görüntülenmeye ulaşırken, yaşlı çiftin yardım feryadını görenler destek vermek adına çifte ulaşmak için girişimlerde bulundu. Öte yandan İstanbul Valiliği ekipleri de yaşlı çifti bulmak için yoğun bir çaba harcadı.

HALUK LEVENT: MAALESEF KURGULANMIŞ

Herkesin merak ettiği yaşlı çiftle ilgili detaylara ulaşan Haluk Levent ve Ahbap ekibi, tüyleri diken diken eden bir olayla karşılaştı. 

Sosyal medyada çiftin paylaşıldığı bir videonun altına yorum yapan Haluk Levent, "Olay araştırıldı. Böyle bir durum yok. Maalesef kurgulanmış." dedi.


Levent, "Bu aile ile daha önce de görüşen arkadaşlarımız vardı,
Yani yeni bir şey değil. Durumları kötü, geçimlerini 4-5 yıldır dilencilikle sağlıyorlar." dedi.

FARKLI KİŞİLERİ VİDEODAKİ ÇİFT OLARAK PAYLAŞTILAR

Farklı bir aileyi videodaki çift olarak paylaşarak Haluk Levent'e 'Kurgu değil' mesajı atanlara Levent'ten, "Bazı arkadaşlarımız bu fotoyu gösterip “aile bulundu ki niye kurgu dediniz “ diye bizlere twit atmış. Bu videodaki kadın ile fotodaki kadın aynı kişi değil. Zaten bu ablamızı da araştırdık. Durumları kötü. Dilencilik de yapıyorlar. Fakat videodaki kişiler bunlar değil." cevabı geldi.

ATAŞEHİR KAYMAKAMLIĞI: ÇİFT EV SAHİBİ!

Ataşehir Kaymakamlığı, sosyal medyada yayımlanan videoda kira yardımı isteyen çiftin ev sahibi olduğunu, engelli maaşı ve bir yıldır da elektrik ve kömür desteği ile nakdi yardım aldığını bildirdi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, dün sosyal medyada sıkça paylaşılan "Kiramızı ödeyemiyoruz lütfen bize yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız." içerikli videoda yer alan kişilerle ilgili çalışma gerçekleştirildiği belirtildi. 

Görüntülerde yer alan çiftin, Ataşehir'de ikamet eden 43 yaşındaki F.D. ile 49 yaşındaki H.K. olduğu bildirilen açıklamada, birlikte yaşadıkları dairenin F.D. adına kayıtlı bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, F.D'nin aylık 991 lira engelli aylığı ve 91 lira elektrik tüketim desteği aldığı, ayrıca son bir yılda kendisine Kaymakamlık tarafından 1700 lira nakdi yardım yapıldığı kaydedildi.

Engelli aylığı olarak 661 lira alan H.K. isimli kadına ise son bir yılda Kaymakamlıkça 1611 lira nakdi yardım yapıldığı belirtilen açıklamada, bu kişilerin toplamda 1652 lira engelli aylığı aldığı bildirildi.

Açıklamada, son bir yılda 4 bin 403 lira nakdi yardım ile kömür desteği de sağlanan F.D. ve H.K. hakkında "dilencilik yapmak ve yaptırmak" eylemlerinden birçok kez idari işlem yapıldığı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 126
  • Zeki DEMİRTAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Duygu sömürüsü yaparak, hepimizden çok para topluyorlar.para veren insanlar da cennetten tapu aldıklarını veya günahlarından bir kısım azalacağını sanıyorlar.Gerçekten ihtiyacı olan insanlar yardım için elini açabilir mi.Açamaz çünkü yüzleri kızarır
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    mutlaka zor durumda insanlar vardır. Gerçekten ihtiyacı olanları muhtarların belirleyip yardım sağlatması hatta mahallede durumu iyi olanlardan yardım alması lazım. Külliye de yeyip içmek olmamalı muhtarlık
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Psikolojik tedavi etmek lazım bunları ki daha dilenmesinler
    Cevapla
  • Mason 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanatçı tiyatrocu dostlarımızda işlerini çok iyi biliyorlar malûm pandemi dönemdir Tiyatrolar boş iş yapıyor Dostlarımız kafalarını çalıştırıp sahneleri sokaklara taşıyıp 10 misili kazanç elde etmeye başladılar
    Cevapla
  • Sami Aydemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yardım edildimi bilmiyorum ama milletin vicdanını istismar etmiş olmaları ahirette kendileri için hiç te hoş olmayacak bu kesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi