Düzce'de 30 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı var! İstanbul yönüne yol kapandı

İstanbul, Tokat ve Amasya'da yolcu otobüsleri kaza yaptı, 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Afyonkarahisar'da da 40 yolcu ölümden döndü. Düzce'de TEM Otoyolu Gölyaka gişeler mevkisinde 30 araç çarpıştı.

GİRİŞ 23.01.2022 13:30 GÜNCELLEME 23.01.2022 13:47
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Yurdun büyük kesiminde etkili olan soğuk ve yağışlı havayla birlikte yollar da daha tehlikeli hale geldi. Güne acı haberlerle uyandık. Birçok ilden kaza haberi geliyor. 

Düzce'de TEM Otoyolu Gölyaka gişeler mevkisi.

DÜZCE'DE 30 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Otoyolun İstanbul istikametinde Gölyaka gişeleri mevkisindeki yaklaşık 5 kilometrelik alanda aralarında otobüs ve tırların da olduğu yaklaşık 30 araç kazaya karıştı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi.

Düzce'de TEM Otoyolu Gölyaka gişeler mevkisi

20 KİŞİ YARALANDI

Farklı noktalarda gerçekleşen zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesiyle çevredeki hastanelere kaldırılıyor.

İSTANBUL YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı, yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

Düzce Valisi Cevdet Atay, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan Gümüşova rampaları mevkisinde de iki otobüs bariyerlere çarptı.

"AMBULANSLARIN İÇİNDE YARALILARA TOPLU MÜDAHALE EDİLİYOR"

Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor, bölgede kar tipi şeklinde yağmaya devam ediyor.

Bölgede bulunan CNN TÜRK ekibinden Esra Emral, insanların ciddi panik olduğunu aktardı. Emral, şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 30 araç var.  Ambulansların içinde yaralılara toplu halde müdahale ediliyor. Çok sayıda yaralı var. İnsanlar ciddi anlamda panik olmuş durumda. İstanbul yönüne yol tamamen kapanmış durumda. 10 dakika içinde 3 kaza arka arkaya oldu. Araçları ben sayamadım ama yetkililerden aldığım bilgiye göre 30 civarında araç kazaya karışmış durumda. Her şey gözümün önünde yaşandı, gerçekten korkunç bir andı. Burada bir can pazarı var. Yaralıları sedye ile taşımaya çalışıyorlar. Büyük bir karmaşa var."

İSTANBUL'DA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Beykoz Kuzey Marmara Otoyolu Reşadiye Mevkii'nde yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı.

Kazada şoför ve 2 yolcu hayatını kaybederken, 9 yolcu yaralandı. 

Henüz kazanın nedeni belirlenemezken, olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

KAZADAN KURTULAN YOLCU: KEMER TAKAN 3-4 KİŞİ ÇIKTIK

Kazayı anlatan yolcu Hüseyin Çömez, “Çok ani gelişti. Araç kontrolünü kaybetti, kara saplandık. Kemer sayesinde çıkabildim kazadan. Kemer olmasaydı ben fırlamıştım. Yolcuların çoğu fırladı. Kemer takanlarla birlikte inebildik araçtan, 3-4 kişi vardı. Diğer yolcuların durumu biraz daha ağırdı” dedi.

TOKAT'TAN DA ACI HABER

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.


Alınan bilgiye göre, Erzurum'a giden sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 25 ER 280 plakalı yolcu otobüsü, Çalkara köyü yakınlarında kar nedeniyle kayganlaşan yolda devrildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AMASYA'DA YOLCU OTOBÜSÜ KAZA YAPTI: 30 YARALI VAR

Çorum-Amasya karayolunda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünü kaybettiği yolcu otobüsü bariyerlere çarptı. Kazada 1’i çocuk, 30 yolcu yaralandı.

Kaza, saat 03.00 sıralarında Çorum-Amasya karayolu Merzifon ilçesinde meydana geldi. Adıyaman Ünal firmasına ait Emrah K. idaresindeki 02 ABN 632 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Otobüsün camlarının patladığı kazada, 1’i çocuk 30 yolcu yaralandı.

İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AFYONKARAHİSAR'DA 40 YOLCU ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Afyonkarahisar’da karlı hava nedeniyle içerisindeki 40 yolcuyla kontrolden çıkarak refüje giren yolcu otobüsündeki ekiplerinin yardımına belediye ekipleri koştu.

SAMSUN-ANKARA YOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA

Samsun-Ankara karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda 13 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı.



Kaza, saat 18.00 sıralarında Kavak ilçesi Tekeli mevkisinde meydana geldi. Kar yağışının etkili olduğu Samsun- Ankara karayolunda, aralarında yolcu otobüsünün de yer aldığı 13 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 3 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine kaza yerine sağlık ekiplerince özel hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan otomobiller çekici yardımıyla yoldan kaldırılırken bir süre ulaşıma kapanan yol yeniden trafiğe açıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, devam eden kar nedeniyle sürücülere dikkatli seyretmeleri yönünde uyarıda bulundu.

KAHRAMANMARAŞ'TA YOLCU OTOBÜSÜ KARA SAPLANDI

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde kara saplanan otobüsteki yolcular, başka bir otobüsle tahliye edilerek ilçe merkezine getirildi.

Alınan bilgiye göre, 44 AK 713 plakalı yolcu otobüsü, kırsal Kanlıkavak Mahallesi yakınlarında kayarak kara saplandı.

Jandarma ve AFAD ekiplerince otobüsteki 30 yolcu, başka bir otobüsle tahliye edilerek ilçe merkezine getirildi.

Kazada yaralanan olmazken, polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

Karayolları 58. Şube Şefliği ekiplerince otobüsün bulunduğu yerden kurtarılması için çalışma başlatıldı.

KONYA'YA TÜM YOLLAR KAPALI

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kar yağışı nedeniyle otobüs terminalinde bekleyen yolcuları yurtlarda misafir ettiklerini açıkladı. Aydoğdu, Konya kara yolu dışında tüm yolların ulaşıma açıldığını belirterek, mahsur kalan yaklaşık 1000 kişiyi uğurladıklarını söyledi.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle kenti, çevre illere bağlayan kara yolları ulaşıma kapandı. Terminalde beklemek zorunda kalan yolcular, Aksaray Valiliği'nin girişimi ile yurtlarda misafir edildi. Vali Hamza Aydoğdu, Konya kara yolu dışında tüm yolların ulaşıma açıldığını ve mahsur kalan yolcuları kentten uğurladıklarını belirtti. 

'ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN'

Kentin saat 02.00'den itibaren ciddi bir yağış altında olduğunu söyleyen Vali Aydoğdu "Saat 02.00'den itibaren de bütün ekiplerimiz alanda. Şu anda bütün yollar açıldı. Bizden kaynaklanmayan bir sebeple Konya yolunda bir kapalılık söz konusu. Diğer bütün yollarımız açıldı. Gece saat 02.00'de şehirler arası yolculuk yapan yaklaşık 1000 kişi, yurtlarımızda misafir ettik. Şimdi kontrollü olarak yolları açtık ve yolcularımızı uğurladık. Benim özellikle vatandaşlarımızdan isteğim; zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, çıktıkları zaman da kurallara uymalarıdır. Şu anda şehir içi ve ana arterlerde bir sıkıntı yok. Aksaray ve çevresi, en az yağış alan yer" dedi.

2 OTOBÜS DEVRİLDİ; 4 YARALI

İstanbul'dan Gaziantep’e giden yolcu otobüsü şoförü Eyüp Özkaya "En son 2015 yılında böyle bir kar görmüştük. Bugün yolda ağır ilerliyoruz. Biraz yolcularımızı gecikmeli ulaştıracağız" diye konuştu. Başka bir otobüs şoförü Ali Yılmaz da "Otomobil ve TIR şoförleri, bu havada kesinlikle yola çıkmamalı. Yolda aşırı kar ve tipi var" ifadelerini kullandı. Aksaray- Nevşehir kara yolunda da 2 yolcu otobüsü, kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda şarampole devrildi. İki otobüste yaralanan toplam 4 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
 

 

 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 63
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok dikkat etmek lazım, Kar yağışı devam eden günlerde özelikle kar lastiği ile zincir takmaları gerekiyor maalesef son yıllarda zahmet çekmemek için kurallara uyan firma yok tek düşündükleri para yolcuların can güvenliği sıfır tedbir almayan kazaya sebep olan firmalara muhakkak dava açmak lazım yoksa durum çok vahim olur .Yüce ALLAH beterin beterinden korusun.En önemli insan sağlığı dir.
    Cevapla
  • Aladag 2 yıl önce Şikayet Et
    Otobüslerde kar lastigi yok galiba hep otobüs kazası veya otobüslerin karıştığı büyük kazalar otobüslere lastik kontrolünden geçiyormu
    Cevapla
  • Gerçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Polis, jandarma,112 acil ve afat var piyasada kendini bunlardan üstün görüp fazla maaş ve 3600 gösterge isteyen memurlar nerede mesai saatinde peteğin yanında harici evinde afedersiniz de bu havada hayvanlar bile gözükmüyor, artı bir ücret varmı görevini yaptığı için yok tabiki ,Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • …. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimseye zorla yaptırılmıyor o meslekler! Eminim ki o insanların birçoğu da severek yapıyordur!
    Cevapla
  • SAĞLIKCILAR 7/24 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkcılar her daim alanda kardeşim onların hakkını da yemeyelim. En düşük ücretle çalışan memur kesimi malesef.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    yaw meteroloji uyriyor kara yollar oncesinden ekibini hazir edip yagarken hemen supurecek kazaya mahal vermicek
    Cevapla
  • Osmanli torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani nerde guvendiginiz ekrem. Neden yollari acmiyor. Neden kar yagmasina cozum bulamiyor. Nasil simdi boyle kar yagarken hersey daha mi guzel oldu. Nasilsiniz istanbullular. Memnunmusunuz. Hicbirsey olmadiysa bile kesin birseyler yapip secimi aldiniz. Aha kar yayo. Neden kar yayo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki