Ankara'da 6 milyon TL değerinde tütün ele geçirildi

Ankara'da kaçak sigara üreticilerine üç ayrı operasyon düzenlendi. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri toplam 6 milyon TL değerinde, tütün ve makaron ele geçirildi.

GİRİŞ 23.01.2022 10:24 GÜNCELLEME 23.01.2022 11:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen istihbarat faaliyetleri sonucunda, şüpheli araçlarla muhtelif zamanlarda kaçak ürün sevkiyat yapılacağı tespit edildi.

Araştırmalar sonucu şüpheli araçlar tespit edilerek takip altına alındı. Gözetim altındaki araçların hareket etmesi sonucu gümrük muhafaza ekipleri de harekete geçti.

Ankara'da 6 milyon TL değerinde tütün ele geçirildi.

İstanbul Havalimanı'nda ilaç kaçakçılarına operasyonİstanbul Havalimanı'nda ilaç kaçakçılarına operasyon

DEĞERİ 6 MİLYON TL

Araçlar ve araçların intikal ettiği adresler eş zamanlı arandı. Yapılan aramalarda şüpheli araçlardan birinde 750 bin adet kaçak sigara üretiminde kullanılan makaron ele geçirilirken; diğer bir şüpheli aracın gittiği adreste toplam 5 ton 850 kilogram tütün ele geçirildi.

Yakalanan kaçak tütünün bir kısmı dökme haldeyken bir kısmının da sahte badrollü ambalajlarla paketlenmiş olduğu tespit edildi. Operasyonda ayrıca bandrol, etiket ve paketleme malzemeleri de ele geçirildi.

Ankara'da kaçak sigara üreticilerine üç ayrı operasyon düzenlendi.

6 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Gümrük muhafaza ekiplerinin düzenlediği son operasyonda ise sarma sigara imalatı yapan bir iş yerine ilişkin edinilen istihbarat bilgileri değerlendirildi. Yapılan araştırmada söz konusu iş yeri tespit edilerek operasyon için harekete geçildi. Adreste yapılan aramalarda 58 bin 600 adet boş, 15 bin adet doldurulmuş makaron ile 85 kilo tütün ele geçirildi. Ayrıca yine aynı adreste bulunan 3 adet sigara sarma makinasının yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca ve beraberindeki şarjör ile mermilere de el konuldu. Gümrük muhafaza ekiplerinin 6 milyon TL değerindeki kaçak ürün yakaladığı operasyonda  6 şüpheli hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Fabrikadan 4 milyon 720 bin kaçak makaron çıktıFabrikadan 4 milyon 720 bin kaçak makaron çıktı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Taner 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw. Bu kafar zamdan sonra ne bekliyordunuz sigara tuketiminin dusmesinimi. Birakin bu isleri inssnlar daha fazla sigara iciyor...ama kacagini iciyor...zorla insanlari terore yardim yataklik yaptiriyorsunuz.... Ucuz diye mecburen kacak iciyorlar sizde sigara birakma orani artti diye birilerini kandiriyorsunuz ....yaziklar olsun hepinize ...ha bu arada brn sigara kullanmiyorum....
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sigaraya bu kadar zam yapılırsa normal, her köse başında sarma sigara satan yerler var, sigaraya yapılan zam devlet için kazanç değil aksine sarma sigara içen vatandaş arttı
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı ürün fiyatı kaçakçılığı teşvik eder. Tecrübeleri sabit. Kaçak ürünler, ya ülkede pahalı yada kalitesiz olunca oluşur. Fiyatlar birden yüzde 50 artarsa bu kaçınılmaz. Ekonomi yönetimi hatasıda var. Kaçakçı kadar. Ortam oluşmasına sebep oldular. Çözüm, yüzde 50 zammı yüzde 10, 15 paketler halinde zamana yaymalı. Halk zamlı maaş almadan, zamlı ürün almak zorunda. Bütçeside yetmiyor. Yani çok yönlü.
    Cevapla
  • Yavuz Tosun 2 yıl önce Şikayet Et
    Milleti üç yabancı şirketin insafına bırakırsanız sonuç Anadolu tütünü kendi memleketinde kaçak muamelesi görüyor.
    Cevapla
  • Uraz 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet tütüne yöneldi. Mahalleler adım başı tütüncü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!