Yeryüzü Doktorları'nın 2021 Yemen raporu: Açılıkla mücadele

Yeryüzü Doktorları, şiddetli açlığın yaşandığı Yemen’de, geçtiğimiz yıl da sunduğu sağlık hizmetleriyle binlerce anne ve çocuğun hayatına dokundu

Yeryüzü Doktorları'nın 2021 Yemen raporu: Açılıkla mücadele
Yeryüzü Doktorları'nın 2021 Yemen raporu: Açılıkla mücadele
GİRİŞ 24.01.2022 00:06 GÜNCELLEME 24.01.2022 00:06

Nüfusunun yüzde 80'inin insani yardıma ihtiyaç duyduğu, 13 milyon 500 bin kişinin ise açlıktan hayatını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu Yemen’de, Yeryüzü Doktorları geçtiğimiz yıl da özellikle en yüksek risk grubu olan anne ve çocuklara yönelik beslenme sağlığı projeleri yürüttü. Aden, Hadramout ve Taiz illerinde bulunan toplam 7 merkezinde tıbbi beslenme ve anne çocuk sağlığı hizmetleri ile binlerce kişiye ulaştı.

Beslenme sağlığı merkezlerinde 34 bin 364 kişiye beslenme muayenesi, 4 bin 849 kişiye beslenme tedavisi ve 14 bin 902 kişiye birinci basamak sağlık hizmeti sundu. Taiz’de bulunan 3 merkezde beslenme sağlığı hizmetine ek olarak sunduğu anne çocuk sağlığı hizmeti kapsamında ise 10 bin 138 çocuğa pediatri muayenesi ve 12 bin 763 anneye jinekoloji muayenesi hizmeti verdi.

Merkezlerdeki düzenli hizmetlerinin yanında Ramazan ayı boyunca bin 100 aileye kumanya dağıtımı ve 3 bin kişiye iftar programı gerçekleştiren dernek, kurban operasyonları ile de 3 bin 360 kişiye kurban yardımı ulaştırdı.

Covid-19 önlemleri kapsamında ise gerekli tedbirler alarak faaliyetlerini yürüten dernek, semptom gösteren kişilerin hastanelere yönlendirilmesini sağladı. Bölgede pandemiden korunmaya yönelik gerçekleştirdiği bilinçlendirme çalışmaları ile 4 bin 358 faydalanıcıya farkındalık eğitimi verdi.

Yemen’deki 2021 yılı faaliyetlerine değinen Yeryüzü Doktorları Proje Koordinatörü Ahmet Fatih Ceyhan, “Silahlı çatışmalar başta olmak üzere, açlık ve hastalıklar Yemen’i dünyanın en ciddi insanı kriz yaşanılan ülkesi durumuna getirdi. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Yemen’de iç göçe maruz kalan 3 milyon 300 bin yerinden edilmiş insan bulunuyor. Bunların 8 milyon 500 bini güvenilir gıda temininde endişe verici boyutlarda zorluklar yaşarken, 2 milyon çocuk ve 1 milyon 140 bin hamile ve emziren anne ileri düzey beslenme yetersizliği problemiyle karşı karşıyadır. Bizler de Yeryüzü Doktorları olarak 2021 yılında da beslenme yetersizliği yaşayan hamile emziren annelere ve 5 yaş altı çocuklara uzman doktorlar nezaretinde beslenme tedavileri ve birinci basamak sağlık hizmeti verdik. Böylelikle bölgede açlıkla mücadele eden binlerce ihtiyaç sahibine destek olduk.” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi