Son dakika... Kar İstanbul'u esir aldı... İşte mega kentte son durum

Son dakika haberi... İstanbul'u esir alan kar ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bakan Karaismailoğlu, tüm yolların trafiğe açıldığını duyurdu. Otogarlarda yarın sabah 09.00'a kadar araçların çıkışı yasaklandı.

GİRİŞ 25.01.2022 16:04 GÜNCELLEME 25.01.2022 16:05
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı, dün öğleden sonra da kentin batı ve kuzey ilçelerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, kenti adeta esir aldı.

16.02 İSTANBUL'A GİRİŞLER AÇILDI

Vali Yerlikaya: Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize giriş kısıtlaması kaldırılmıştır.

15:42 TÜM OTOYOLLAR TRAFİĞE AÇILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul’da Karayolları Genel Müdürlüğü ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır

15.08 - HSK'DAN YENİ AÇIKLAMA: HAKİM VE SAVCILARA İKİ GÜN İDARİ İZİN

Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan yapılan açıklamada "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle, İstanbul'da görev yapmakta olan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının 25.01.2022 ve 26.01.2022 (salı-çarşamba) tarihlerinde iki gün süreyle idari izinli sayılmalarına, yargısal iş ve işlemlerin nöbetçi hakim-savcı ve mahkemeler eliyle yürütülmesine karar verilmiştir" denildi.

14:20 YOLCU OTOBÜSLERİNE BOLU DAĞINDAN GEÇİŞ İZNİ VERİLDİ

Kar nedeniyle otoyolun Bolu Dağı Tüneli kesiminde bir dinlenme tesisinin araç parkında bekletilen otobüslere, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce yönüne hareket izni kontrollü veriliyor.

İstanbul'a gidecek tırlar, dinlenme tesisinin araç parkına yönlendiriliyor.

Bölgede trafik ve karayolları ekiplerinin çalışmaları ise devam ediyor.

12:50: İSTANBUL'DA OTOGARLARDAN ÇIKIŞ YASAĞI SÜRESİ UZATILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; 26 Ocak Çarşamba 09.00’a kadar durdurulmuştur." açklamasında bulundu

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA PİST AÇILDI

Kar temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından saat 12.00 itibariyle bir pist, açıldı. Türk Hava Yolları'nın (THY) Karakas-İstanbul uçağı saat 12.30'da İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Bu arada THY, bugün saat 00.00'a kadar İstanbul Havalimanı'ndan tüm tarifeli seferlerin durdurulduğunu açıklamıştı. Uçuşları iptal olan yolcular İstanbul Havalimanı'nda bulunan bilet değişikliği yapmak için, bilet satış ofisleri önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

11:37 BOLU DAĞI'NDAN İSTANBUL'A GEÇİŞLERE İZİN VERİLMİYOR

İstanbul'da etkili olan kar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminden yolcu otobüslerinin İstanbul yönüne geçişine izin verilmiyor. Bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor

11:30 MSB HELİKOPTER İLE HAREKETE GEÇTİ

Milli Savunma Bakanlığı, Arnavutköy'de mahsur kalan vatandaşlar için askeri helikopter göndererek, tahliyeyi başlattı. 

Kar yağışı ve meydana gelen kazalar nedeniyle pek çok yol ulaşıma kapandı. Mesai saatinin bitimiyle evlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, kara yoluyla ulaşımın durma noktasına geldiği kentte metro ve metrobüs duraklarına akın edince, buralarda izdiham yaşandı. Bazı metrobüs duraklarında, üst geçitlerde adım atacak yer kalmadı. Kar yağışı nedeniyle bazı tramvay seferleri iptal edildi.

Trafiğin durduğu noktalarda pek çok kişi araçlarında mahsur kaldı. Trafiğin durduğu ana hatlarda, binlerce İstanbullu, yoğun kar yağışının altında araçlarında yardım bekledi.

Gece boyunca kar yağışının en yoğun olduğu yerlerde ilçe belediye ekipleri ve bazı sivil toplum kuruluşları, yolda kalan araçlardaki vatandaşlara, çay, çorba, su ve yiyecek dağıttı. Birçok vatandaş aracını yol kenarlarına bırakarak yaya olarak evlerinin yolunu tuttu.

İSTANBUL'DA DAKİKA DAKİKA SON DURUM

İstanbul'da yağan kar ulaşımı ve hayatı felç etti. Kurumlar bütün imkanlarını seferber etmişken peş peşe açıklamalar geliyor.

10:05> MSB'NİN İŞ MAKİNELERİ İSTANBUL’A SEVK EDİLİYOR

Milli Savunma Bakanlığı: İstanbul’da yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy bölgesinde mahsur kalan 71 vatandaşımız Hadımköy Kışla Komutanlığımızda misafir edilmiştir.

AFAD ile koordineli olarak kar temizliği ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere İstanbul Garnizon birliklerindeki iş makineleri hazırlanmış ayrıca 2, 3 ve 5’inci Kolordu Komutanlıklarımızdaki iş makinelerinin de İstanbul’a sevki için planlama yapılmıştır.

09:40>  EKREM İMAMOĞLU: ŞEHRİMİZİN GENELİNDE 35-50 CM ARASINDA BİR KAR KALINLIĞI OLUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte İmamoğlu'nun açıklamaları...

"Kar kalınlığı 80 cm'yi bulan bölgelerimiz var. Özellikle kuzey hattımızda, bu yollarda 1 metreyi aşan kar yoğunluklarına ulaştı. Şehrimizin genelinde 35-50 cm arasında bir kar kalınlığı oluşmuştur.

Ekrem İmamoğlu

Kar yağışı dün olduğu gibi bugün de akşam itibariyle beklenen 18:00 itibariyle yoğun bir biçimde devam etme ihtimali yüksek. Belli bölgelerde kar yağışı etkili olacak. Yapılan bütün uyarılara bütün vatandaşlarımızın hassasiyetle uymasını istiyoruz. İstanbul'da hiçbir su kesintisi olmayacaktır."

09:35 KABATAŞ-BAĞCILAR TRAMVAY SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Metro İstanbul, yoğun kar yağışı nedeniyle saat 00.30’da durdurulan T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı seferlerinin yeniden başladığını duyurdu.

HMHİ'DEN AÇIKLAMA

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMHİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi nedeniyle İstanbul Havalimanı pistlerine uçak iniş kalkışı yapılmayacak olup, kapalılık durumu 25 Ocak saat 13:00'a kadar uzatılmıştır." ifadelerini kullandı.

09:20 > SÜRÜCÜLERE 'ARAÇLARINIZI KALDIRIN' ÇAĞRISI

İstanbul Valiliği kar nedeniyle otoyol ve D-100'de park edilen araçların kaldırılması için sürücülere çağrıda bulundu. Yerlikaya "Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için, Otoyol ve D-100'de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir." ifadelerini kulalndı.

09:10 > TEMDE ARAÇ KUYRUĞU

İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve tipi TEM otoyolunun kapanmasına neden oldu. Gece boyu süren çalışmalar sonucunda otoyolda trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Günün ilk saatleriyle araçlar Edirne yönüne tek şeritten yönlendirildi. Otoyol kenarında trafik yoğunluğundan dolayı terk edilen araçların durduğu da görüldü. Ekiplerin otoyoldaki çalışmaları sürüyor.

09: 10 > TEM İSTOÇ MEVKİİNDE KAR ESARETİ SÜRÜYOR

TEM Otoyolu İSTOÇ mevkiinde kar esareti dün geceden beri devam ediyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda trafik durmuş durumda. Yol adeta buz pistine döndü.

Trafiğin durduğu yolda aküsü biten bir aracın sürücüsü başka bir araç sürücüsünde yardım isteyerek aküsünü şarj etmeye çalıştı. 

Duran trafikte beklemekten sıkılan bazı sürücülerin ise araçlarından inerek kısa yürüyüşler yaptığı görüldü.

11:15 >THY'DEN UÇUŞ İPTALLERİ DUYURUSU

Türk Hava yolları, İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları, saat 00.00'a kadar durdurduğunu açıkladı.

YORUMLAR 109
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    her başkan gibi sefer tasıyla yemek yiyecektin eko olmadı hiç bu hiç
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Memurlar neden idari izinli sayılıyor madem gidemiyor ücretsiz izinli sayılsınlar. Eminim ki çağunluğu hırsız papazoğluna oy vermiştir. Attıkları oyun ceremesini de çekmeliler.
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihinde, ilk kez İstanbul'u ölü şehre donderdiler.aman Allah'ım oda ne yollar kar, yollar buz, araçlar birbirine girmiş.insanlar O kiyamadığı araçları arkalarına baka baka bırakıp terketmiş , tabana kuvvet. Yolların bu günkü açık halini görünce, acaba dün ki olaylar yalanmidi diyesi geliyor
    Cevapla
  • Kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal ekrem tüm yolları açmış.
    Cevapla
  • Yasasin Cehennem!!! 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki chp nin hersey guzel olacaklardan biri buymus istanbullu kar esaretinde yollarda istanbulun merkezinde mahsur kslip persanlik yasarken İBB nin belediye baskani yollarin acik olmasindan sorumlusu chp imamoglu dostlariyla her zaman oldugu gibi bana neci umursamaz bir sekilde balikcida nese icinde her zamanki imamoglu bundsn oncede istanbullu zor durumdayken tatile kactigi gunler hatirlatiyor esas bu durum vb chp ye bile bile oy atanlarin bu vebale ortak olmalari sadece bu dunya vebali esas onemli olan chp ye bile bile oy atmanin kabir ve mahserde vebali İstanbulun yollarini chp İBB si degil Cumhur ittifaki devleti acti Allah CC chp ve millet ittifakinin her turlu serrinden korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu