Rekor uyuşturucu operasyonunda sanıklar kendilerini böyle savundu

Ekvator'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerde ele geçirilen ve "rekor yakalama" olarak kayıtlara geçen 1 ton 300 kilogram kokainle ilgili tutuklanan 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Rekor uyuşturucu operasyonunda sanıklar kendilerini böyle savundu
Rekor uyuşturucu operasyonunda sanıklar kendilerini böyle savundu
GİRİŞ 25.01.2022 21:44 GÜNCELLEME 25.01.2022 21:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar muz ithalatını yapan şirketin sahibi N.Ş, oğlu H.İ.Ş, firma temsilcisi M.S. ile çalışanlar R.S. ve E.Ş. ile avukatlar katıldı.

Sanıklar hakkında "uyuşturucu ithal etme" suçundan 45'er yıldan 67 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianamenin okunmasının ardından mahkeme heyeti savunmaları dinledi.

Sanık N.Ş, ithal ettikleri ürünlerin taşındığı konteynerlerinin içeriğine karışamadıklarını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Bu paketlemeyle ilgili bilgimiz ve ilgimiz yoktur. Bu muzları Avrupa'daki büyük firmalar satın alıyor. Bu firmalar ile konteyner firması ve Ekvator'daki şirketin kontratı vardır. Daha önce biz bunu serbest bölgeden kendimiz 6 bin tonluk gemilerden boşaltıyorduk. Hepsi muzdur. Gemi pahalı olduğu için iş konteynere döndü. Son 7-8 yıldır Mersin Limanı'nda bu iş bizim korkulu rüyamıza döndü. Muz sektöründe 7-8 oldu bu şekilde yakalanıyor. Bu kokain maddelerini koyanlar büyük ihtimalle depoda koymuşlardır ve anlaşmalılardır."

"MUZ KONTEYNERLERİNİ GEMİ DENİZDEYKEN ALDIM"

Muzları gemi denizdeyken satın aldıklarını ileri süren N.Ş, "Ben söz konusu muz konteynerlerini gemi denizdeyken aldım. Gemi Ekvator'dan çıktıktan yaklaşık 20 gün sonra alışverişimiz başlıyor. Biz 12 ay bu işi yapıyoruz. Ben 89 konteynerin tamamını deniz üzerinden aldım." dedi.

N.Ş, mahkeme heyetinin dosyadaki beyanlar ve konşimentoya atıfta bulunarak çelişkileri sorması üzerine de şunları kaydetti:

"Her ne kadar iddianamede, konteynerlerden birinin Ekvator'dan doğrudan şirketimize gönderildiği, diğerinin ise yolda armatörün vermiş olduğu talimat doğrultusunda konşimentonun değiştirilerek alacaklı firmanın yerine yine şirketimizin gönderildiği belirtilmişse de ben bunu kabul etmiyorum. Resmi belgemiz vardır. Her ikisini de biz deniz üzerindeyken Rasoder firmasından aldık. Söz konusu mühürler limanda kırılıyor, kontrol ediliyor ve sonrasında yeniden mühürleniyor. Mersin Limanı'ndaki bu olayla bizim ilgimiz yoktur, müdahale edemeyiz."

Sanıklardan şirket sahibinin oğlu H.İ.Ş. de uyuşturucu maddelerle ilgisinin olmadığını, genelde İngilizce tercümanlık yaptığını savunarak, "Gelen iki konteyneri özel olarak isteyen olmadı. Ben gemiden indikten sonra hangi aşamalardan geçiyor ve depomuza teslim ediliyor bilmiyorum." dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek, tutuksuz yargılanmalarını talep etti.

Avukatları ve bazı tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

ÜLKE TARİHİNİN TEK SEFERDE EN YÜKSEK MİKTARLI KOKAİN YAKALAMASI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından, Mersin Limanı'nda 1 ton 300 kilogram kokain bulunmasıyla, ülke tarihinde en yüksek miktarda kokain ele geçirilmesi operasyonuna imza atıldığını duyurmuştu.

Ticaret Bakanlığı da olayın "ülke tarihinin tek seferde en yüksek miktarlı kokain ele geçirilmesi" olarak kayıtlara geçtiğini bildirmişti.

Uyuşturucuyla ilgili muz ithalatını yapan şirketin sahibi N.Ş, oğlu H.İ.Ş, firma temsilcisi M.S. ile çalışanlar R.S. ve E.Ş. tutuklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yalanmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kac yildir yapiyorsa paranin yuzu sicak, adam isi gittikce buyuttu.
    Cevapla
  • Trajikomik 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabii bunlar suçsuz,suç yakalayanda..! Yakalanmasalardı problem yoktu,boşu boşuna kamuya iş yükü oldu..!?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri