'Türk Davosu' için 4 sürpriz ülke! Müzakerelerde yeni gelişme

Türkiye'nin normalleşme müzakerelerini yürüttüğü Ermenistan, Yunanistan, Mısır ve İsrail 'Türk Davosu' olarak adlandırılan Antalya Diplomasi Forumu'na yeni katılımcılar olabilir.

'Türk Davosu' için 4 sürpriz ülke! Müzakerelerde yeni gelişme
'Türk Davosu' için 4 sürpriz ülke! Müzakerelerde yeni gelişme
GİRİŞ 27.01.2022 09:44 GÜNCELLEME 27.01.2022 09:44

Türkiye'nin bölgesinde gerilim noktalarını diplomasi kanalıyla çözmek için son dönemde normalleşme başlıkları açmasıyla Antalya Diplomasi Forumu (ADF) yeni bir çözüm platformu haline geldi. Dünyanın her noktasından katılımcıların davet edildiği foruma normalleşme müzakerelerinin yürütüldüğü Ermenistan'ın yanı sıra Yunanistan, Mısır ve İsrail'den de katılımcıların davet edildiği öğrenildi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Ermenistan'ın büyük olasılıkla Türkiye'deki Antalya Diplomasi Forumu'na katılacağını açıkladı. 11-13 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek foruma şimdiye kadar 50'ye yakın üst düzey katılımın teyit edildiği ifade ediliyor.

"İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİNİ ÖZLEMLE BEKLİYORUZ"

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu'nu kabul etti. Görüşmeye ilişkin SABAH'a bilgi veren Şirinoğlu, Çankaya Köşkü'nde 45 dakika süren kabulün bir nezaket ziyareti olduğunu söyledi. Şirinoğlu, Ermenistan-Türkiye arası uçuşların şubat ayında başlayacak olmasından memnun olduğunu dile getirdi. Erdoğan ile görüşmesinde cemaat seçimleri ile ilgili tüzük çalışmalarının neticesini öğrenmek istediğini belirten Şirinoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışmaların yapıldığı yakın zamanda neticeye varılacağı bilgisini verdiğini ifade etti. Şirinoğlu, "İlişkilerinin normalleşmesini ve iki halkın kardeşliğinin pekişmesinin önünün açılmasını özlemle bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRK DAVOS'U" KRİTİK BİR MİSYON

ERMENİSTAN Başbakanı Paşinyan'ın Türkiye ile fırsatı kaçırmanın mantıksız olacağını dile getirmesinin ardından Antalya Diplomasi Forumu'nun kritik bir misyon üstlenerek, hem Türkiye ile anlaşmazlıkları olan hem de dünyada gerginlik yaşayan tüm ülkelerin diplomatik müzakereler yürütmesi için zemin oluşturduğu değerlendirmesi yapılıyor. Daha önce Ankara-Atina görüşmelerinin yapıldığı Davos görüşmelerinden hareketle ADF "Türk Davos'u" olarak nitelendiriliyor.

KAYNAK: SABAH - BETÜL USTA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki