Güzel yürekli Emine Nine'yi kaybettik

Elazığ’da, iki yıl önce bayramda kendilerini ziyaret eden jandarmaya bayram harçlığı vermek isteyen 87 yaşındaki Emine Birkent hayatını kaybetti.

GİRİŞ 27.01.2022 19:54 GÜNCELLEME 27.01.2022 19:56
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Elazığ'da iki yıl önce koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı kadın jandarma personeli, yaşları ilerlediği için çok fazla dışarı çıkamayan 65 yıllık evli 95 yaşındaki Neşet ve 87 yaşındaki Emine Birkent çiftini Ramazan Bayramı dolayısıyla merkeze bağlı Kuyulu Köyü'ndeki evinde ziyaret etmişti. Mutlulukları gözlerinden okunan Neşet Dede ile Emine Nine, kendilerine gül ve çikolata getiren kadın jandarma personeline bayram harçlığı vermek istemişti. Parayı almayan Mehmetçik ise bir dahaki ziyarette kahve içme sözü vermişti. Olaydan 2 yıl sonra Emine Nine, yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle dün hayatını kaybetti. Vefat haberini alan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı kadın astsubaylar ile çok sayıda jandarma personeli, köye giderek Neşet Dede'yi yalnız bırakmadı. Jandarma personelini karşısında gören Neşet Dede, gözyaşlarına hâkim olamadı. Emine Nine'nin cenazesi, aile mezarlığına götürülerek defnedildi.

'CENAZEME GELİN' DİYE VASİYET ETMİŞTİ

Emine ninenin, 2 yıl önce ziyarete gelen kadın astsubaya yüzüğünü vermek istediği ve öldüğü takdirde cenazesine gelmelerini vasiyet ettiği ortaya çıktı. Kadın astsubayın yüzüğü almadığı öğrenilirken, önceki gün Neşet Dede de cenaze sonrası vefat eden eşi gibi kendi yüzüğünü kadın astsubaya hediye etmek istedi. Ancak kadın astsubayın "Sizde hatırası var, alamam" diyerek yüzüğü almadığı öğrenildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 20
  • muhammet gündoğdu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ana dolunun altın kalpli gerçek insanları sizi anlatmaya kelimeler yetmez ayağı öpülesi insanlar iyiki varsınız
    Cevapla
  • İstanbul lu 2 yıl önce Şikayet Et
    emine ninem ağlatın bizi Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • nevizade 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 2 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Elazigli 2 yıl önce Şikayet Et
    Emine nine yine ağlattın bizi.. Amcama baş sağlığı diliyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır