Bağcılar'da yangında apartmanda mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yangın çıkan apartmanda mahsur kalan 8 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

GİRİŞ 30.01.2022 18:37 GÜNCELLEME 30.01.2022 18:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Bağcılar’da 3 katlı binanın giriş katındaki dairede henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın nedeniyle üst katlarda duman altında kalırken, binada mahsur kalan 2’si yatalak toplam 8 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Yangın, saat 17.00 sıralarında Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi 1473 Sokak üzerindeki 3 katlı binanın giriş katındaki dairede çıktı. Edinilen bilgiye göre, 3 katlı binanın giriş katındaki daire henüz bilinmeyen bir sebeple yanmaya başladı. Giriş kattaki daire alev alev yanarken, üst katlarda duman altında kalınca bina sakinleri mahsur kaldı. Yangın nedeniyle mahallede büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

2'Sİ YATALAK 8 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise mahsur kalanları kurtarmak ve yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde binada dumanlardan dolayı mahsur kalan 2’si yatalak toplam 8 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından yatalak hastaları tedbir amaçlı hastaneye kaldırırken, dumandan etkilenen 6 kişi de ayakta tedavi edildi.

BİNADA KURTARILMAYI BEKLEDİ, İNİNCE OĞLUNA SARILDI

İtfaiye ekipleri, oksijen tüpüyle binaya girerek vatandaşları kurtardı. Binanın ikinci katında mahsur kalan bir kişiyi kurtarmak için daireye giren ekipler, şahsı pencere çıkardı. Pencereden aşağıya bakan şahıs, oğlunu görünce kendisini unutup eşinin nerede ve nasıl olduğunu sordu. İtfaiye ekiplerinin merdivenli araç yardımıyla kurtardığı şahıs, aşağıya iner inmez oğluna sarıldı.

ELEKTRİK KABLOLARINDA PATLAMALAR YAŞANDI

İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında bina girişinde bulunan elektrik kablolarında patlamalar yaşandı. Yangın ekiplerin yaptığı yaklaşık 1 saatlik çalışma neticesinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Bina içerisinde inceleme yapan ekipler yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalara başladı.

“Marketten geliyorduk, yangını görünce İtfaiyeyi arayıp camları kırdık”
Yangını görür görmez camı kırıp itfaiyeyi aradığını söyleyen mahalle sakini Ertan Çelebi, “Hanımla marketten geliyorduk. Hanım, ‘ev yanıyor’ dedi. İtfaiyeyi aradık. Camları kırdık. Havalansın diye. İtfaiye gelene kadar mahsur kalanlar oldu. İtfaiye geldikten sonra kurtardılar hepsini. Can kaybı yok. Dumandan etkilenenler var. Yatalak hasta da vardı. İçeride patlama da vardı” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzu biraz abartmışız gibi fetönün belirlediği bir tarihi sağa sola verilmesi iyi birşey değil şehitletimizin isimleri verilse daha iyi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü