Kabine Toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün, Beştepe'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde saat 15.30'da toplandı. Masadaki öncelikli konu ekonomi ve Ukrayna-Rusya krizi olarak biliniyor.

GİRİŞ 31.01.2022 17:55 GÜNCELLEME 01.02.2022 12:27
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ İLK KEZ KATILDI

Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yerine Bekir Bozdağ koltuğu devralmıştı. Bozdağ, Adalet Bakanı olarak bugün yapılan Kabine Toplantısı'na ilk kez katıldı.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİ MASADA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna-Rusya krizinde topa girmiş, arabulucu olmayı iki tarafa da teklif etmişti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i görüşmeye çağırmış, Putin de bu ziyaret teklifini kabul etmişti. Kabine'de Erdoğan'ın Putin ile yapacağı kritik görüşme ele alınan öncelikli konular arasında yer alıyor.

Başkan Erdoğan, krizin diğer tarafı Ukrayna'ya da 3 Şubat tarihinde bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile basın toplantısı düzenleyecek, dünyanın gözü bu görüşmede olacak.

Türkiye'nin iki ülke arasında krizin çözümüne yönelik girişimlerinin nasıl sonuç vereceği dünya kamuoyunca merak edilirken, Kabine bu iki görüşme üzerine yoğunlaşıyor.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER ELE ALINDI

Ekonomideki son durum da toplantının gündeminde yer alıyor. Alınan tedbirlerin piyasaya yansımasına dair son durum da görüşülüyor.

DOĞU AKDENİZ, LİBYA, SURİYE...

Başkan Erdoğan liderliğinde toplanan Bakanlar Kurulu'nun, Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri de ayrı bir başlık altında ele alması bekleniyor. Bu bağlamda, Bölgede doğal gaz konusunda oluşabilecek yeni ittifaklar değerlendiriliyor. Bu bağlamda İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyareti de masada... Ayrıca bölgede doğal gaz konusunda oluşabilecek yeni ittifaklar değerlendiriliyor.

YORUMLAR 14
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi dışında kritik bir konu göremedim..
    Cevapla
  • 007 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik zammı geri alınsın
    Cevapla
  • 613461 2 yıl önce Şikayet Et
    Üçretli öğretmenlerin durumunuda görüşün
    Cevapla
  • Necati 2 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Akif Bende işci emeklisiyim Verilen zammı azımsıyorsun ama Çok güzel zam verdi bence. Birde Cumhur ittifakından millet ittifakına oylar akıp gidiyormuş. Bu bence senin olmasını dilediğin ama hiç bir zaman olmayacak beklentin.
    Cevapla
  • Deli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu reis şu EYT meselesini bir çöz ver su insanların hak edilmiş hakkini artık sabır taşı çatlayacak lütfen 1999 öncesi hak neyse o varki milletin gönlünde yerin kavi olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız