Bakan Soylu, Yunanistan'ın 3 göçmeni denize attığını duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunan Sahil Güvenliği tarafından üç göçmenin denize atıldığını, İzmir'in Çeşme ilçesi Karaada açıklarında bu göçmenlerden ikisinin kurtarıldığını, birinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Soylu, Yunanistan'ın 3 göçmeni denize attığını duyurdu
Bakan Soylu, Yunanistan'ın 3 göçmeni denize attığını duyurdu
GİRİŞ 01.02.2022 01:18 GÜNCELLEME 01.02.2022 01:25
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Barbarlık, canilik... Çeşme Karaada açıklarında Yunan Sahil Güvenliği, 3 göçmeni denize attı, 2'si kurtarıldı, 1 göçmen hayatını kaybetti. Özgürlük ve insan hakları havarisi Avrupa Birliği uyusun. Cani Frontex de hesap vermeli." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, kurtarılan bir göçmenle yapılan görüşmenin görüntülerini de paylaştı. Kurtarılan göçmen, Yunanistan polisinin cep telefonlarını ve paralarını aldığını, bir yakınının yüzme bilmediğini söylemesine rağmen Yunan Sahil Güvenlik görevlilerinin bunu dikkate almadığını ve kendilerini denize attığını anlattı.

Yakınının boğulduğunu bildiren göçmen, yanında bulunan diğer kişiyle yüzerek adaya ulaştığını ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin kendilerini kurtardığını ifade etti.

"Düzensiz göçmenler ada üzerinde kurtarıldı"

Sahil Güvenlik Komutanlığı açıklamasında da bugün saat 11.20'de Karaada'da düzensiz göçmen olduğunun belirlendiği, bölgeye Sahil Güvenlik botunun sevk edildiği ve düzensiz göçmenlerin ada üzerinde kurtarıldığı aktarıldı.

Bir düzensiz göçmenin kayıp olduğunun öğrenilmesi üzerine bölgeye 2 Sahil Güvenlik botu daha gönderildiği ayrıca bir dalış timi, bir Sahil Güvenlik uçağı ve jandarmaya ait bir insansız hava aracının sevk edildiği ifade edilen açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerine başlandığı bildirildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Düzensiz göçmenlerle yapılan ayrıntılı mülakatta, 31 Ocak'ta Yunanistan unsurları tarafından gece saatlerinde 3 kişi olarak doğrudan denize atıldıkları, 2 düzensiz göçmenin yüzerek kendi imkanları ile karaya çıktığı, bir düzensiz göçmenin ise kayıp olduğu beyan edilmiştir. Kayıp olduğu değerlendirilen bir düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla bölgede başlatılan arama-kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olayla ilgili Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Şimal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakan göçmen derdinde millet yurtta kanunları kendine göre uyguluyor.
    Cevapla
  • avcı 2 yıl önce Şikayet Et
    cesars anlaşılan senin merhametin yok...acız diyenlerinde kim olduğunuda biliyoruz..
    Cevapla
  • zekibey 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Suriyelilerin kaninda zatem bir sıkıntı var kacmak işlemiş genlerine...Şu memlekette neyi bulamadınız da aramaka icin baska yerlere kaciyorsunuZ..
    Cevapla
  • Arif55 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar denize atiyorsa biz niye topluyoruz.!! Ulkenin altini ustune getirdi bu gocmenler.Yakinda parti kurup ulkeyi yonetirler.Turkiye nin siniri yokki,kim giriyor cikiyor belli degil.Bugun gercek bir sayim yapilsa en az 10 milyon Suriyeli,5 milyon Afganli ve en az 5 milyon da diger ulkelerden gelen gocmenler vardir.Sokaga ciksan adim basi gocmen var.Biz bize yetmiyorken birde bunlarla ugrasiyoz.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan yaparsa insan hakları devreye girmez.nasıl olsa İngilizi ABD lisi almanı fetösü ve içimizde hainler yunanı tutuyor.pkk kampları halen aktif.ekoda ikide bir gidiyor atinaya yani asıl memleketine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması