Adalet Bakanı Bozdağ talimatı verdi! İlk işi o oldu...

Abdulhamit Gül'ün yerine Adalet Bakanlığına getirilen Bekir Bozdağ, ilk iş olarak kadın cinayetleri, şiddet, çocukların cinsel istismarı gibi toplumda sinir uçlarına dokunan olaylarla ilgili talimat verdi.

Adalet Bakanı Bozdağ talimatı verdi! İlk işi o oldu...
Adalet Bakanı Bozdağ talimatı verdi! İlk işi o oldu...
GİRİŞ 01.02.2022 07:47 GÜNCELLEME 01.02.2022 07:53
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

İkinci kez Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan Bozdağ, bakanlık bürokratlarıyla yaptığı görüşmelerde ilk talimatını da verdi. Bozdağ'ın öncelik verdiği konu, Türkiye gündeminin ön sıralarından düşmeyen kadın cinayetleri ve bunun sonrasında şüphelilere dönük işlemler oldu.

Bozdağ, bu konularda infiale neden olan kararların ortadan kalkması için yasa ya da genelge ne gerekirse yapılacağını belirtip bu konularda taviz vermeyeceğini de göstermiş oldu.

Bozdağ, yaptığı ilk toplantılarda yargının sorunlarını masaya yatırırken "Özellikle kadına şiddet ve cinsel istismar başta olmak üzere kamuoyunda tepkilere neden olan olaylarda tutuklama verilmesi gerekiyorsa verilmeli" dedi.

ADALET MAHKEMEDE GERÇEKLEŞSİN

Bozdağ, birçok olayda şüphelilerin önce serbest bırakılıp daha sonra sosyal medya ve kamuoyu baskısı ile tutuklandığını hatırlatarak, "Mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklaması yanlış. Adalet mahkemelerde tecelli etsin Twitter'da değil" diye konuştu.

RAHATSIZ EDİCİ KARAR OLMAMALI

Mahkemelerin bu kadar önemli ve hassas konularda dikkatli olması, vicdanları rahatsız eden kararlar vermemesi gerektiğinin altını çizen Bozdağ, "Yasal eksiklik varsa düzenleme yapalım" talimatı verdi.

Bozdağ'ın talimatı ile birlikte gerekli çalışmalar başladı. Kısa süre içinde bu konuda kamuoyunu rahatlatan adımların atılması bekleniyor.

KAYNAK: SABAH / ZÜBEYDE YALÇIN
YORUMLAR 154
  • ALAATTİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakan beye bu konudaki hassasiyeti için teşekkür ederim fakat kime talimat vermiş tutuklama kararını hakimler verebilir hakimler ise talimat alamaz ilgili kanun gereği . Adalet mekanizmasını serbest bırakınız vicdanımızı yansıtsın siyasi müdahale yapmayın.
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bozdağ, Masumları koruyacak bir Ceza kanunu çıkarmak gerek, şu an ne yazıyorsa hepsini ters çevirmek gerek. 50 suçtan aranan serbest, öldürülen mezarda yatıyor durumu hemen değişmeli. Şu halka birisi sahip çıksın artık. Sen aklı başında bir siyasetçisin.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bakanımıza
    Cevapla
  • Turgutlu 2 yıl önce Şikayet Et
    kadın cinayetleriyle ilgili ilk iş olarak ne yapılacakmış? Aman katiller, yapmayın, kıymayın kadınlara mı denilecekmiş? Önce tahrik sebeplerini kaldırın kardeşim, sonra da katillere idam getirin! nedir bu 20 senedir bir adaleti sağlayamadınız yaa!
    Cevapla
  • Abdülhak 2 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl önce adalet vardı öyle mi? Şimdi yok değil mi? Nerde yaşıyorsun?
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce idam cezası getirilmelidir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi