Son dakika: 1 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! 100 bini geçti

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

GİRİŞ 01.02.2022 20:29 GÜNCELLEME 02.02.2022 09:21
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 452 bin 173 Kovid-19 testi yapıldı, 102 bin 601 kişinin testi pozitif çıktı, 198 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Covid-19’un hayatın her alanındaki yıkıcı etkilerini aşının nasıl azalttığını birlikte yaşayıp gördük. Salgının geçtiği evrelerse, hatırlatma dozu aşılarının asla ihmal edilemez olduğunu gösterdi. Yeni dozları mutlaka yaptırın. Koruma gücü yüksek Turkovac’ı güvenle tercih edin.'' ifadlerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 1 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 102 bin 601 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 198 oldu. Bir günde toplam 452 bin 173 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 87 bin 562 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,46 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,54 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 142 milyon 171 bin 571 ’a yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,4 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 61
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Her Allah'ın günü bir uçak dolusu insanımızı kaybediyormuyuz, kaybetmiyor muyuz? Bunun neresi iyi? Bence aşıların etkinliği kesinlikle sorgulanmalı. Çünkü yetkililer aşı ile birlikte vakaların biteceğini söylenmişti. Hani bitme?
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    acil önlemler alınmalı ,her gün 200 yakın insan ölüyor yazık günahtır.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilim kurulu üyelerinin hepsine hastahane de ve evde tedavi görüp vefat eden herkes büyük tazminat davaları açsın.
    Cevapla
  • Sülyeli yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok abartiyorsunuz sonuçta eceli gelen ölüyor
    Cevapla
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakin dediğim oyunu bir düşünün ey zenginler kefenin cebi yok 3 5in lafi olmaz aganin eli tutulmaz atin elinizi cebinize atin fasizimi bitirmeye desdek ayni zamanda ölmek üzere olan birini mutlu ediyorsunuz bir amac inanç için ölüyor yani bir taşla 3tane kuş bunu benim büyüğüm biladerim bile başaramadı o bir taşla iki güvercin vurdu sapanla ben çocuktum ama saidim öğle yemeyi çıkmıştı güvercinler içinde iyi oldu estiler özgürlüğe birlikte uçtular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim