Son dakika: Meteoroloji İstanbul için saat verdi: Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Açıklamada yağışların gece saatlerine Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yükseklerinde kar yağışına döneceği ifade edildi.

GİRİŞ 02.02.2022 14:33 GÜNCELLEME 02.02.2022 14:34
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2 Şubat Çarşamba tarihine ilişkin hava durumu raporunu paylaşarak uyarıda bulundu.

50 kente sarı 6 kente de turuncu kodlu uyarı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Kıymetli hemşehrilerim, Meteorolojik verilere göre; İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) ile gece saatlerinde Avrupa yakasının batısında karla karışık yağmur, yükseklerde kar bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olalım." paylaşımında bulundu.

İSTANBUL'DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

İstanbul’da Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün raporuna göre; sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2), gece saatlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması, rüzgarın ise kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; halen İstanbul'da devam eden sağanak yağışın Avrupa Yakası’ndan başlayarak zamanla il genelinde etkisini arttırarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Yağışların gece saatlerinde Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur, yükseklerinde kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

50 KENTE SARI 6 KENTE DE TURUNCU KODLU UYARI

Türkiye geneli yağışlı havaların etkisi altına girerken Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Son değerlendirmelere göre 50 kente sarı 6 kente de turuncu kodlu uyarılar yapılırken, Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve çığ riski ile kıyılarda yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

Meteoroloji - 2 Şubat çarşamba

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun kuzeyinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den bir çok il için uyarı üstüne uyarı! Kuvvetli geliyorPerşembe hava duırumu

İSTANBUL İÇİN ÖNEMLİ UYARI: KARLA KARIŞIK YAĞMUR YÜKSEKLERDE KAR YAĞIŞINA DÖNECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen İstanbul'da devam eden sağanak yağışın Avrupa Yakasından başlayarak zamanla il genelinde etkisini arttırarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerine Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yükseklerinde kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya'nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’un güney ve doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yükseklerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen iller - 2 Şubat 2022

EGE'DE FIRTINA!

Ege Denizi'nde halen güney yönlerden devam eden fırtınaya ek olarak bu gece saatlerinden itibaren rüzgarın Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Kuzey Ege'de Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

AKDENİZ'DE FIRTINA

Batı Akdeniz'de bu aksam saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğu yönlerden, Doğu Akdeniz'de bu gece saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor.. Fırtınanın Perşembe günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile Konya ve Karaman çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya'nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney ve doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, kıyılarının yağmurlu iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum ve Muş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölge genelinde eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Balkanlardan kar yurda giriş yaptı

BALKANLARDAN KAR YURDA GIRIŞ YAPTI: EDIRNE’NIN SINIR KÖYLERI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarıların ardından Balkanlardan yurda giriş yapan kar yağışı Edirne’nin Bulgaristan’a yakın olan civar köyleri beyaza büründü.
Edirne’nin Lalapaşa ilçesinin Bulgaristan’a sınır köylerinde gece saatlerinde başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Etkili olan kar yağışıyla birlikte her yer beyaza büründü. Lalapaşa ilçesinde bulunan Balkanlara açılan sınır kapısı Hamzabeyli yolunda ve sınıra yakın olan Kalkansöğüt, Hamzabeyli köyleri beyaz örtüyle kaplandı. kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun trafiğe kapanmaması için karayolları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor.

Edirne’nin sınır köyleri beyaza büründü

 

YORUMLAR 42
  • Halis 2 yıl önce Şikayet Et
    Acilinnn ramazan geliyor üç aylara girdik eko. Başkan günde 40 defa iftar edecek..........
    Cevapla
  • Halis 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın valim lütfen rica ediyorum İstanbul'daki bütün kebabcilari saunalari falan kapatın adam bu seferde oralarda çıkarsa sasirmiycam kapatinki kacicak biyer bulamasın işinin başında olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem sana diyor haberin olsun
    Cevapla
  • Sayin 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp li çakma fatih li ekrem akşam yemeği ne gider. Ongun bey de kayak yapmaya. Ey istanbullu hazır olun kara kısa. Arabanıza kazma kürek ve tuz bulundurun neme lazım. Ekrem bey bu sefer istanbul halkına bagrip çağırmasin. Ne de olsa çakma fatih.
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    "Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı yaptı." Etrafı araştırın İBB (İstanbul'un Baş Belası) başındaki şimdi hangi gavur elçisiyle randevulaşmış bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu