Milyonlarca öğrenci için kritik adım atıldı! Önümüzdeki dönemden itibaren ücretsiz internet...

Özellikle pandemi etkisiyle beraber eğitim öğretim faaliyetlerinde internetin etkisi giderek arttı. Üniversitelerde karma eğitim modeli uygulanırken bazı dersler uzaktan eğitim ile beraber internet üzerinden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan internet kullanımıyla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Öğrencilerin internet ihtiyacının karşılanması için harekete geçildi...

Milyonlarca öğrenci için kritik adım atıldı! Önümüzdeki dönemden itibaren ücretsiz internet...
Milyonlarca öğrenci için kritik adım atıldı! Önümüzdeki dönemden itibaren ücretsiz internet...
GİRİŞ 03.02.2022 09:04 GÜNCELLEME 03.02.2022 09:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler aylık 16 GB internet kullanım kotası hakkı bulunuyordu. Koronavirüs sebebiyle derslerin online olarak işlenmesi sebebiyle öğrencilerin kullanım kotaları çok çabuk dolmaya başladı. Pandeminin ilk ortaya çıktığı dönemde birçok operatör firma öğrencilere ücretsiz internet fırsatı sağlamıştı. Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilerin internet ihtiyacının karşılanması  için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da "Gençlik Buluşması'nda" önemli açıklamalarda bulunurken, öğrencilerin en çok talepte bulundukları konulardan biriside ücretsiz internet olmuştu. İşte Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı o açıklama...

"İnternet Kotasıyla İlgili Artırım Yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programında önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Erdoğan, KYK yurtlarındaki internet kotasıyla ilgili yöneltilen soru sonrasında öğrencilere güzel haberi vermesi için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na söz hakkı tanıdı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuyu ilettiklerini vurgulayarak " İnşallah önümüzdeki dönem itibarıyla internet kotasıyla ilgili artırımı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Hesabından Paylaştı!

Yaşanan gelişmelerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Kasapoğlu "  Yeni “gigabyte”lar yükleniyor…" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • adem38 2 yıl önce Şikayet Et
    bedava internet mi olur yav? dünyanın neresinde internet bedava? hükümet öğrenciye bedava internet verir, burs verir, kitap, tablet verir, her imkanı sunar. öğrenci ne yapar? hükümete, RTE ye ağza alınmayacak küfürler eder. nankörlük diz boyu. şu chp iktidara gelsede milletin anasını bir ağlatsa keşke. o zaman anlarlar şimdiki zamanın değerini.
    Cevapla
  • vatandaş.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Az sabredin, Elın Mussk abiniz size zaten BEDAVA(!) internet için binlerce UYDU UZAYA GÖNDERDİ YA!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat