Türkiye ile Ermenistan normalleşme görüşmelerinin ikincisi için tarih ve yer belli oldu

Son dakika haberi... Türkiye ile Ermenistan özel temsilcileri arasındaki normalleşme görüşmelerinin ikincisi 24 Şubat'ta Viyana'da yapılacak

Türkiye ile Ermenistan normalleşme görüşmelerinin ikincisi için tarih ve yer belli oldu
Türkiye ile Ermenistan normalleşme görüşmelerinin ikincisi için tarih ve yer belli oldu
GİRİŞ 03.02.2022 21:36 GÜNCELLEME 03.02.2022 21:36
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme adımları kapsamındaki ilk görüşme 14 Ocak'ta yapılmıştı. Bu görüşmenin ardından iki ülke arasındaki uçuşlar yeniden başlarken, normalleşme adımlarının ikinci görüşmesinin ise 24 Şubat'ta Viyana'da yapılması kararlaştırıldı.

Türkiye ve Ermenistan arasında 1915 olayları da dahil olmak üzere geçmişte yaşanan bazı sorunlardan dolayı anlaşmazlıklar bulunuyordu. İki ülke arasındaki anlaşmazlıklar, Dağlık Karabağ savaşıyla birlikte had safhaya çıktı. Ancak savaşın Azerbaycan lehine sonuçlanmasının ardından yeni bir döneme girildi. Türkiye ile Ermenistan da ilk olarak 14 Ocak'ta normalleşme adına bir toplantı gerçekleştirdi.

İKİ ÜLKE ARASINDA UÇUŞLAR DA BAŞLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Aralık ayında duyurduğu İstanbul-Erivan charter uçuşlarının 2 Şubat'tan itibaren başlatılacağı, bu kapsamda iki şirketin karşılıklı uçuş gerçekleştireceği açıklandı. İki ülke arasındaki uçuşlar da önceki gün başladı.

İKİNCİ TOPLANTI 24 ŞUBAT'TA

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme adımları kapsamında gerçekleştirilecek ikinci toplantının tarihi de belli oldu. Buna göre iki ülkenin temsilcileri 24 Şubat'ta Viyana'da bir araya gelecek. Bu görüşmenin ardından iki ülke arasında yeni adımların da atılması bekleniyor.

YORUMLAR 13
  • Drado 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani dusman su uyur dusman asla yine kivir kifir ahhh
    Cevapla
  • Şenol 2 yıl önce Şikayet Et
    O toplantı gerçekleşmeden yine birşeyler karıştırılabilir. Suçu Ermenilerin veya Türklerin üstüne atabilecekleri bir şey yapabilirler.
    Cevapla
  • kayra75 2 yıl önce Şikayet Et
    yine düşmanlıklarını sürdürecekler adiler
    Cevapla
  • ErdalT 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben büyük şartlar getirirdim tün Azer Toprakmarından çıkma şartıyla
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni niye anlaşma istiyor? Perişan vaziyetteler.Türkiye nin ticareti ile rahat nefes almak istiyor.O itlere faydamız dokunmasın.Bunlar nankör millet.Osmanlı Ermenilere Sadıka i Teba diyerek bir çok ayrıcalık sunmuşken, onlar Rus desteği ile Doğu vilayetlerimizde katliam (1914-1918) yaptılar.Bu hain nankörleri refaha kavuşturmak bize mi kaldı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı