AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB'den Açık Lise sınavları için kritik karar!

AÖL sınav tarihleri, Şubat ayına girilmesiyle birlikte lise eğitimlerini tamamlayarak mezun olmayı hedefleyen öğrencilerin gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, yılda üç kez düzenlenen sınavlarla ilgili kritik bir karara imza atmıştı. MEB'in yayınladığı sınav takvimine göre, değerlendirme işlemleri Mart ayında yapılacak. Sınav tarihlerine yaklaşırken öğrenciler hangi gün ve saatlerde sınav olacağını merak ediyor. Peki AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? İşte alınan o kararın detayları...

AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB'den Açık Lise sınavları için kritik karar!
AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB'den Açık Lise sınavları için kritik karar!
GİRİŞ 05.02.2022 09:11 GÜNCELLEME 05.02.2022 09:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖL'de eğitim alanlar için birinci dönem geçtiğimiz günlerde sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı, ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini güncelleyerek 11 Şubat'a çekmişti. Kayıt işlemlerini tamamlayan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ise gündemlerine sınav tarihlerini aldı. Kayıt işlemini tamamlayamayan adaylar 2. dönem sınavlarına katılım haklarını kaybediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 4 milyon öğrencinin eğitim aldığı Açık Öğretim Kurumları ile ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Ehliyet sınavlarında olduğu gibi artık Açık Lise sınavlarında öğrenciler randevu ile sınavlara katılacak. Peki AÖL sınavları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacak? MEB'in aldığı kararın detayları belli oldu...

İkinci dönem ara tatili öne mi çekilecek? MEB'den İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için kritik açıklama!İkinci dönem ara tatili öne mi çekilecek? MEB'den İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için kritik açıklama!

Öğrenciler Randevu İle Sınava Alınacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Lise 2. dönem sınav takvimini daha önce yayınladı. Takvimde sınavların Mart ayı içerisinde düzenleneceğini öğrenen adaylar, sınavların hangi gün ve saat kaçta yapılacağı konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. MEB, Açık Lise sınavlarında yaptığı yeni düzenleme ile birlikte e-Sınav sistemini uygulayacak. Öğrenciler Mart ayı içerisinde kendi uygunluk durumlarını gözeterek sınavlara randevu ile katılacak. Elektronik sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen salonlarda, gözetmenler eşliğinde düzenlenecek.

MEB Ders Seçme İşlemlerinin Başladığını Duyurdu!

Açık Öğretim Lisesi 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 11 Şubat tarihine kadar devam edecek. Kayıt yenileme işlemleri ise kayıt ücretinin yatırılması ve ders seçiminin gerçekleştirilmesi şeklinde iki aşamada yapılıyor. MEB'den yapılan açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. dönem ders seçme işlemlerinin 12 Şubat 2022 tarihinde sona ereceği duyuruldu.

18 yaşından gün almış öğrenciler dönem ve kredi sınırlaması olmaksızın haftalık ders çizelgesinde belirtilen derslerden varsa önce alt dönemle başarısız olunan veya ortak ile zorunlu dersleri sonrasında seçmeli dersleri tercih edecek. En fazla 12 ders seçimi yapılacak.

18 yaşından küçük adaylar ise kredi sınırlaması olmaksızın bulundukları dönem ve alt dönemlerden haftalık ders çizelgesinde belirtilen derslerden varsa alt döneme ait başarısız, ortak ve zorunlu dersleri, sonra bulundukları dönemin ortak, zorunlu alan dersleri seçebilecek. Yine benzer şekilde en fazla 12 ders seçimi yapılacak. Hiç ders seçimi yapmayan öğrencilerin otomatik ders seçimi ataması yapılacak.

AÖL Sınavları E-Sınav Olarak Nasıl Düzenlenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavın uygulanış şekline ilişkin bir açıklama yaptı. Ancak sınavda kaç soru sorulacağı ve sınav süresine ilişkin bir bilgilendirme yapılmadı. Ehliyet sınavı da benzer şekilde değiştirilmiş soru sayısında bir değişikliğe uğramamıştı. 2. dönem sınavlarında öğrencilere 20 soru sorulması ve sınav süresi olarak 30 dakika verilmesi bekleniyor. Ders geçme notunun ise daha önce olduğu gibi 35'de kalması ön görülüyor.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    sınav e sınav
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi