Samsun'da Atatürk heykeline saldıranların ifadeleri ortaya çıktı: Alkollüydük!

Samsun'da Atatürk Parkı'ndaki Onur heykeline halat bağlayıp, çekmeye çalışan iki kuzen tutuklanarak, cezaevine konuldu. Saldırganlar ifadelerinde, "Bu eylem için bir talimat almadık. O sırada alkollüydük" dedi.

GİRİŞ 04.02.2022 17:05 GÜNCELLEME 04.02.2022 17:05
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

Samsun'da Milli Mücadele'nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı'ndaki Onur heykeline halat bağlayıp, çekmeye çalışan B.F. ve kuzeni C.F., savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 2 kuzen tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Tutuklanan kuzenlerin toplamda 'uyuşturucu kullanma'dan 11, 'uyuşturucu ticareti'nden 2, 'kasten yaralama'dan 9, 'taksirle yaralama'dan 3, 'alkollü olarak araç kullanma'dan 2 suç kayıtları olduğu belirlendi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Saldırganların emniyette verdikleri ifadeler ortaya çıktı. Hiçbir dernek ya da örgütle bağlantısı olmadığını öne süren Celal Rahman Fidan'ın, "Bu eylemi ben kendim gerçekleştirdim. Kendi isteğimle ve irademle yaptım. Atatürk Heykeli'ni yıkmak istedim. Bunu yaptıktan sonra başka bir eylem düşüncem yoktu. Atatürk Heykeli'ni protesto ediyorum. Batuhan'ın bu eylemimden haberi yoktu. Atatürk'ü sevmediğimi ben hep söylerim. Heykellerine tahammülüm yok. Araçla anıta gittikten sonra inip ipi bağladım. Batuhan yanda beklerden, ben aracı hareket ettirdim ama ip koptu sonra olay yerinden birlikte uzaklaştık" dediği öğrenildi.

'EYLEM İÇİN TALİMAT ALMADIK'

Batuhan Fidan da ifadesinde, "Ben Atatürk'e her zaman saygı duydum. Heykeline karşı değilim. Bu eylem için bir talimat almadık. O sırada alkollüydük. Celal bana 'Gönlümü rahatlatacağım' diyerek çelik tel ve halat aldı. Anıtın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkamayınca ben ona yardımcı oldum. Çelik ip ve halatı anıtın üzerinden geçirip aracı hareket ettirdi. İp kopunca biz de geldiğimiz gibi gittik" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 242
  • V. Abırlamaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Alevilerin kapısına X işareti konuyor diye de haberler çıkıyordu sonra işin arkasında DHKP-C çıktı.
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemezler!!! Soylerse haysta devam etme durumu ne olabilir?
    Cevapla
  • yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede adam karısına şiddet uyguluyor yaralıyor. hırsızlar ev soyuyor dükkan soyuyor bir kapıdan giriyor öbüründen çıkıyor.cansız bir heykele ip bağladılar diye adamlar tutuklanıyor.Türkiyede adalet bu işte
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede namaz kılan kafirler çoğunlukta... Anlaşılmıştır...
    Cevapla
  • Tanrıverdi 2 yıl önce Şikayet Et
    bunu CHP yaptırdı provokatörlük yapıyorlar gündem değiştirmek için...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı