Kırmızı, turuncu ve siyah giyenler dikkat: Sivrisinekler...

ABD'de yapılan bir araştırma, sivrisineklerin kırmızı, turuncu ya da siyah giyen insanları daha çok ısırdığını ortaya koydu.

Kırmızı, turuncu ve siyah giyenler dikkat: Sivrisinekler...
Kırmızı, turuncu ve siyah giyenler dikkat: Sivrisinekler...
GİRİŞ 04.02.2022 19:12 GÜNCELLEME 04.02.2022 19:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Independent gazetesinin haberine göre, Seattle Washington Üniversitesinden bilim insanları, sivrisineklerin koku alma duyusunu inceleyen bir çalışma yürüttü.

Çalışmada, sivrisineklerin insan nefesinden karbondioksit kokusu aldıklarında belirli renklere doğru uçtuğunun, insan derisinden, genel pigmentasyondan bağımsız olarak sivrisineklerin gözlerine güçlü kırmızı-turuncu renkte bir sinyal yayıldığının tespit edildiği bildirildi.

Sivrisineklerin yeşil, mor, mavi ve beyaz renkleri göz ardı ettiği, kırmızı, turuncu ve siyah renklere yöneldiği ifade edildi.

Bilim insanları yeşil, mor, mavi ya da beyaz renkli kıyafetlerin sivrisinekler tarafından ısırılmayı engellediğini, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde sivrisineklerden kaçınmanın doğru kıyafet seçimiyle mümkün olabileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • DOGAN 2 yıl önce Şikayet Et
    benim bildiğim sivri sinekler en çok mavi renge duyarlılar. arılar yine öyle.
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    peki önemli bir soru... gece yarısı ışıksız bir ortamda renkleri göremiyorlarken nasıl ısırıyorlar aga. gecenin rengi siyah, karanlık zaten siyah demeyin. burada elbiselerin renginden bahsediliyor, ortamın renginden değil. :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak