Isparta'da yoğun kar yağışı sonrası elektrik kesintisi! AEDAŞ'tan resmi açıklama

Isparta’da 3 Şubat tarihinde başlayan yoğun kar yağışının ardından meydana gelen elektrik kesintisine ilişkin Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) tarafından açıklama yapıldı.

Isparta'da yoğun kar yağışı sonrası elektrik kesintisi! AEDAŞ'tan resmi açıklama
Isparta'da yoğun kar yağışı sonrası elektrik kesintisi! AEDAŞ'tan resmi açıklama
GİRİŞ 05.02.2022 02:05 GÜNCELLEME 05.02.2022 02:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hiç durmadan yağan karın sebep olduğu yükün ve aşırı buzlanmanın etkisi ile enerji nakil hattının ağır hasar aldığı belirtilirken bölgedeki personel sayısının 3 kat artırıldığı ifade edildi. Açıklamada kritik noktalara da enerji sağlandığı ifade edildi.

Antalya, Burdur ve Isparta'da elektrik dağıtımını üstlenen AEDAŞ, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarı çerçevesinde kar yağışı başlamadan önce harekete geçmiş ve "kriz masası" oluşturarak yoğun bir şekilde çalışmalarına başlandığını, bölgedeki personel sayısının 3 kat artırılırken arızalara müdahale için 55 araç ve 20 jeneratörün kritik noktalarda konumlandırıldığı bilgisini paylaştı.

MÜDAHALELERDE BAZI GECİKMELER OLDU

AEDAŞ, alınan tedbirlere rağmen kar yağışının tahminlerin çok üzerinde olmasının, özellikle kırsal bölgelerdeki arızalara ulaşmada sıkıntıya yol açtığını, müdahalelerde bazı gecikmelerin söz konusu olduğunu bildirdi.

ARAÇ VE PERSONEL TAKVİYESİ YAPILDI

Ekiplerin ilk andan itibaren arızalara müdahalesi aralıksız bir şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada kamu ve özel sektör elbirliği ile bölgede özverili bir çalışma sergilendiği, ayrıca yakın bölgelerdeki diğer enerji dağıtım firmalarından da bölgeye destek amaçlı personel ve araç takviyesi yapıldığı bildirildi.

YORUMLAR 2
  • Ahmet Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Okgalı zamlarla faturalar coşuyor ama hizmet sıfır, ekektriği kesikenlere tazminat ödemeliler
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    elektirik firmaları yaptığı elektirik kesintileri nedeni ile tüketiciyi mağdur ettiği için tazminat ödemelidir. hizmet kusuru ve ayıbı biz tüketiciler için bir haktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe