Son dakika: 5 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 5 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 5 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 05.02.2022 19:20 GÜNCELLEME 05.02.2022 20:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı tarafından son dakika Türkiye'nin yeni koronavirüs tablosu açıklandı. 5 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 98 bin 715 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 221 oldu. Son 24 saatte 421 bin 435 Kovid-19 testi yapıldı.

5 Şubat koronavirüs tablosu

'TEDBİRLER GEREKLİ AMA YETERLİ DEĞİL'

Bakan Koca tabloyla ilgili "Tedbirler, Omicron varyantıyla mücadele ettiğimiz Covid-19’u aşmak için gerekli ama yeterli değil. Çünkü maske ve mesafe virüsün bulaşmasını önlese de gerçek hayat şartları bunları yüzde yüz uygulamaya elvermiyor. Salgının etkisini en aza indirmek aşılarımızın tam olmasına bağlı." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE 2. DOZ AŞILAMA ORTALAMA YÜZDE 84,58 OLDU

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 5 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 98 bin 715 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 221 oldu. Bir günde toplam 421 bin 435 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 80 bin 402 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,58 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,62 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 142 milyon 833 bin 393 ’e yükseldi.

Omicron varyantından daha tehlikeli: BA.2 varyantı 1,5 kat daha hızlı bulaşıyorOmicron varyantından daha tehlikeli: BA.2 varyantı 1,5 kat daha hızlı bulaşıyor

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA OSMANİYE VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 5
  • Yorumsuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla reis aşılarım tam ama dün pozitif çıktım.. her şeye dikkat etmeme rağmen bulunca yapacak bir şey kalmıyor
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hafta sonu diye çok giden yok hastaneye ondan
    Cevapla
  • Namık 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar Açılınca artar.Okullarda önlemler sıkıntılı.Daha tedbirli olunmalı.Okulları kapatmamak lazım.
    Cevapla
  • Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Haftaya büyük artış olacaktır, Şubat sonunda pik yapıp düşüşe geçecektir. İnşallah sonuna geldik.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Maske takma zorunluluğu kaldırılsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı