Son dakika: 6 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 6 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 6 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 06.02.2022 19:33 GÜNCELLEME 06.02.2022 20:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı tarafından son dakika Türkiye'nin yeni koronavirüs tablosu açıklandı. 

6 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 87 bin 934 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 201 oldu. Son 24 saatte 412 bin 352 Kovid-19 testi yapıldı.

6 Şubat koronavirüs tablosu

Bir günde toplam 412 bin 352 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 76 bin 552 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,60 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,62 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 142 milyon 910 bin 46’ya yükseldi.

2 DOZ AŞILAMADA ILK SIRADA OSMANIYE VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter

BAKAN KOCA'DAN OMİCRON UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tabloyla ilgili "Virüsün hızlı yayılan, hastalığın daha hafif seyretmesine yol açan varyantıyla mücadele ediyoruz. Bu durum sizi İHMALKÂRLIĞA SEVK ETMEMELİ. Sağlık şartları Covid-19’u ağır geçirmesine neden olacak insanlar var. Tedbirli olalım. Yaşlı, genç hatırlatma dozu aşılarımızı yaptıralım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 10
  • Gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar yine düşmüş :) :) :)
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanlığı ne güzel işler yapıyor helal olsun evde ufacık 10 aylık çocuk covit oldu şimdi annesi baba çalışıyor bu çocuğa kim bakacak temaslı da saymıyor ben vicdanen olmaz dedim 1 gün yıllık izin kullandım. Ailesinde çalışan ana olduğu zaman annesini bari temaslı sayın da çocuğuna baksın, önlem alın dıyor lar siz önlem alamıyorsunuz ki biz alalım
    Cevapla
  • Oktay 2 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfa hep enkaz aşılayan il. O ilin diğer illere ölüm oranı ne .
    Cevapla
  • egemen 2 yıl önce Şikayet Et
    acilen kapanmalıyız. maçlara gitmek hariç her yer kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Heryer tıka basa dolu vatandaş aşı oldum bana birşey olmaz diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!