Son dakika: Bakan Dönmez'den Isparta'daki elektrik kesintisiyle ilgili açıklama

Son dakika haberi... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta'daki elektrik kesintisiyle ilgili "İl merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibariyle enerjisiz bir şebekemiz kalmamıştır" dedi.

GİRİŞ 07.02.2022 00:17 GÜNCELLEME 07.02.2022 00:58
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta'daki elektrik kesintisiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Dönmez, Isparta'daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla mücadele çalışmalarını gün boyunca sahada takip etti. İl genelinde arıza yaşanan bölgelere giden Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Şubat Perşembe günü Isparta ve çevresinde yoğun kar yağışı yaşandığını ve buna bağlı olarak şebekelerde buz yüküne dayalı ciddi hasarlar oluştuğunu belirtti.

Gerek iletken kopmaları gerek direk hasarları gerekse trafo merkezlerindeki arızalar nedeniyle elektrik sıkıntıları yaşandığını aktaran Dönmez, ilk etapta Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi'nin Isparta'daki bakım onarım ve acil müdahale ekiplerinin çalışmalara başladığını ancak olayın büyüklüğü karşısında çevre illerden takviye personel ve ekipman sağlandığını bildirdi.

Isparta'da elektrik kesintisi

"ISPARTA İL MERKEZİNDE VE İLÇE MERKEZLERİNDE AN İTİBARIYLA ENERJİSİZ ŞEBEKEMİZ KALMADI"

Sahada 600'e yakın personel, 200'e aşkın iş makinesi ile çalışmaların devam ettiğini dile getiren Dönmez, şunları söyledi:

"Sivas’tan, Yozgat’tan, Kastamonu’dan, İstanbul’dan, Bursa, İzmir, Konya, Adana, Hatay, Denizli gibi birçok ilimizden buraya olaya müdahale etmek üzere teknik personel çağrıldı. Onların 7/24 durmaksızın gece gündüz çalışarak yapmış oldukları mücadele sonunda Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz şebekemiz kalmamıştır. Şu anda son olayın, son arızanın bulunduğu yerdeyiz."

"İLK ETAPTA 113 BİN ABONEMİZ BU BÖLGEDE ENERJİSİZ KALMIŞTI"

Tüm ekiplerin fedakarca çalıştığını belirten Dönmez, çalışmaları sabırla, anlayışla, sağduyu ile karşılayan Ispartalılara da teşekkür etti.

Kırsaldaki çalışmaların devam ettiğini aktaran Dönmez, "İlk etapta 113 bin abonemiz bu bölgede enerjisiz kalmıştı, şu anda ekiplerimizi merkezdeki işlerini bitirir bitirmez kırsala, köylere doğru yönlendiriyoruz. İnşallah yarın, büyük oranda kırsaldaki arızaları da gidermiş olacağız." dedi.

SOSYAL MEDYADAKİ ALGI OPERASYONLARI

Sosyal medyada ciddi bilgi kirliliği yaşandığını dile getiren Dönmez, "(Özellikle vatandaşların sayaçları okunuyor, faturalar gönderiliyor) şeklinde bilgi kirliliği var. Bunların aslı yok, kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bu zorlu süreçte bizlere duasını esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Dönmez, Isparta başta olmak üzere çevre illere de afetten dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • İronik 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet el birliği ile çalıştı sorunun üstesinden geldi sıkıntılar bitti kötü yorum yapanlar ne istiyor hiç sorun olmamasını mı.. bazılarının paralı reklam ajansçısı olduğuna eminim onlara diyorum o zaman Ekrem de beceriksizdi kabul edeceksiniz yok İstanbul doğal afet diyorsanız buna da doğal afet diyeceksiniz tutarlı olun.. Sıradan vatandaşlara bir şey diyemem geçmiş olsun onlara .. Onlar da görüyor zaten devletin çalıştığını ama özel elektrik şirketi bedelini ödemeli
    Cevapla
  • cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet doğru ceza verilmeli kardeşinin derdiyle dertlenmeyeni evinde soba yakamayan insanların bebesi yaşlısı ihtiyarı var .fatura bir hafta geçmede elektrigi kesmesini bilenlere ve onlara bu hakkı verenlere Keşke herkes soba yakabilse
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Akp ne gerekiyorsa yapiyor. Ne elestiriyonuz. 5 gunde televizyonda magazin programlari izlemeyiverin. Zorlu kış şartlari var. Hemen kar yagınca akpyi sırtından vuruyonuz. Hep elestiri hep elestiri. 5 gunde soba yakiverin. Duble yollardan giderken iyi. Kar yaginca kotu. Yeter artik. Bu elestirenlerin bulunup, ceza verilmeli
    Cevapla
  • İbarhim 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar sogukta karanlikta nasil bekliyecek sacma sacma konusma ,nasil isinacagiz bos konusma hadi isine
    Cevapla
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    sen otursana karanlıkta soğukta bakalım.
    Cevapla
  • piştt 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerindeki o ışıgı görüyoruz dayı sen yaparsın birisinin gözlerindeki ığıgı gördük bize zam olarak döndü sana ne nasıl döner bilemeyiz :)
    Cevapla
  • suat 2 yıl önce Şikayet Et
    dağıtım şirketlerinin vatandaşa uzun süreli verdiği rahatsızlığı telafi etmesi için bir yaptırım yok mudur ?? vatandaşlar faturasını geciktirdiği zaman otomatik olarak ceza ve ödeme farkı geliyor. peki neden tek taraflı ceza var ?
    Cevapla
  • Sonhy 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi hattı yeniledi dağıtım şirketi.Devlet neden bunları kontrol etmiyor.3-4 gün kış günü elektriksiz kalmak ne demek bunu bir bedeli olmalı .Hemde hemen mağdurlara ödenmeli.mesela mart ayı faturalarını almasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü