Bakan Kasapoğlu açıkladı: Bizim en büyük gurur abidelerimizden biri!

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, bugünkü yazısında, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'nun, Kredi Yurtlar Kurumu için başvuranların yüzde 90’ının bu yurtlara yerleşimi sağlanmış durumda olduğunu aktardı.

GİRİŞ 07.02.2022 16:30 GÜNCELLEME 07.02.2022 16:37
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet bugünkü "Bakan Kasapoğlu CHP'li belediyelere soruyor: Üniversite öğrencileri için kaç yurt yaptınız?" başlıklı yazısında, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun 20 yıla dair verilerini paylaştığını, Kredi Yurtlar Kurumu için başvuranların yüzde 90’ının da bu yurtlara yerleşimi sağlanmış durumda olduğunu aktardı.

Acet, Kasapoğlu'nun KYK yurtlarına ilişkin de, "Yurtlar bizim en büyük gurur abidelerimizden biri" dediğini belirterek şöyle sordu:

"Yaz döneminde gençlerin yurt meselesini siyasi çıkara tahvil etmek için yürütülen kampanyaya bir de bu tarafından bakmaya ne dersiniz?"

Mehmet Acet'in bugünkü köşe yazısının tamamı şu şekilde:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile 2021 yılı değerlendirmesi için kahvaltı programında bir araya geldik.

Bakan Kasapoğlu sadece 2021 yılının değerlendirmesini yapmakla kalmadı, AK Parti iktidarının iş başında olduğu son 20 yıla dair verileri de paylaştı.

Hatırlanacağı üzere geçen yaz, üniversite sınav sonuçları açıklandıktan sonra, sınavları kazanan öğrencilerin kalacağı yurtlarla ilgili bir tartışma başlamış, muhalefet liderleri ve bazı CHP’li belediye başkanları haftalarca bu konuyu gündemde tutmuştu.

Dünkü buluşmamızda Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na o tartışmaları hatırlatıp, KYK yurtlarına yerleşmek isteyen öğrencilerin taleplerinin ne ölçüde karşılanabildiğini sordum. 

KYK yurt interneti sınırsız mı oldu? Mehmet Kasapoğlu'ndan öğrencileri sevindiren haber!KYK yurt interneti sınırsız mı oldu? Mehmet Kasapoğlu'ndan öğrencileri sevindiren haber!

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu.

“Yüzde 90” dedi Bakan Kasapoğlu.

Yani, Kredi Yurtlar Kurumu için başvuranların yüzde 90’ının bu yurtlara yerleşimi sağlanmış durumda.

Bir önceki dönemde (Pandemiden önceki dönem) bu oran yüzde 84 imiş.

Bu şu anlama geliyor:

Bu yıl kapasite artırımı ile birlikte talebin yüzde 6 daha fazlasına cevap verilmiş.

“KYK YURTLARINDAN MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 95”

Bu rakamların ne anlama geldiğini daha iyi anlamak için başka rakamlar da vermek iyi olacak.

Bakan Kasapoğlu’nun verdiği bilgiye göre, 81 ilde, 249 ilçede 779 yurt bulunuyor. 2002’de 190 bin olan yatak kapasitesi 750 bine çıkarılmış.

Yani 750 bin öğrencilik bir kapasite.

Geçmiş dönemdeki yurtların büyük bölümü de son 20 yıl içerisinde yenilenmiş.

15-20 öğrencinin bir arada kaldığı eski koğuş sistemi büyük ölçüde devre dışı kalmış.

Son üç yıl içerisinde 216 bin yeni kapasite eklenmiş bu yurtlara.

Bu yurtların standartlarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı’nın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Odasında, çalışma masasından dolabına kadar, lavabosuna banyosuna kadar her imkân var. Isınması, interneti her şey dört dörtlük. Daha ileri standartları sağlamaya da çalışıyoruz."

"Yurtlar bizim en büyük gurur abidelerimizden biri" diyor Bakan Kasapoğlu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Devamında eklemede bulunuyor:

“Konferans salonlarıyla, sosyal alanlarıyla, spor etkinlikleriyle adeta bir yaşam alanı sunuyoruz. Bazıları yurtlarımızı başka alanlara çekmek istiyor. Speküle edip, farklı mecralarda istismar etmek istiyorlar ama öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 95 oranında memnuniyeti var. Ailelerin güveni var. Yurtlarımız üzerinden kimsenin istismar siyaseti gütmesine, yıpratma çalışmalarına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz.”

Son dönemde talep eden öğrencilerin yerleştirme oranında elde edilen yüzde 90’lık başarı nedeniyle kesilmiş olsa da, muhalefetin bu konuyu haftalarca gündemde tuttuğunu biliyoruz.

İşin bu yönüyle ilgili sorduğum soruya Bakan Kasapoğlu, "Yurtlar, bu anlamda onlar için bir deneme süreci oldu. Ama yurtlardan ekmek yiyemeyeceklerini gördüler. Yurtlar bizim en güçlü alanlarımızdan bir tanesi." diyerek cevap verdi.

“İSTANBUL BELEDİYESİ 3 YILDA SADECE 660 KİŞİLİK YURT YAPABİLDİ”

Sözlerinin arasında üniversite öğrencileri için daha iyi yurt imkânı sunacakları vaadinde bulunan CHP’li Büyükşehir Belediye’lerine çağrıda bulundu:

“Hani nerede vadettikleriniz” şeklinde.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu konuda iddialı olan CHP’li belediyelerden biri.

Zaman zaman sosyal medya üzerinden İBB yurtlarına dair paylaşımlar yapılıyor, çıkan yemeklere kadar bu yurtlardaki faaliyetler anlatılıyor.

Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmamoğlu döneminde ne kadar yurt yapabildi, bu yurtlarda kaç öğrenci kalabiliyor?

Bakan Kasapoğlu’nun verdiği rakama göre, İBB geride kalan 3 yıla yakın süre zarfında sadece 660 öğrencinin kalabileceği kadar yurt yapabilmiş.

Oysa bu süre zarfında Gençlik ve Spor Bakanlığı, toplam yurt kapasitesine 216 bin yeni kapasite eklemeyi başarmış.

Tamam, bir tarafta merkezi iktidar gücü de var.

Ama İstanbul Belediyesi’nin imkânlarının, bütçesinin bakanlıkların birçoğundan daha fazla olduğu de bilinmeyen bir şey.

216 bine karşılık 660 öğrenci için barınak sağlayabilmek, hiç olmazsa böyle bir konunun ‘algı malzemesi’ yapılmaması gerektiğine işaret etmiyor mu?

Yaz döneminde gençlerin yurt meselesini siyasi çıkara tahvil etmek için yürütülen kampanyaya bir de bu tarafından bakmaya ne dersiniz?

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • hakın 2 yıl önce Şikayet Et
    güzelim davutpaşa kışlası döndü betonarme yığınına
    Cevapla
  • Boş beles 2 yıl önce Şikayet Et
    Lokanta kantin işletmecileri arkadaşlar. Ağlayıp durmayın kardeşim ayıptır. Zamanında daire üstüne daire alırken en lüks arabalara binerken çok kar ettik birazını devlete verelim dediniz mi yok. Şimdi niye ağlıyorsun. Siz önce işinizi doğru düzgün hilesiz yapmayı öğrenin.ha zarar ediyorsaniz da sizi zorla tutan yok.alin teminatinizi defolup gidin bence.ihaleyi alana kadar kırk takla at. Sonra zoru görünce veryansın et.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep kazanirlar ama hep ağlarlar bu 60 yıldır hiç değişmedi
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş beleş kişi. İnsanlar ekmek parası için kırk takla atıyor evet. Ama tüm esnafa hilekar diyemezsin. Herkesi kendin mi sandın! Defolun gidin demek ne haddine!
    Cevapla
  • Yanlış adam 2 yıl önce Şikayet Et
    İşi kendinden bilir işi.. Ayıptır..
    Cevapla
  • KYK Yemekhaneci 2 yıl önce Şikayet Et
    KYK yemekhane işletmecileri zor durumda Sn.Bakanım
    Cevapla
  • Kyk işletmeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntılara acilen çözüm bulan sayın bakanımıza ; kantin işletmecisi olarak tarımdan ve piyasadan aldığımız ürünlere %80 ile %150 arasında zam gelmiş olmasına rağmen satış fiyatlarımızda güncelleme olmamıştır. Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arzederiz
    Cevapla
  • Kyk işletmeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntılara acilen çözüm bulan sayın bakanımıza ; kantin işletmecisi olarak tarımdan ve piyasadan aldığımız ürünlere %80 ile %150 arasında zam gelmiş olmasına rağmen satış fiyatlarımızda güncelleme olmamıştır. Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arzederiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Karadeniz'de doğal gazdan sonra petrol heyecanı! İller açıklandı