Doktora tabancayla saldıran sanık: “İstesem öldürürdüm”

Kayseri’nin Develi ilçesinde Devlet Hastanesi’nde görevli nöroloji doktoru tabancayla ayağından yaralayan sanık hakkında mütalaa verildi. Sanık savunmasında "İstesem öldürürdüm" dedi.

GİRİŞ 07.02.2022 23:17 GÜNCELLEME 07.02.2022 23:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kayseri Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar M.G., S.D. ve İ.A. tutuklu bulundukları ceza infaz kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuklu sanık S.D. duruşmada yer almadı. Müşteki doktor Erdal K. ile taraf avukatları da duruşmaya katıldı. Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıklar M.G. ve S.D.’nin ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan, tutuklu sanıklar İ.A. ve S.D.’nin ise 'tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

“İstesem öldürürdüm”

Doktor Erdal K.’ya silahla saldıran sanık M.G. savunmasında, “Benim öldürmek gibi bir niyetim yoktu. İstesem öldürürdüm. Doktor bana ters bir üslupla geldiği için birden oldu” dedi.

Sanık S.D. ise, “Ben silahı görünce M.G.’nin yanına gitmedim. Bizim öldürmek gibi bir niyetimiz olsa arabayı sürerken ateş ederdik. 8 aydır tutukluyum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

M.G.’yi azmettirdiği iddiası ile yargılanan sanık İ.A. da, “Ben kimseyi azmettirmedim. Uzun süredir tutukluyum. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istemeleri üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Camicedit Mahallesi Tren Caddesi üzerinde meydana gelen olayda İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Erdal K., iş çıkışı M.G.'nin (37) tabancalı saldırısına uğramıştı. Erdal K. yaralanırken, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis şüpheli M.G.'yi kıskıvrak yakalarken, yaralanan Erdal K. ise ambulansla Develi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Gözaltına alınan M.G.'nin çok sayıda suç kaydının olduğu öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Yağız gökay 2 yıl önce Şikayet Et
    züppe,eşkiya,serseri her durumda aynıdır,sen yorma kendini.....
    Cevapla
  • İrfan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına böyle adalet olmaz ya.Adalet mülkün temelidir her yerde hakimin arkasındaki duvarda yazıyor.Bu ne ya doktora kurşun sıkıyor ve birde isteseydim öldürürdüm yani bu ülkede adalet yok olduğu herhalinde belli.benim ailemde alı tane doktor var bunları biz nasıl yetitirdik o kurşunu sıkan biliyormu.Hastahanede yirmi saat nöbet tutuyorlar insanlarımıza hizmet ediyorlar.Başka ne yapıyorlar Allah aşkına.Devlet lütfen bu haydutları şehir meydanında asmalı.Hele iki tanesini assın bak daha böyle olaylar olurmu.
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz artık bu gangaster bozuntularının canını yakma kabileyeti kazansa.
    Cevapla
  • ibrahim tabanca 2 yıl önce Şikayet Et
    İsteseydin insan da olabilirdin
    Cevapla
  • HASDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    bre densiz yeni mezun doktorların büyük çoğunluğu ya yurtdışına gitmek istiyor ya da gidiyor. Senin zihniyetindeki ucubeler yüzünden. Her gün onlarca olumsuzlukla karşılaşıyoruz. Önümüze geleni cezalandırmaya kalksak cezaevinden çıkamayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı