Son Dakika: Kazdağları'nda 21 kişiye ulaşıldı! Vali Şıldak son durumu açıkladı

Son dakika haberi... Kazdağları'nda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 21 kişiye ulaşıldı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, "21 kişinin sağlık durumu iyi. Araçları çalışır vaziyette ısınma imkanı elde ederek geceyi geçirdiler." dedi.

GİRİŞ 09.02.2022 12:19 GÜNCELLEME 09.02.2022 12:23
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları'nda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 17 asker ve 4 belediye çalışanına 12 saat sonra ulaşıldı. Vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

BALIKESİR VALİSİ'NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMALAR

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak son durumu anlattı:

"19.00 sıralarında Kazdağları'nın en yüksek noktası olan Sarıkız Tepesi'nde bulunan hava radar kıta komutanlığına ait 17 askeri personelin ulaşımını sağlayan iş makinelerin de bulunduğu ekip yolda kaldı. 21 kişinin sağlık durumu iyi. Araçları çalışır vaziyette ısınma imkanı elde ederek geceyi geçirdiler. İnşallah çok kısa süre içinde kendilerine ulaşmayı umuyoruz. Keşif uçuşu yaptı helikopter. Havadan müdahale uygun bulunmadı. Karadan çalışmalarımız devam ediyor. Mahsur kalanlara 500 metre uzaklıktayız."

MSB AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) "Kazdağları’ndaki (Balıkesir) kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri için hava şartlarının da müsait hâle gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetlerimiz tarafından bir arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi." açıklamasında bulunmuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kazdağı Milli Parkı içerisinde Sarıkız Tepesi mevkisinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığında görevli askeri personeli taşıyan 3 araç ile yolu açma çalışması yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin akşam yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kaldığı belirtildi.

Açıklamada, "Valilik koordinasyonunda, kapanan yolun açılması ve personele ulaşılması için en hızlı şekilde çalışmalara başlandı. 17 kişiden oluşan askeri personel ve 4 kişiden oluşan yol ekibinin sağlık durumları iyi olup en kısa sürede kendilerine ulaşılması için çaba sarf edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Vali Hasan Şıldak, Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde Sarıkız Tepesi mevkisinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığında görevli askeri personeli taşıyan 3 araç ile yolu açma çalışması yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalmasının ardından ekipleri koordine ediyor.

Milli parkın Sarıkız bölgesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, komutanlığa bağlı askerlerin zaman zaman radar mevkisine gittiğini aktardı.

"ULAŞACAĞIZ AMA ZAMAN ALABİLİR"

Akşam saatlerinde bir grup askerin, önlerindeki Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin iş makineleriyle açtığı yoldan bu alana çıktığını ancak dönüşte yoğun kar yağışı ve tipiden yolun kapandığını dile getiren Şıldak, şöyle konuştu:

"17 askerimiz 3 aracın içinde. Şu an araçların yakıtı var, sağlık durumları iyi. 4 de Büyükşehir Belediyesi personeli var, iş makinelerinin personeli. Büyükşehir ekipleri, AFAD, jandarma, Sağlık Müdürlüğümüzün ekiplerini, paletli ambulansı da gönderdik. Hem lastik tekerlekli açıcılar, greyderler hem de dozer şimdi devrede. Yaklaşık 6 kilometre kadar yaklaştık. Ulaşacağız ama zaman alabilir. Sabahı bulacağını düşünmüyoruz ama hava şartları yukarıda biraz zorlayıcı."

Vali Şıldak, mahsur kalan askeri personel ve belediye ekibiyle telefon ile sürekli irtibat halinde olduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: CNN TÜRK, AA,TRT HABER, HABER7
YORUMLAR 68
  • Vatandaş-19 2 yıl önce Şikayet Et
    yürümeyi bilmeyenin dağda ne işi var.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen vatandaş değil ,vatan hainisin
    Cevapla
  • Yaşar dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürümeye gitmemişler radarda nöbet degişimi yapmışlar.. oturduğun yerden gazel okuma
    Cevapla
  • Rmzn 2 yıl önce Şikayet Et
    Canla başla Çalışıp Askerlerimize ve Personele Ulaşmakta Emeği Geçen herkes den Allah Razı olsun. Geçmiş olsun Kardeşlerim.
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Aksungur 2 yıl önce Şikayet Et
    35 saat mahsur kalmışlığım var. Bu ulaşma süreleri ülke genelinde kısaltılmalı. Dron vb araçlarla gıda-su önceden ulaştırırsanız geç gitseniz de olur.
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Hava açarsa yardım süresi kısalır doğa şartları izin vermediği müddetçe yapacak hiç bir şeyin yok. Tipi bir anda bastırıp aralıksız yağarsa ilk bir kaç saat içinde kurtarmaya gidenleri kurtarmak için ayrı kurtarma ekipleri gerekir. Şiddetli bastırdığında burnunun ucunu bile göremediğin bir durum. Ayrıca her taraf yollar, bitki örtüsü bir anda kapanıyor. Yanlışlıkla çukura düşersen cesedin karlar eridiğinde bulunur. İş Makinasının açtığı yol hemen kapanıyorsa teknoloji çaresiz kalır. Durup beklemekten başka çare bulamazsın. Kendi ağırlığından daha büyük buz kütlelerini kaldıracak dron üretirsen belki dron yardımcı olur.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kar yağıyorsa tipi varsa zaten göz gözü görmez yollar karla kaplı maazallah devam etsen yolu bulamabilirsin Şarompolden aşağıya doğru düşersin ALLAH CC korumuş hepsini şükürler olsun herkes iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor