Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) dil uzatan Ayşenur Arslan'a tepki yağıyor

Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'a tepki yağıyor. Konuyla ilgili harekete geçen RTÜK skandal sözlerle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

GİRİŞ 09.02.2022 22:31 GÜNCELLEME 10.02.2022 10:18
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı için "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" dedi.

Ayşenur Arslan kimdir ve aslen nerelidir? Ayşenur Arslan çalıştığı kanallar...Ayşenur Arslan kimdir ve aslen nerelidir? Ayşenur Arslan çalıştığı kanallar...

ÖMER ÇELİK'TEN AYŞENUR ARSLAN'A SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı'nı (TMT) hedef alan 'illegal ve suikastçı bir örgüt' sözlerine sert şekilde tepki gösterdi. TMT'nin, EOKA’ya karşı şanlı direnişin odağı olduğunu vurgulayan Çelik, "EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır." dedi.

Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü’nün katliam şebekesi olan EOKA’ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır... #TMTKuvayiMilliyedir

'Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz.' diyerek, katliam şebekesi EOKA’ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türkü’nün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir."

MHP'Lİ KARAKAYA'DAN SERT TEPKİ: YAZIKLAR OLSUN

Arslan'ın sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya tepki gösterdi.

Karakaya yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Ayşenur Aslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV'den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal"

RTÜK: İNCELEME BAŞLATILDI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 209
  • Yavuz Selim Han 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi anne tarafından Rum kökenlidir. Bunu eleştirmiyorum, olabilir. Fakat bu ülkenin imkanlarından yararlanıp, ekmeğini yiyorsa haddini de bilmelidir.
    Cevapla
  • SİZDEN BİRİ 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI, KIBRIS ‘IN KUVAYİ MİLLİYE’SİDİR… BAZI HIRSLAR GÖZÜNÜZÜ, BEYNİNİZİ, KALSİNİZİ BU KADAR MI KARARTTI!... SİZ BU MEMLEKETİN KANINI TAŞIMIYORSUNUZ… AYMAZ KADIN, BU KURTULUŞ TEŞKİLATINI, PKK ya da IŞID gibi BİR TERÖRİST ÖRGÜT GİSİ GÖSTEREMEZSİNİZ… BU DURUM; AHLAKSIZLIKTIR, SİYASİ ÇIKAR İÇİN SENİN, NE KADAR ÇUKURLAŞTIĞINI GÖSTERİR. ACZE BU KADAR DA DÜŞMEZ, SATILMAZ İNSAN RUHU…YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ AHLAKSIZ DANSÖZLERE!... KUVAYI MİLLİYE ‘Yİ DÖRTYOL ‘DA KURANLARIN TORUNU OLARAK UTANIYORUM SİZİN ADINIZA VE KENDİ ADIMA SİZİN GİBİLERDEN… ARTIK HER ŞEYİNİZDEN ŞÜPHE DUYUYOR BU MİLLET!... BİR GÜN DE ŞU CEFAKAR VE FEDAKAR MİLLETİN DOSTU, YARİ, YOLDAŞI, OLUN…
    Cevapla
  • MKeskin 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatanından dininden uyruğundan nefret eden ruhunu şeytana kendini batıya satmış lüzumsuz insanlardan biri işte..
    Cevapla
  • 1974 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın makarios'çu mu eoka'cı mı ?
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainlere dünyada yalnız bir ülkede ceza verilmez, böyle giderse yakında madalya takarlarsa şaşırmam, gerçi gavur patronlşarı o iş de yapıyor ya, bu zihniyet iktidara gelirse onlar buna madalya takarlar, maalesef o ülke Türkiye, ne kadar eksantrik ve çok berbat bir durum değil mi ? Başta ŞEHİD'lerin kemikleri sızlıyor, ŞEHİD yakınları olmak üzere bütün vatanseverlerin içi sızlıyor acıyor !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'