Meteoroloji uyardı! Tedbirli olun, yoğun kar geri geliyor...

Meteoroloji'nin son raporunda uyarılar peş peşe geldi. Yapılan açıklamada pek çok il için turuncu kodlu uyarı verilerek yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Ayrıca okullarda Öte yandan okullarda tatil haberleri de gelmeye devam ediyor.

GİRİŞ 10.02.2022 07:48 GÜNCELLEME 11.02.2022 18:09
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Karaman çevreleri ve Konya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneyinin yüksekleri ile Erzurum'un güneyinin yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının; doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'un güney ve doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneyinin yüksekleri ile Erzurum'un güney kesimlerinin yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi, eğimli bölgelerde çığ, ani sel, su baskını vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

İç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'un güney ve doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 TURUNCU KODLU UYARI! 

Hakkari, Sinop, Şırnak, Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Düzce için turuncu kodlu kar yağışı uyarısı yapıldı.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KONYA'YI ÇEVRE İLLERE BAĞLAYAN YOLLAR, TİPİ NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Konya ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla Konya’yı Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Aksaray, Adana ve Isparta’ya bağlayan karayolları tüm araçların ulaşımına kapatıldı. Otobüslerin de geçişine izin verilmemesi üzerine yolcular, şehirlerarası otobüs terminalinde bekletilmeye başlandı.

Konya’nın 24 ilçesinde de 10 Şubat Perşembe günü yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim kararı alındı.

Konya’nın şehirlerarası karayollarında etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara sebep oldu. Kar yağışı ve yoğun tipiyle yollarda oluşan buzlanma ve meydana gelebilecek kazaların önlenmesi amacıyla Konya-Antalya, Isparta, Ankara, Afyonkarahisar, Aksaray ve Adana karayolları tüm araçların ulaşıma çift taraflı olarak kapatıldı. Konya-Afyonkarahisar karayolu istikametine giden araçlar kent merkezi çıkışında polis ekipleri tarafından durduruldu. Polis ekipleri araçtan sürücülere anons yaparak yolun kapalı olduğunu bildirdi. Kentte sadece Konya-Karaman karayolunda ulaşım sağlanıyor.



YOLA ÇIKANLAR DURDURULUYOR

Akşehir’e gitmek için Konya’dan yola çıkan ve tipi nedeniyle kapanan yolun polis noktasında durdurulan Burak Büyükköroğlu, “Akşehir’den geldik. Konya’da sabah işlerimiz vardı. Sabah onları hallettik ve akşam dönecektik ama yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bizi bırakmadılar. Şuanda bekliyoruz, inşallah yollar açılacak ve biz de evimize gideceğiz” dedi.

Konya’dan yola çıkan kamyon şoförü olan Ahmet Koç, “Konya’dan yola çıktık, İstanbul’a gideceğiz. Ama yol kapalı burada kış böyle, arada böyle kalıyoruz sabaha kadar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 16
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Para yokmuş eko başkan kebapçıya gidecekmiş kilıctarada haber vermiş
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bulutlarla oynaya oynaya dengeyimi bozdular Avrupada Rusyada bu kadar yoğun kar var mı
    Cevapla
  • SerdarS 2 yıl önce Şikayet Et
    Eko başkana söyleyin balıkçıda yerini ayırtsın, kar geliyormuş. :)
    Cevapla
  • metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunus isimli Trol geri, en azından orada kopan teller için belediye, enerji şirketi ve devlet ilk andan itibaren çalıştılar. İstanbul'da İmamınoğlu da çalışsaydı kimse bişey demezdi. Belediyenin kar küreme aracını kendi lokatasının yolunu açtırmakla görevlendirirken, vatandaş yollarda çile çekti. Söz afete değil, keyif yapan yetkiliye, sen hala anlamadıysan o senin aptallığın.
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen Ispartadaki rezalete bak. Adamlar günlerce elektrik alamadı
    Cevapla
  • ibb başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    eko nun endişe etmesine gerek istanbul turuncu değil
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah sulu kar yağışı bereket yağıyor çok şükür inşaallah obruk oluşmasına neden olan suyun çekilmesini önler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!