Mobilyacıyı 260 bin lira dolandıran Kamerunlu sahte diplomat yakalandı

ANKARA polisi, kendisini 'diplomat' olarak tanıtıp, mobilyacı C.K.'yi 260 bin lira dolandıran Kamerunlu Eric Abanda'yı İstanbul'daki otelde yakaladı.

Mobilyacıyı 260 bin lira dolandıran Kamerunlu sahte diplomat yakalandı
Mobilyacıyı 260 bin lira dolandıran Kamerunlu sahte diplomat yakalandı
GİRİŞ 11.02.2022 15:31 GÜNCELLEME 11.02.2022 16:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kamerun uyruklu Eric Abanda, İstanbul'da katıldığı mobilya fuarına Ankara'dan gelen mobilyacı C.K.'ye, kendisini 'diplomat' diye tanıtarak, "Ülkemde satmak üzere sizden 2 milyon 800 bin dolarlık mobilya alacağım. Ön mutabakat da yapabiliriz" dedi.

Fuardan sonra Ankara'ya gelen Abanda, alışveriş için C.K. ile görüştü. Abanda, ülkesinden dolar çıkarmanın yasak olduğu, bu nedenle ilk parti mobilyaların ücreti olan dolarları siyaha boyayarak, yanında getirdiği yalanını söyledi.

Abanda, bu dolarları kimyasal madde ile yanındaki cihazda çözebilmek için 260 bin TL'ye ihtiyacı olduğunu da belirtti. Abanda, C.K.'den aldığı 260 bin lirayı makineye koydu.

C.K.'ye, makineye daha önce yerleştirdiği sahte banknotlardan 260 bin lira ile işleme tabi tutulmuş sahte siyah dolarları veren şüpheli, mobilyacıdan alıp cihaz içine gizlediği 260 bin lira ile yanından ayrıldı. Bir süre sonra dolandırıldığı anlayan C.K., polise ihbarda bulundu. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de Eric Abanda'yı 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul'da kaldığı otelde yakaladı. Odada yapılan aramada sahte dolarlar ve cihaz ele geçirildi. Ankara'ya getirilen Abanda'nın sorgusu sürüyor.

 
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • ses 2 yıl önce Şikayet Et
    kendini uyanık sanan milleti yerli yabancı bütün dolandırıcılar elden geçiriyor.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    dinsizin hakkından imansız gelmiş
    Cevapla
  • DADAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Aç gözlü esnafı böyle uyanıklar çarpar iyi olmuş belki aklı başına gelir
    Cevapla
  • devamke 2 yıl önce Şikayet Et
    en büyük dolandırıcı ülke bizim ülkemiz sözde müslüman ülkeyiz 84 milyonun 1 milyonu bile eminimki abdest nasıl alınır bilmez durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Zati zat 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyanıkları severim ama benden uyanık olursa işte o zaman şapka ters döner
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk